Food

Magic Cold Brew

Cold brew och ett gäng ångad mjölk, mer behövs inte!

Cold Brew! En gammal goding som passar superbra på sommaren och är superenkelt att göra. Cold Brew är helt enkelt ett sätt att ”brygga” kaffe på utan kaffebryggare och värme. Det kallas väl egentligen att ”steep” och det finns inget bra svenskt ord som jag kan komma på, men det är helt enkelt att låta kaffet ”dra” i vattnet. Och genom att man inte tillsätter någon värme slipper man en del av det beska och sura som kaffe innehåller. Kaffet blir i mina ögon rundare och trevligare att dricka.

Det går att dricka varmt eller kallt, eller som jag gjorde idag, kallt med varm ångad mjölk. Blir lite ljummet och väldigt trevligt!

Men det enda är väl att det tar lite tid att göra, dvs det kommer inte gå att dricka direkt, utan detta ska ju som sagt dra ett tag, åtminstånde ett dygn.

Receptet innehåller kanel, kardemumma och vanilj för att det helt enkelt är galet gott, men gillar du inte dessa kryddor eller smaksatt kaffe, strunta då i dessa.

Varför just mitt recept heter Magic Cold Brew är för att original recept jag hittade hette så, men sen har jag laborerat lite med receptet för att göra det så gott som möjligt. Och trust me, att ha en flaska Cold Brew i kylen gör susen!

1 sats Cold Brew, (räcker till många koppar kaffe om man dricker med mjölk, men kanske 5 koppar om man dricker bara straight up… men det gör inte jag! ?)

  • 2/3 cups eller 1 1/2 dl mald kaffe (valfri sort som du dricker annars)
  • 3 cups eller 7 dl kallt vatten
  • 1 tsk kanel (kan uteslutas om du vill ha smakfri kaffe)
  • 1 tsk kardemumma (kan uteslutas om du vill ha smakfri kaffe)
  • 1 tsk vaniljpulver (kan uteslutas om du vill ha smakfri kaffe)
  • 3 msk farinsocker

I en glasburk, lägg i alla ingedienserna och blanda tills sockret löst sig. Stäng burken och låt stå minst 1 dygn i kylen.

Häll av kaffet i ett filter och låt stå tills all vätska droppat genom filtret. Häll upp i rena flaskor och ställ svalt.

Gott!

Du kanske också gillar…