Food

Fredags grillen

Arbetsdagen gick mot sitt slut och vi tog en promenad med lilla bus. Solen sken och termometern visade 22 grader… Härligt och somrigt. I alla buskar och träd surrade getingar, bin och humlor och blommorna stog i all sin prakt, man skulle nog kunna säga, om man inte visste bättre, att sommaren är här!

I sous viden låg en bit oxfilé och tillagades och vi satte oss i soffan i solskenet och bara njöt! sen var det dags för det sista piffat. Vi marinerade i denna härliga marinad, kryddig men att kalla den för Chilifire var en viss överdrift tror jag ?

Majsen och champinjonerna fick sig en omgång de också. Tycker det är gott med marinad även på grönsakerna.

Grillen värmdes upp och grönsakerna las på.

Vi börjar alltid med majsen och champinjonerna då de behöver längre tid än köttet, då vårt kött oftast är SV-tillagat innan.

Och sparrisen låg och glänste i solen. Vackert som en sommardröm!

Oxfilén las på grillen och strax därefter även sparrisen.

Tänka sig, efter en ganska kall och regnig maj så fick vi ändå ett härligt avslut. Värme och solsken är sånt som får energin på topp.

Och det blev en riktigt god fredagsmiddag, en perfekt ”Välkommen Sommaren” middag! SV:ad oxfilé, klyftpotatis, sparris, majs och bea. Och några monster champinjoner till Adde. Mums!

Du kanske också gillar…