Blog

Fem en Fredag v22: Jeopardy!

Fredag igen!?! Hur gick denna vecka så fort? Det där man inte trodde på när man var liten, att tiden bara går fortare och fortare, ja det är ju så sant. Jag tycker nästan det känns som en virvelvind och spiralen går bara fortare och fortare. Galet ?

Kom på att det idag är 14 år sedan branden hos mamma och pappa. Och när det är fredag är det ju Fem en fredag hos ElisaMatilda som gäller och idag med temat Jeopardy!

1. Det är sommarens smultronställe. Vad är trädgården? Ja du, svårt att säga, men jag tror det går bli min trädgård. Uppskattar vår trädgård mer och mer. Känner faktiskt inte att det finns någon annan stans jag vill tillbringa tid i sommar. Utflykter och mindre resor blir det säkerligen, men pga Corona blir det inget 2 veckors besök till Falsterbo och det var väl planen för sommaren.

2. Två saker som alltid finns i kylskåpet. Vad är Ägg och vitlökspasta? Jag har alltid ganska fullt i kylskåpet med burkar med sås, flaskor av smaksättare osv. Men ägg är verkligen en universalprodukt som vi använder dagligen och köper nästgårds. Stora XL ägg som är så fina.

Sen vill jag alltid ha möjligheten att göra kylskåpsrensningar eller snabba maträtter och då är vitlökspasta perfekt men jag har också ingefärspasta, 3 olika currypastor (röd, grön och lila) samt diverse andra smaksättningar som tapenad, pesto, soltorkade tomater, salsa, Oliver, soja, fisksås, ketchup, senap osv. Matlagning är ju lite av min passion och då ska maten smaka gott och autentiskt. Kylskåpsrensmat kan bli bland det godaste att äta.

3. Det jag ser precis utanför dörren. Vad är trädgård? Beror på vilken dörr ? men utanför alla dörrarna har jag ju någon vinkel av vår nästan 5000 kvm tomt. Just nu, från sovrumsdörren ser jag ut på vår ekkulle. Men innan kullen ser jag utgrävningen för vår kommande 100 kvm altan.

4. En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på. Vad är okynnesspringa? Springa för springandes skull. Sätt en boll framför mig och jag förstår direkt, har ju hållit på med nästan alla bollsporter som yngre. Både spelade själv, som tränare och som domare. Fotboll, basket, softball, volleyboll, tennis, badminton, det mesta helt enkelt. Men det där med att bara springa är så trist… frivilligt gå utbocka springa en mil skulle jag aldrig få för mig men heller aldrig klara av. Och då är det så knasigt när andra gör Maraton. Crazy people!

Annat som är knasigt är trädklättrare, att cykla långa avstånd om man inte ska från punkt A till B, Konstiga träningsformer osv. Ge mig en längdpool eller en boll så kan vi snacka ?

Denna hängmatta lever inte längre, vi hade det uppe i Stockholm och jag låg i den många timmar!

5. Något jag drömmer om just nu. Vad är ett färdigrenoverat hus? Att vi ska bli färdiga med alla måsten på huset. Att kunna ta en bok och lägga mig i hängmattan på altanen och bara njuta. Men det dröjer nog några år innan ALLT är klart! Och nu får vi tänka baby steps så att man inte dränks av alla måsten.

Du kanske också gillar…

20 kommentarer

 1. jag sover gott i hängmattan 🙂

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. skönt, det finns inte så många bättre sovställen!

 2. säger:

  Det är bestämt sommar hos dig! Jag brukar ta mig en lur i ena dotterns hängmatta, ljuvligt. Ja, inte i år då.

  1. Karoleen säger:

   Jamen visst ser det ut som sommar, så mysigt! Låter mycket härligt, hoppas det snart är möjligt igen!

 3. Trädgård hade onekligen varit en dröm :). Fast spenderar en del i sonens pappas i alla fall :).

  1. Karoleen säger:

   Ja, trädgård känns som en riktigt härlig dröm =) Skönt att du har möjlighet till det!

 4. jag håller verkligen med dig om att det är tråkigt att springa bara för springandets skull. jag har nu börjat promenera med ljudbok i öronen och då går benen av sig själva. trädgården är verkligen en oas i dessa tider

  1. Karoleen säger:

   Kan förstå en promenad med ljudbok i öronen, jag skulle nog blir uttråkad med även promenader utan en ljudbok eller podd =)

 5. säger:

  Vitlökspasta vet jag inte ens vad det är för något, däremot är ägg ett måste!
  Ha en fin pingsthelg!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Det är helt enkelt pressad/puréad vitlök man kan köpa på burk som jag använder ganska mycket av. Jag gör även egen som jag har i frysen =)

 6. Dina solstolar ser väldigt inbjudande ut! Och “kylskåpsrens” är en väldigt bra maträtt, som förekommer ganska ofta hos oss. Bra att inte slänga resterna.

  1. Karoleen säger:

   Mmm… så mysigt! Jamen visst vet du, det är väldigt gott och trevligt att röra ihop något på en “spik”.

 7. säger:

  Vilken härlig trädgård ni ser ut att ha! Jag förstår att det är ditt smultronställe.

  1. Karoleen säger:

   Tack, ja den är väldigt härlig, kanske inte så vacker men lummigt härlig =)

 8. paulamerio säger:

  Vilken bautastor tomt ni har, och så en multiarena till altan på gång! Förstår att det kräver en del arbetsinsatser.
  Önskar dig en skön pingsthelg, hoppas du får en stund över för boken!

  1. Karoleen säger:

   Haha ja verkligen! Det är stort och behöver mycket arbete =) Tack du!

 9. säger:

  Håller med dig, ägg är verkligen en universalprodukt! Och bästa stället är trädgård även här, men också skogen drar. 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ja skogen är trevlig också speciellt på hösten!

 10. säger:

  Springa har jag aldrig förstått mig på, provat men nej det har inte varit något för mig. För de som gillar det är det nog en frihet att kunna sticka iväg när som var som. Men då cyklar jag hellre.

  1. Karoleen säger:

   Ja, jo, det är nog väldigt smidigt att springa, man behöver inget speciellt förutom bra kläder och skor, men det känns ändå väldigt tråkigt tycker jag =(

Kommentarer är stängda.