EFIT

EFIT 2020.08.15 – Semester 2020 – dag 13

Fortsätter med ytterligare en semester-EFIT, och även denna börjar mitt i natten. Denna gången sörjer vi att Hansson börjar jobba på måndag ? Eller så firar vi in våran semester halvvägs genom den! Haha, ja, det finns alltid något att fira. ?

00.21 Hansson och vi har suttit ute hela kvällen och ätit och druckit gott och nu har vi gått in då det blivit så himla fuktigt ute. Nu sitter vi i soffan med en whisky och äter chips framför YouTube och varvar mellan Takläggningsvideon och LadaNivavideon – det är grejer det enligt grabbarna.
01.19 Dags att sova… Max har intagit sängen och det ser så mysigt ut.
07.49 Städar undan alla liken, ja, det fanns fler… ?
08.45 Äter frukost i solskenet. Adde har gått gårdarna och det har börjat blivit riktigt varmt!
09.43 Vinkar av Adde och Hansson. Max och jag går in för att kylas ner lite, och jag fortsätter att besöka Fem en Fredag-länkar som jag inte hann med igår ?
10.32 Adde är tillbaka, snabb konsultation idag! Vi sätter igång och drar ut ”inredningen” i städskåpet i köket. Det ska få plats med Återvinningen.
11.25 Klara! Det gick snabbt att riva ut med hjälp av hammare och såg och sen ställde vi in Hållbar-kärlen vi köpte på IKEA och märkte upp med Dymo. Blir superbra! Sen sätter vi nog in hyllor ovanför, för småprylar och ev köksmaskinsförvaring.
12.01 ACn går för fullt här inne. Vi köpte en ny igår och fixade med anslutningar så att vi numera har en i vardagsrummet och en i sovrummet. Skönt! Ute klättrar temperaturen, just nu är det 26 grader och att hålla ett hus med många fönster mot söder svalt är inte helt lätt. Men det är runt 22 inne och förhoppningsvis kan vi hålla det. Adde och Max har dragit ner i källaren där det är svalare, runt 19.
13.45 Tar lite lunch – ful mat men snabblagat ?
14.53 Tar och vilar lite i värmen igen och kollar på Rocketman – Brilliant!
15.47 En av oss tar det här med vila på allvar, Adde och jag fortsätter att titta på filmen.
16.23 Solsken och en underbar sommar dag
17.57 Ute med Max
18.23 Trots att det är skitvarmt så är M gladaste killen i världen. Men han kommer vara trött sen!
19.47 Vackert i trädgården.
20.18 Äter lite middag… Grilled Cheese är ju väldigt gott!

Du kanske också gillar…

9 kommentarer

 1. säger:

  Har också lätt att fasta framför klipp på Youtube. Senaste tiden har den här fått många tittningar…
  https://youtu.be/V6TrgQxf3lk

 2. Micke säger:

  Takläggningsvideo? Hmm.. ? ?

  1. Karoleen säger:

   Mmm… du kanske kan tänka dig vad vi ska hålla på med snart…. ?

   1. säger:

    Jag är ju en sån som vill (och kan) göra det mesta själv. Men bytet av taket (papptak som måste tjäras fast) för nått år sedan lejde jag bort. De bytte också sargen runt om kan man säga och hängrännor&stuprör och hade en ställning runt hela (22m långa) huset i över en månad. Gick på över 200 papp ?

 3. säger:

  Kikar in på din dag. Fem en fredag verkar kul. Jag la in en påminnelse i kalendern och hoppas jag hänger på nästa fredag.

  1. säger:

   Fick visst inte med länken till min blogg. Men den hittar du på http://www.medeashem.blogspot.com/

 4. säger:

  Kikar in! Så skönt med AC inne! 🙂

 5. säger:

  Rocketman var superb!
  Takläggningsvideo lät inte riktigt lika kul 😉

 6. säger:

  Ser ni gör nått liknade jag gjorde av städskåpet för 4 månader sedan. Men jag satte in 3st av de större kärlen från IKEA och såg till jag har lite över till städprylar på högra sidan. Enda felet nu är det blir lite tungt även om jag har papper längst ner (jag förstärkte ju mellan lådorna också) så jag funderar på sätta dit ett par hyllor som det står på så är det lättare dra ut nån utan “riva” hela traven.. se länken jag postar i detta inlägget med.

Kommentarer är stängda.