Blog

Fem en fredag v. 5: Årshjul

Fredag och -17,6 C ute! Riktigt vinter med snö, det var verkligen inte igår! 🥰 Och som vanligt på Fredagar kör ElisaMatilda Fem en Fredag och veckans tema är Årshjul!

Även inne är det kallt! Burr!

1. Vilken månad tycker du alltid känns längst? November helt klart, vilken jävla skitmånad 😉 Föutom att jag fyller år den 3:e november händer det verkligen ingenting bra i november. Det är grått, vått och mörkt, usch och fy!

En vacker november! Inte grå och hemsk!

2. Vilken tid på året går fortast? Sommaren, helt klart. Alldeles för fort. Jag älskar den Svenska sommeren, det är helig för mig! Som barn när familjen bodde utomlands så spenderade vi alltid minst 4 veckor av sommaren ”hemma” i Sverige. Och som jag kommer ihåg det (säkert ett selektivt minne) var det alltid fint väder, varmt och soligt! Älskade varje sekund av det och det sitter fortfarande i, varma dagar och varma ljusa kvällar, det är underbart men kort!

En vacker sommardag i Gränna

3. När på året är du som gladast? Oj svårt, som sagt jag älskar sommaren men jag tycker även om alla årstiderna. Något man saknar massor när man bor t.ex. i Malaysia där det bara fanns två olika typ av väder soligt och 33 grader eller monsun och 22 grader. Våren är fantastisk, hösten lika så, och vi ska inte talande en fantastisk vinter det kanji göra cembalon helst lycklig. Så mitt svar blir nog, jag är alltid glad, men påverkas mycket av vädret, så när vädret inte är som det ska så blir jag ledsen.

Sverige ❤️

4. Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja? 4 årstider, som sagt det jag saknade mest när jag bodde utomlands men med längre sommar och kallare vintrar med mer snö. Säg sommar från maj till oktober. Höst med höstfärger och solsken oktober till november. Vinter med mängder med snö, solning kyla mellan december och februari och vår mellan mars och april, med sol. Och kontentan av det hela är att jag inte vill ha regn och jag vill ha mer sol. Men vi behöver ju regn och då tycker jag att regnet kan komma på nätterna 😂

Första dagen det blev middag utomhus när solen sken och våren var varm 2020.

5. Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år? Första varma soliga vårdagen är magisk! Den älskar jag.

Vår!

Du kanske också gillar…

23 kommentarer

 1. jag gillar verkligen olika årstider, härligt med variationer.

  1. Karoleen säger:

   Jag med!

 2. säger:

  Vårt Sverige är vackert och särskilt på vår och sommar. Men alla årstider behövs.
  Håller med!

  1. Karoleen säger:

   Mmm, det behövs garanterat!

 3. säger:

  Det fantes ikke dårlig vær når man var liten. Det var masse snø hver vinter og alt var bare helt topp egentlig.

  1. Karoleen säger:

   Så är det, och då var man var ju alltid ute!

 4. säger:

  Jag skrev också att jag vill att det regnar på natten 😀

  1. Karoleen säger:

   Det är ju trevligare för oss som håller oss hemma på nätterna 😂

 5. säger:

  Helt klart en skitmånad, om det inte vore för vissa födelsedagar. Annars är det skönt med våra årstider. Dem skulle jag nog sakna om jag bodde utomland. Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Så är det, årstiderna är bäst!

 6. långa vårar och somrar och höstar och väldigt korta vintrar med kyla och snö tycker jag hade varit fint. trevligt med olika årstider

  1. Karoleen säger:

   Så är det, bara vintern innehåller sön tycker jag den blir så mycket bättre!

 7. säger:

  Jag köper verkligen argumentet att det ska regna på nätterna!
  Och visst är första vårdagen magisk, med takdropp, sol som värmer….mmmm
  Håller med om att alla årstider har sin charm, vill inte byta! Och november är värst, alla gånger, jag fyller också år i november, men inte gillar jag månaden bättre för det, tvärtom, jag vill helst inte bli äldre…haha

  1. Karoleen säger:

   Haha, jo du, jag tycker inte heller födelsedagar är så mycket att fira. Jag gillar mest att träffa folk men sen behöver det inte vara fokus på mig.

 8. säger:

  Fantastiskt fina bilder, speciellt rubrikbilden med tassen!
  Vädermässig är vi inte helt överens, bortsett från eländiga november. Behöver inte fyra årstider, kan lätt vara utan snö, is och 12 minusgrader. Ja, jag vet, de som bor i norr har det ännu värre;-)

  1. Karoleen säger:

   Älskar vintern, just snö och sol och kyla är så härligt! Tack tack!

 9. säger:

  Ja, regn på nätterna, det är ju perfekt! Jag vill också ha mycket längre somrar, och kortare november tack!
  Ha en trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Håller med!

 10. säger:

  Härliga bilder som illustrerar dina svar.
  Jag älskar årstidsväxlingarna, men hösten är min favorittid 🙂

  1. Karoleen säger:

   Höst är ju väldigt vacker om den inte regnar bort.

 11. Vilka underbara bilder du bjuder på. Jag håller med om att sommaren går alldeles för fort. Därför är våren för mig bäst då jag fortfarande har den underbara sommaren framför mig.

  1. Karoleen säger:

   Smart tänkt! Tack tack!

 12. […] Hannele, Anette, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Hanna, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Gerd, Bokdamen, Tant Augusta, Anki, Debutsky, Saija, Jenny, Ingrid, […]

Kommentarer är stängda.