Design

Ljuset och lättheten

“Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Confident Living och Cervera.”

Säga vad man vill om julen men det är en ganska tung period med mycket värme, murriga färger och mörker. Det är en speciell känsla när kan börjat rensa bort den och blickar framåt mot våren. Det blir genast inte så tungt och det värmande täcket som lagts på världen kan kännas nästan lite kvävande lyfts bort.

Missförstå mig rätt, jag älskar julen men jag vet i fan om jag inte uppskattar känslan av att ta bort allt det röda, glittriga och dova lite mer.

Och för mig spritter det i kroppen av längtan av att få inreda igen. Ta fram mina älskade inredningsdetaljer, gamla som nya, design som loppisfynd och bara omge mig med dessa. Sakerna jag valt med omsorg, sakerna som Marie Kundo så fint hade sagt “skapar glädje“…

Så som jag fått mina “saker” är helt enkelt att jag önskat mig dem av min alldeles för snälla närstående (som köper alldeles för dyra presenter), sparat ihop till dem, hittat dem på reor (och sett till att alltid att ha en buffert att kunna köpa saker vid reor), letat som en tok på Tradera och loppisar och i vissa fall bara haft tur.

Och även denna rea-period har jag självklart skaffat mig nya favoriter. Vissa har jag trånat över länge och vissa är nya favoriter som jag sett när jag upptäckt.

Används både som smyckes fat och fat till godsaker.

Jonathan Adlers Zebra fat i silver är så himla fint och stilrent. Jag är inte mycket för “animal prints” men om det ska vara ett djurmönster ska det vara zebra eller giraff, och detta i silver är bara en 10-poängare. Älskar det! Finns som en guldvariant och även en svartvit variant, båda väldigt tjusiga. Jag köpte min på en rea under vinter/våren.

Vackra Klong i sin enkelhet!

Vasen Äng från Klong fick jag i julklapp av Wilderbeast och jag älskar den. Den är så himla nätt men ändå tung, och ger en lätthet iom att den är i glas så att man ser genom den. Den är verkligen superfin och det blir så fint med blommor i den, påskliljorna ser ju verkligen förträffliga ut i den!

Ljuslyktan från Holmegaard från serien “Design With Light” är en väldigt vacker glasljuslykta som kan användas både inne och ute och är av typen “Hurricane lamp” och den är vacker och skir. Jag köpte denna av lilla modellen (16 cm) men jag önskar mig en stor (29 cm) och en mellan (25 cm), men dessa större kostar lite för mycket tycker jag om jag inte hittar dem på en bra rea =) Det vore ju så fint att ha tre i grupp! Men även Kammarljusstaken Design with Light har fått flytta hem till oss, för att den är så vacker i sin enkelhet.

Nordic Light Ljusstaken som jag fick från Svärmor och Svärfar älskar jag och används både till vardags och till fest. Och i julas användes den som Adventsljusstake. Älskar den!

Just nu trånar jag efter dessa Piccolo-ljusstakar från Hilke, jag vill ha många ljusstakar, både No.1 och No.2 i en blandning på ett bord, det tror jag skulle vara väldigt vackert. Har svårt att välja om jag vill ha mässing eller förnicklad mässing eller om man ska ha en blandning. Skulle även vilja ha Bodum Pavina kaffeglas att dricka mitt kaffe ur, jag älskar dessa glad för jag tycker kaffe är så vackert! 😉 Och George Jensen Cafu ljuslyktan gör mig svag i knäna =) Men man kan inte få alla saker, eller vad säger ni? 😉

Du kanske också gillar…