Blog

Fem en fredag v.2: Nonsens

Kyla!

Godmorgon från ett kyligt Östergötland! Termometern visar -15,2 grader och det är verkligen ett vackert Vinterlandskap utanför huset. Tänk att det skulle bli vinter trots allt =) Vi har va 15 cm snö och det känns som att det är mycket för att vara här nere i söder, det var länge sedan vi hade snö så här länge och mycket. Det var några år sedan sist och de senaste två åren har jag för mig att det varit nästintill grönt hela vintern, med små inslag av vitt.

Physalisen växer så det knakar och det är frukt som mognar varje dag!

1. Vilken vara tror du mest sällan köps i en matbutik? Oj, jag tänker mig att det nog typ av icke-kolonialvaror, dvs sånt där som egentligen inte har i en matbutik att göra, t.ex. ljusstakar eller Tipp-Ex. När jag extrajobbade på ICA så var det inte ofta man sålde Tipp-Ex eller Kitt, men det var ändå något vi hade “hemma”.

2. Hur ser din morgonrutin ut? Den rutinen beskrev jag för inte så länge sedan i en annan Fem en Fredag v42 Rutiner och den har ju inte ändrat sig så mycket sen dess, förutom att vi i dagsläget inte sover speciellt bra, och tiderna rubbas, då Max är pilsk så in i bomben då det finns en löptik i närheten. Max piper och vill ut ungefär varannan timme och det gäller även under natten. Adde har varit en hjälte den senaste tiden och lyft upp bebisen i sängen (för tydligen är Max väldigt liten och kan inte ta sig upp själv i sängen när han är pilsk) och tar promenader under natten.

Morgonrutinen just nu är ju lite annorlunda från vanligtvis då både jag och Adde jobbar hemifrån. Under icke-Corona-tider ringer klockan 0430 och då tar Adde Maxen på en morgonpromenad och sen tar vi en Espresso och vitaminer samtidigt som Max får frukost och gör oss i ordning. Lämnar huset 0545 och A släpper av mig vid bussen och han åker vidare till Vikingstad för att ta pendeln till Norrköping. Men i Corona-tider ringer klockan senare, kl 0530-0600 och då tar A Max på en morgonprommis (längre om det är ljust ut, vilket det inte är just nu) och jag fixar frukost och gör mig i ordning. Vi äter frukost framför TV:n och oftast någon serie vi följer och sen börjar jag jobba nån stans mellan 0645-0715 beroende på om vi tittar på ett helt eller ett halvt avsnitt.

3. Vad blev förra årets bästa köp? Garanterat vårt nya matbord! Älskar det, det är så mysigt att sitta vid! Och jag tycker att stolarna faktiskt passar ganska bra till, dock behöver de stoppas om, så vi får se hur jag gör framöver. Har än inte hittat några stolar jag gillar bättre så dessa får vara kvar tills vi hittar de perfekta, men lampan stör mig… så de måste nog flytta ut snart 😉

4. Om du fick ett års gratis förbrukning av något, vad skulle det vara? Godisråttan i mig skulle vilja säga lösgodis, men jag tror inte det skulle vara bra för min hälsa 😉 Men usch så gott! Annars vet jag faktiskt inte, kanske en gratis årsförbrukning (daglig) på perfekta ätmogen avokado hade varit trevligt 😉

5. Vad skulle du döpa din båt till om du hade en? Vi har ju haft en båt och den hette Gebna Beda, vilket översätts till Vit Ost på egyptiska. Kommer inte exakt ihåg varför det blev just vit ost men båten var ju vit (och blå) och var formad som en “ost” dvs en triangel 😉 Att det blev ett egyptiskt namn var nog för att vi ofta när vi döper våra fordon hittar på namn som är udda, roliga och knäppa.

Du kanske också gillar…

24 kommentarer

 1. Men vad kul! Bor du också i Östergötland? Då bor vi ju “grannar” :-P. Här hos mig är det dock inga 15 minus utan “bara” 11,8 minus. Så glad både för snön och minusgraderna! Ätmogen avokado hade ju inte varit helt fel.

