Food

Flankstek

Alltså denna underbara köttbit, Flankstek. En härligt smakrik och mör köttbit som kan varieras mycket och tillagas snabb och enkelt!

Flankstek är en styckningsdetalj av nötkött och en del av kållap som sitter på djurets undersida. Det är en smakrik och långfibrig detalj. För bäst resultat bör den marineras men det absolut viktigaste är att skära köttet mot muskelfibrerna. Om det inte görs blir köttet segt och trist.

Kryddad med en rub av svartpeppar, rosépeppar, grönpeppar och vitpeppar. Och sen precis innan stekning flingsalt.

Väldigt tydliga köttfibrer och det rekommenderas alltid när man ska steka kött att köttet ska vara rumstempererad och fått vila innan stekningen.

Sen stekte vi köttet i en grillpanna ungefär 4-5 min per sida, beroende på hur man vill ha köttet. 3-4 min är rare, 4-5 min är medium och 5-8 är well done. Men känn alltid på köttet för bäst resultat.

Låt köttet vila, gärna 5-10 min så att köttet verkligen får vila ordentligt. Skär sedan köttet i skivor, 1 cms skivor, mot muskelfibrerna.

Servera med något gott ? Denna gången serverade vi det härliga köttet med klyftpotatis, sugarsnaps, bearnaisesås och grillad majs. Så gott!

Du kanske också gillar…