Adde, Food

Vulkanen

När Adde bakar kör han Vulkan-metoden, det innebär att han ”bygger upp” en vulkan med mjöl som han häller ner degvätskan i.

Så vare sig han bakar bröd, bullar eller lussebullar, så används aldrig en hushållsmaskin trots att vi har Addes mormors gamla Kenwood från 70-talet. En bra maskin som hjälper till med mycket annat 😉

När man sen börjar arbeta ihop degen så blandar man ihop degvätskan och mjölet FÖRSIKTIGT utan att släppa fördämningen.

Sekunden efter jag tog den här bilden så släppte kanterna och det forsade ut degvätska på bänken, vi lyckades dock stoppa det från att rinna ut på golvet, men det var liiite för spännande i några minuter 😂 Tyvärr blev det ingen bild på det för det var full panik… 😂

Degen kom ihop fint och det blev stora, fluffiga och goda lussebullar tillslut! Mums! 😉

Du kanske också gillar…