Veckans bilder

Veckans bilder 2020 – v20

Corona-isolering vecka åtta och det löper på som vanligt. Har dock börjat försöka spendera Corona-tiden på vettigare saker än att bara vara. Extra promenader, extra motion och annat bra att göra. Liksom ta vara på tiden…

Sommarens konsert som jag verkligen sett fram emot, Iron Maiden skjuts fram ett år. Bra att det inte bara blev inställt och skönt att slippa fundera på om man ska åka pga Corona osv. Jag var ju trippelbokad den helgen, så det är ju skönt att jag numera är dubbelbokad, I-landsproblem deluxe! ?

Solsken men kyla! Sköna maj har blivit som en förlängning av april. Kallt, regn och solsken omvartannat. Och så snö då… det var ju också kul… Not!

Fick lunchsällskap av Hansson i måndags och bjöd på en extra såsig korvstroganoff. Mums!

Adde har börjat med långpromenader flera gånger om dagen med lillbus… som älskar det, men han ser ibland ut som en vandrande vålnad, så trött är han… ?

Besök på Allergicentrum med tester och ny medicinering. Går sådär just nu med astman, känns inte kul! Jag mår bra men värdena bara fortsätter neråt… ?

K2 disputerade i veckan, vi skulle ha åkt upp till Uppsala och varit med på disputationen samt fira ordentligt med fest! Men blev inte av av förklarliga skäl, så disputationen visades via Zoom istället och jag försökte höga med så gott jag kunde, men vissa facktermer var svåra att hänga med. Stort grattis K2!

Rarrr! Farlig liten vovve med små söta huggisar ?

Satt uppe i vardagsrummet och jobbade under ett möte och ute regnade det floder, men gillar att titta ut genom detta fönster om man inte tänker på elefanten i bilden. och min paraplyväxt mår perfa här!

Physalisplantorna jag fick från snällaste grannen växer så det knakar. Tror det börjar bli dags att plantera om dem igenom ge dem stöttor.

Förrättssnurror! En sort med pepparrot och varmrökt lax och en med baconost och serranoskinka. Båda med knaprig gurka!

Finaste M! Ståtlig som få!

Ekkoren/påskkycklingen är uppe i träden igen, nu utan all klätterutrustning, många ekgrenar som behöver tas bort då de är ”döda”.

Addes scones, OMG! Så smaskigt och jag älskar att äta skones med smör, smakrik ost och hallonsylt. Både blåmögelost och vanlig vällagrad hårdost, tex Dankes/Slanke. Och ni som vet, vet ju att jag älskar pålägg och att jag hjärna har mängder av olika pålägg på en och samma macka men också till en måltid. Gärna att dela upp mackor på flera små med olika pålägg och sen äta den en tugga i taget, men variera mellan mackorna. Det är som ett smörgåsbord eller en påse med lösgodis. Mums!

Grillkväll med en välmeriterad köttbit och klyftpotatis i ActiFry. Mums!

Har påbörjat ett nytt pussel, visade sig vara samman helvetesmärke som förra pusslet, Wild Horse, men detta var betydligt lättare att lägga, bara ”normala bitar” och passformen är acceptabel. Ett av Stockholms välkända platser, Nybrokajen ano sent sjuttiotal. Vi har gjort 40% kanske, och det gick snabb och lätt men det som är kvar är blå himmel… suck… blå, blå, blå…

Trist väder hela veckan, inte lika många utedagar och nästan inga tillfällen att sitta ute i soffan och mysa. Tom snö på vissa håll i landet, så nära som Linköping, men vi slapp göra en gångs skull. Hoppas på bättre väder snart!

Du kanske också gillar…