Food

Pak choi

Jag älskar Pak Choi, det är en väldigt knaprig och god kinesisk kålsort, som liknar en blandning av spenat och fänkål. Smaken är mild och härlig och passar till det mesta. Vacker är den också!

Jag brukar köpa hem den och använda den i asiatisk matlagning, men även till annat! Superenkel och snabb att tillaga och sen har du världens godaste tillbehör till kyckling, lax, kött, osv.

Beroende på storlek din pak choi, kvarta din kål och dela den på längden. Bitarna ska vara munsbitar men tänk på att den krymper vid tillagning.

Favoriten är att woka pak choi-en med min älsklings-trifecta chili, vitlök och ingefära.

I en wokpanna, lägg i en klick smör alternativt olja. Tillsätt ovan trifecta, nerhackad, och låt fräsa några sekunder. Tillsätt kålen och låt fräsa och tills kålen blivit tillagad, den ska inte färgas. Tillsätt någon matsked soja när kålen nästan är klar.

Servera rykande varm toppad med några droppar sesamolja och sesamfrön. Vi åt det till varmrök lax men funkar till allt! Så gott!

Du kanske också gillar…