Food

Chili-bowl

Det är ju ganska poppis just nu med diverse “bowls” och poké är ju en stor favorit men egentligen kan man göra en bowl av allt. Till lunch gjorde jag en chili-bowl med rester av Chili con Carne på vildsvinsgrytbitar som fått puttra i slowcookern i 10 timmar.

Tillbehören varierar man ju efter tycke och smak och jag använde helt enkelt lite taco/mexikanska smaker. Det jag tycker är viktigast är kontrasterande konsistenser och smaker.

Knaprigheten kommer från gurka, paprika och rödlök. Styrkan från Jalapeños och salsa. Sälta och mjuk tuggighet från svarta oliver med smältbar riven ost. Och så rökighet från Ostdipp och lite mjukhet och “palett cleanser” med créme fraiche. Nomnomnom!

Sen blandar man som sitt hjärta behagar… I Addes skål blandas allt i en stor hög.

Och i min LAS det upp lite mer “á la bowl”…

Ingen av dem är bättre men bara olika, men båda otroligt färgglada! Sånt är viktigt!

Serverades med Nachoschips. Och inte för att vara sån med det var djävelusiskt gott! Perfekt mysmat och superbra om man är många. Och om man gör det i en Slowcooker är det minimalt med matlagning. Mums!

Du kanske också gillar…