J-Family, X-mas

Christmas party

Igår var det dags för familjen J-skogs årliga julfest, en fest som är lite av startskottet för julen för mig. Det har varit en tradition i ett par år nu och det är alltid väldigt väldigt trevligt!

(En del har ni ju fått se via EFIT-inlägget igår men jag vill ha ett eget inlägg för festen med lite mer bilder. )

Adde och jag rullade mot Norrköping strax efter 16 och lämnade M hemma för att hänga med favo-Hansson. Ute regnade det och det kändes verkligen inte särskillt juligt men man får helt enkelt försöka strunta i regnet och bara låtsas att mörkret gömmer snön ?

Vi välkomnades varmt med två olika fördrinkar med tillhörande tilltugg. En bubblig Moscato D’Asti som serverades med en chili och jordgubbschoklad med en klick Délice de Bourgogne-ost. Oh my!

Och den andra drycken var en norsk ljus Goder Aftonglögg som serverades med en pepparkakschoklad toppad med en vit (söt)stilton med sultanarussin. Också riktigt härlig! Galet vad ost och choklad kan passa ihop! Riktigt gott!

Och sen dukades det upp ett helt galet julbord, så mycket gott som vanligt! Trots att AJ och JayJay kom hem från New York i torsdags, så hade det lagat mängder med mat och tänkt genom massor med gott.

Det fanns sill, varmrökt lax, Janssons, Sous vide-ade revbensspjäll med BBQsås, mini skagenroats, charkuterier 5 olika sorter, ägghalvor, räkor, Julskinka, hemma trillade köttbullar, rödbetssallad, prinskorvar och bröd med ost.

Så mycket gott och vi åt och drack gott, både vin och snaps till maten. En härlig stämning runt bordet med en salig blandning av vuxna och barn, nya och gamla vänner.

Det kanske var så att det blev två tallrikar med mat… så gott!

Så mätta och belåtna! Och en liten Prosecco som ett litet mellandapel tillsammans med lite choklad och ost.

Jag slog mig ner i soffan och fick sällskap av Sansa, hälften amstaff och hälften Fransk bulldog, snällaste ever!

OST!

Sen blev det dags för dessert! Ett gediget dessertbordet dukades upp.

Ris á la Malta, Ostkaka, Vaniljpannacotta, knäck, ischoklad, mintkyssar, brie med kex, pepparkakor, och en hel drös med annat godis och snacks. Älskar!

Alltså detta fat är vägen till mitt hjärta! Salt, sött, ost, pannacotta, ischoklad och Sombreros. Omnomnom!

Och efter en riktigt trevlig kväll började vi runda av och tackade herrskapet för oss. En underbar kväll som vanligt! Tack ❤️

Och vi rullade hemåt mot Maxen och att låta Hansson slippa allt en för sen natt.

Du kanske också gillar…