  1. Karoleen säger:

   Yes =) Vi bor i Linköpingstrakten, var bor du? Mmm… det är år fint med snö och minusgrader!

 2. Jag förstår där att du gillar ditt bord, det är verkligen jättefint. Så perfekt när man får ta på saker så där som verkligen får en på fall :D.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, jamen visst är det! =)

 3. säger:

  Jeg hadde også iskaldt i dag da jeg skulle dra på jobb. 22 kalde grader, da frister det ikke å dra av gårde.

  1. Karoleen säger:

   Oj, du hade det en hel del kallare du! Hoppas du får sol också så att det blir en riktigt fin dag =) Ha en fin dag =)

 4. minus åtta i Göteborg, ovanligt, snyggt matbord.

 5. ingrid Lindskog säger:

  Nu blev jag nyfiken! Physalis som ger frukt nu? Hur gör du? Bästa hälsningar till Dig, A och M!

  1. Karoleen säger:

   Hej Sötaste du! <3 Ja du, jag gör inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jag har ställt den i ett fönster som har en del kvällssol och den står över ett element men vi har det inte så varmt inne, ca 18 grader. Och vattnar när bladen börjar sloka. Inget annat.... Så jag tror bara det är ren tur 😉 Hälsa C så mycket <3

 6. väldigt fint bord. och stolarna passar ju jättefint till. här är också ovanligt kallt, men ljust, soligt och snöigt.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 7. säger:

  Egyptiska? Nja, arabiska kanske? Eller indonesiska?

  1. Karoleen säger:

   Ja, nu är det just Egyptiska eftersom det är ett dialektalt sätt att säga Vit Ost (finns inget som heter egyptiska i skrivspråk det vet jag, men detta är inte heller skrivspråk utan en nedskrivning av talspråk). På arabiska heter det ghibna abjad (ungefär, med svenska bokstäver). Men jag är ju bara flytande i den egyptiska dialekten 😉 För övrigt pratar de Bahasa i Indonesien inte arabiska, det är en variant av Malaysiska men vissa kan arabiska pga de vill kunna läsa koranen, men annars finns det ca 700 språk i Indonesien =)

   1. säger:

    Fast indonesiska är faktiskt det officiella språket i Indonesien. Nära besläktat med malajiskan 🙂

    1. Karoleen säger:

     Absolut, men indonesiska har inget med arabiska att göra. Utan är helt enkelt en variant av malaysiska.

 8. säger:

  Rutinerna blir lite annorlunda för dom som jobbar hemma nu. Tycker att stolarna passar väldigt bra till bordet. Ha det bra!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! ❤️

 9. säger:

  Hela kökskittet är jättesnyggt, gillas! På tal om bord, så bytte jag ut det gamla glassoffbordet mot ett runt enkelt vitt, så nöjd.
  Mysiga bilder! Trevlig fredag.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Härligt med nytt bord, förstår att du är nöjd!

 10. säger:

  Gillar båtnamnet, ju knasigare desto roligare!Jag tyckte lampan var snygg, är inte den också ny?

  1. Karoleen säger:

   Nej, den köpte vi när vi flyttade till huset så ca 6 år sedan men jag tycker inte riktigt att den passar längre. Eller rättare sagt jag skulle vilja ha en lampa med stearinljusmöjlighet också.

 11. säger:

  Så jag skrattade när jag såg att även du hade Tipp-Ex som svar på fråga 1. Som du kan se har Tipp-Ex inte dött ut än – hahaha. Jag menar vem använder det fortfarande? Det gick ju inte att leva utan på 1980-talet, men sedan…

  Tycker stolarna och bordet passar perfekt ihop! Lampan är snygg, men kanske aningen för “mäktig” för bordet.

  1. Karoleen säger:

   Jamen exakt, tror jag har sån där rull-topp-ex, men den var så torr, visste ändå inte vad jag skulle göra med den. 😂

 12. […] Hannele, Anette, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Anna, Saija, Hanna, Monika, Karoleen, Ingrid, Robert, Lillian, Gerd, Bokdamen, Musikanta, […]

Kommentarer är stängda.