Blog

Fem en fredag v. 43: Hopkok

Oj, redan fredag, jag förstår knappt var tiden tar vägen. Just nu så tackar jag nej till det mesta, både roligt och lite mer måsten för att jag inte hinner med något alls. Det är lite väl mycket men samtidigt är det väl något som förhoppningsvis blir bättre med tiden. Till råga på allt så vaknade jag med mastodonthosta (som kommer och går under dagen tillsammans med min röst) och fick ställa in dagens Utvecklingssamtal på jobbet, eftersom det skulle hållas på kontoret. Men men, det är ombokat till en dag nästa vecka istället och då blir det förhoppningsvis bättre.

Dagens Fem en Fredag är Hopkok av frågor från ElisaMatilda. Då kan det bli lite vilka frågor som helst. Men jag tycker de verkar kul idag! Vi kör väl?

Jord!

1. Vad är det närmsta du kommer ren magi? Ren magi för mig kan vara något så enkelt som att om jag har svårt att sova och lägger mig på Addes Axel så somnar jag inom ett par minuter, en vardagsföreteelse som för mig är helt magiskt! En lite mer ovanlig typ av magi är när man går på en riktigt bra restaurang och maten är så god att man aldrig ätit något godare. Har hänt mig ett par gånger, t.ex. kött på Meet i Göteborg, flera av rätterna på Jord, Thaisalladen på Vassa Eggen, Kött på Johannes, avsmakningsmenyn på pop-up restaurangen DILL, och det är verkligen magi för mig.

Oxfilé på Meet i Göteborg

2. Vilket är det största misstaget du gjort i köket? Det har nog hänt ett flertal gånger att jag gjort dumheter i köket men har två som verkligen står ut. Jag skulle impa på Andreas och göra chokladfudge när han var på jobbet en dag (tidigt i vårt förhållande i hans lägenhet i Mariestad) och lyckades inte så bra. Fudgen kokade över, rann över hela spisen och ner på golvet och brändes fast på alla plattorna. Det blev ingen fudge men Adde fick skrubba hela spisen och golvet osv för jag skulle med ett tåg hem till Uppsala. ? Den andra gången skulle jag göra Biscotti och en citrusmarmelad som jag skulle göra små gå-bort-presenter en påsk, vi skulle till min faster Bibbi och sen till Ove & Lillis. Biscottin blev så hård att cement hade varit mjukare och citrusmarmeladen blev mörk och oaptitlig. Men de togs emot och alla var snälla och sa att det iaf smakade gott, dom är bra på att ljuga ? Stackarna! Det är tur att jag har blivit väldigt mycket bättre i köket sen dess, för allas skull! ?

3. Om du skulle få ett ärligt svar på en valfri fråga, vilken fråga skulle du ställa? Det kanske inte riktigt är en fråga men jag skulle väldigt gärna veta vad Max säger när han Oooaaar! Eller när han ”pratar” överlag, han pratar mycket och är väldigt verbal i sin kommunikation men det är inte alltid så lätt att veta just vad han säger eller vill.

Pratglada lilla killen

4. Om du skulle begrava en skatt, var skulle du gömma den? Nånstans där det finns sjukt mycket folk hela tiden, nånstans där man aldrig ens skulle fundera på att det är ett alternativ. Typ som i DaVinci koden där Maria Magdalena är begraven under Louvrens pyramid. Jag tycker det är fängslande tanke att det ”kan” finnas skatter där vi minst anar dem. Men jag tror också det är därför jag gillar Geocaching! Där gömmer man ju ”skatter” runt om i världen och de cacher som är bäst är dem som verkligen är gömda så att Mugglare (icke-geoacachare) inte ser dem trots att de är synliga.

En ganska vanlig urban-cache som sätts på ett elskåp t.ex.

5. Vad skulle dina nära och kära tro att du gjort om du skulle bli anhållen av polisen? Jag tror mina nära och kära skulle bli extremt förvånade om det hände, de skulle nog inte tro det. Men jag antar att de skulle tro att jag kanske gjort något Trafikrelaterat brott, typ vårdslöshet i trafik eller så, vet dock inte om man skulle bli anhållen för det.

Så nära jag kommer polisen… 😉

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Smart med folktomt skattgömma, den vardagliga magin är fint.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det ?

 2. säger:

  Vi har nog all gjort några misstag i köket. Det hör nog till!
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Visst har vi det! Det är ju bättre att försöka och misslyckas än att inte försöka alls. Jag har lärt mig enormt mycket!

 3. säger:

  Finns ju en magi för alla.
  Härligt att man kan skratta åt sina misstag efteråt.
  Trevlig fredag!

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, skratten gör ju att minnet blir bättre ?

 4. Max har ju så uttrycksfulla ögon. härligt att kunna somna så lätt bara rätt axel finns till hands.

  1. Karoleen säger:

   Visst har han, otroligt charmig ? Svårt att visa när han pratar men ska försöka fånga det i en video nån gång.

 5. Vissa köksmissar upprepar man åtminstone inte … man blir bättre med lite övning, ju! Ljuvlig hund!

  1. Karoleen säger:

   Jamen exakt! Med tanke på att jag knappt kunde koka ägg eller ris då så har jag kommit väldigt långt ?

 6. PS den där oxfilen får det att vattnas i munnen på mig trots att det är sen kväll och jag är jättemätt …

  1. Karoleen säger:

   Den var jättegod! Älskar en riktigt fin oxfilé!

 7. Paula Merio säger:

  Jag skulle också bra gärna vilja veta vad djuren säger, hos mig är det ena katten som pratar medan den andra är tyst liksom även hunden…men de tänker nog mycket ändå

  1. Karoleen säger:

   Visst vore det underbart!

 8. […] som länkade förra veckan var: Monika, Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Karoleen, Bokdamen, Madeleine, Susie, Kina, Efwa, Hanna, Birgit, Susanne, Mrs Calloway, Marit, Ingrid, Gerd, […]

Kommentarer är stängda.