Blog

Fem en fredag v21: Ljus

Adde har varit upp sen 04.30 och gått gårdarna med Max. Gett Max frukost, lastat släpkärran och skruvat isär dynor från en soffdel vi ska slänga. Sen kom han in och väckte mig vid 06.30. Han är snäll som låter mig sova, blev sent inatt. Jag gjorde mig iordning lite snabbt och så åkte vi in till stan för att slänga skräpet innan världen vaknar och det blir fullt på återvinningen, klämdag och allt.

Vi är lediga idag och det känns skönt med långledigt! På vägen in fick jag en pingback från ElisaMatilda och insåg att Fem en Fredag hade lagts upp, och dagens frågor handlar om ljud.

1. Vad har du för ringsignal på din telefon? iPhones egna Gitarr-riff signal. Förr hade jag någon av favoritlåtarna av Metallica, men har nog blivit för gammal för det insåg jag nu ? Men rockbruden är svår att släppa så det får bli gitarr-riffet som en påminnelse.

2. Vilket är ditt favoritljud? Svårt, finns så mycket härliga ljud. Snusande ljudet av Adde och Max när de sover. Det ger mig lugn att de kan sova, då vi har haft många nätter med lite sömn och det har satt sina spår i mig. Gillar inte nätter där Adde inte kan sova, det gör mig orolig. ? Fågelkittrer utanför sovrumsdörren hemma hos oss är fantastiskt att ligga och lyssna på. Vi har mycket fåglar och i skogen bakom bor det många olika fåglar, det är ett väldigt angenämt ljud.

3. Vilket ljud gör dig tokig? Ljudet av frigolit är jävligt irriterande, om ni ursäktar svordomen. Även maskiner som piper, t.ex vår torktumlare som spelar en melodi när den är klar, vem fan vill ha det? Så irriterande! ?

4. Vad kan du höra just nu? Ljudet från bilen, vägljud, en radio lågt i bakgrunden, Adde som pratar om att det är skönt att kl är kvart över sju och vi har lossat släpan och är på väg hemåt.

5. Vad lyssnar du helst på? (musik, poddar, radio, etc.) Beror helt på situationen, när jag jobbar eller är hemma lyssnar jag gärna på poddar eller ljudbok. Nån sorts True Crime eller Krimdrama är favoriterna när det gäller båda. Musik lyssnar jag gärna på hemma när jag/vi lagar mat, sitter vid matbordet och äter osv. Då är det en väldig blandning med allt ifrån Metallica till Bruce Springsteen till Norah Jones till Kent. I vardagsrummet har vi min gamla CD-spelare hängande på väggen, en Philips som trots nästan 20 år på nacken hänger med riktigt bra. Just nu är det en gammal The Motorhomes skiva. Riktigt bra och väcker minnen ?

Nu tar vi ock åker hem och klockan kommer inte ens vara åtta innan vi är hemma och då har vi fått en hel del gjort! Skönt! Vi får se vad resten av dagen erbjuder, troligtvis kommer vi vara ute en del då vädret är magiskt!

Hoppas ni får en härlig dag med solsken och värme ❤️

Du kanske också gillar…

18 kommentarer

 1. säger:

  Morgonstund har guld i mund, sägs det, men jag sov över det idag. Var vaken kl 05 av klamp på mitt tak, drack vatten och somnade om som en stock.
  Önskar dig en fin fredag!

  1. Karoleen säger:

   Oj klamp på taket lät oroväckande ? Skönt att kunna somna om! Ha en fin dag ?

 2. beundransvärt morgontidiga trots sen natt. skönt att slippa trängsel på tippen och att egentligen ha hela dagen kvar.

  1. Karoleen säger:

   Tack, vet inte om jag var så beundransvärd till utseendet dock ? Skönt att ha dagen kvar trots göromål. Ha en bra dag.

 3. säger:

  Oj då har ni fått mycket gjort tidigt. Brukar kännas bra när det är så. Här blev det sovmorgon 😉 Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Jo, härligt att få saker gjorda men ibland blir man väldigt trött på dagen då istället ?Skönt med sovmorgon! Trevlig helg!

 4. säger:

  Ha en riktig flott helg!

  1. Karoleen säger:

   Detsamma detsamma!

 5. paulamerio säger:

  Jag glömde bort frigolitljudet, omysigt! naglar på ballonger är ett annat oljud, liksom för hundra år sedan då man ännu skrev med kritor på svarta tavlan. Det gnisslet kunde man bli galen av. Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, riktigt hemskt! Tack detsamma!

 6. säger:

  Så morgontidiga ni är! Jag var nog vaken vid halvfemtiden, men somnade till och vaknade när mobilen pep halvåtta, somnade om och gick inte upp förrän halvnio. Så slött! Sen blev det fart minsann.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Va skönt, att kunna somna om! Härligt med sovmorgon. Trevlig helg!

 7. Vi har varit på loppis och lämnat saker, någon annan kanske kan ha glädje av det.

  1. Karoleen säger:

   Ja det är ju alltid bra! Lämnar ofta in saker på loppis också, tyvärr är vissa saker trasiga och då måste man slänga dem.

 8. säger:

  Så morgonpigga ni är! Och så bloggade du uppenbarligen i bilen. Så du var väldigt effektiv också:-)
  Att du var en rockbrud, det var nåt nytt, men kul att du också gillar Springsteen, som är en av mina favo artister. Håller förresten helt med dig om torktumlarens läten när den är klar. Den vi har i tvättstugan piper i en minut, vilket även tvättmaskinen gör efter avslutat program. Grrrr.

  1. Karoleen säger:

   Ja, jo, jag försöker alltid göra flera saker samtidigt ? Härligt med en Springsteen-vän, fantastisk artist!

 9. Men hallå där, du kan ha vilken musik du vill på telefonen. Man blir aldrig för gammal för Metallica ;D. Eller annan hårdrock heller för den delen ;).

  1. Karoleen säger:

   Haha, tack du! Helt rätt egentligen, får nog ta tag i det =) Nej, Metallica är man aldrig för gammal för =)

Kommentarer är stängda.