Adde Festivities

Addes födelsedagsmiddag

Addes födelsedagsfirande blev ju framskjutet pga Corona, så vi fick fira födelsedagen med en snabbfika med Hansson och sen en god födelsedagsmiddag. Och som vi konstaterade så är vi ganska bra på det där med att laga god mat, om vi nu får säga det själva 😉

Till förrätt blev det något superenkelt och därmed är det bara viktigt att ha smakrika ingredienser av bra kvalitet. En räktoast med en stor hög med räkor, mums! Jag stekte toast (utan att ta bort kanter eller något) i rikligt med vitlökssmör, dvs en stekpanna, smör och vitlök och så vänder man toasten tills gyllene. Smakar som en lyxig variant av vitlöksbröd. Vi la toasten på lite grönt, spenat och ruccola denna gången, men vilket som funkar. Sen bredde vi på en chilimajonnäs på toasten och toppade med mängder med räkor.

Gott och serverades med en öl!

Sen korkade vi upp en Amarone till huvudrätten. En riktigt bra flaska denna!

Till huvudrätt blev det en SV Rostas med klyftpotatis, blancherade sugarsnaps och smörstekta champinjoner. Och så bearnaise till! Köttet SVades till 55 grader och sen stektes det runt om vid servering.

Mums!

Där satt vi och diskuterade världen och hur mycket livet har förändras på kort tid, vem vet hur det kommer se ut om några veckor….

Till efterrätt blev det dessertost, en Brie och en Cambozola. Och ett portvin, Porto Ruby,  till som Adde fick i present från Hansson =) Tydligen är inget hem komplett utan Portvin =)

En härlig middag, med en kille jag tycker väldigt mycket om…. och fira bör man även om det finns en pandemi i världen! <3

Du kanske också gillar…

6 kommentarer

 1. Lät väldans trevligt (förutom vitlöken förstås, den tillhör inte mina favoriter precis) – man måste naturligtvis försöka göra livet så trevligt som möjligt just nu! 🙂
  Själva ska vi fira lite ikväll – alldeles utan skäl faktiskt, helt enkelt bara för att vi lever och mår hyfsat bra. Det blir nog råstekt potatis, fläskytterfilé och kanske choronsås och till det lite rosévin. Visserligen har vi lite räkor hemma, men jag tror inte att vi ska ha någon förrätt för till lunch idag ska jag nog fixa till några våfflor. Visserligen är det inte våffeldagen förrän i morgon, men jag är inte så traditionsbunden precis! 🙂 🙂
  Den 30 mars ska vi dock fira ordentligt. Och glömmer vi det (har hänt ganska ofta) så får vi ta det på skärtorsdagen för det var det för 59 år sen då min gubbe och jag träffades. Han var 20 och jag 15. Sen dess har vi levt tillsammans och inte bara det – vi har jobbat tillsammans i över 40 år också. Vi gillar varandra….. 🙂 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, ja så är det väl, antigen älskar man vitlök eller så hatar man det… det är en sån typ av krydda/grönsak =) Jag har nog nästan vitlök på allt, grymt gott =)

   Grattis till er! Fira ska man alltid göra även om det bara är för att fira livet =) Åh, det lät väldigt smaskigt. Det där med Choronsås är jag inte helt bekant med, har ätit det någon gång och det är gott men jag ska erkänna att jag var tvungen att googla vad det var =) Enkelt och gott, beasås är ju aldrig fel!

   Våfflor, ja du, gott! Ska försöka få till det idag… vet dock bara inte när =) När man jobbar hemma, som vi gör just i detta nu, så blir det något lätt till lunch som tar lite tid och till middag blir det ju lite mer avancerat. Men våfflor tar ju lite tid att göra…. Men galet gott!

   59 år! Galet, helt otroligt! Stort grattis! Jobbat tillsammans i 40 år, ja, då måste man gilla varandra =) hahahah =)

 2. säger:

  Hejsan! Å så hungrig jag blev av att se alla god mat, och dryck! Mums!
  Tack för titten!

  1. Karoleen säger:

   Tackar, jo, det blir mycket mat, jag är lite av en Foodie =)

 3. Låter som en bra dag trots att lite blev framskjutet så där :). Så är det ju ibland man får göra det bästa av situation som är 🙂

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så! Bättre att låta saker ske när det kan istället för att pressa fram saker =)

Kommentarer är stängda.