Blog

Fem en fredag v. 11: Idiomatiskt

Fredag! Yay! Solsken! Yay! Minusgrader! Nay! Men det kanske kan gå vägen ändå 😉 Jag längtar såååå efter att kunna sätta mig ute i solen med en kaffekopp på på förmiddagen och bara tanka solsken utan jacka. Men tyvärr är det fortfarande liiite för kallt för att det ska vara skönt, det går ju men det är ju inte njutbart!

Dagens Fem en Fredag hos ElisaMatilda har temat Idiomatiskt och frågorna är djupare denna vecka. Men det är ju sånt jag gillar, man får lära känna bloggaren bättre!

My attitude depends on you!

1. När har du alla taggar utåt? När jag pratar med folk som har förbrukat mitt förtroende. Jag ger folk både en, två och fjorton chanser men när de fortfarande inte förändrar sitt beteende tröttnar jag och blir ganska taggig. Inte ett bra beteende, jag vet, men jag jobbar på det!

In och ut…. Suck!

2. När känner du dig som mest bakom flötet? När jag hjälper med bokföringen till hans företag så har jag så svårt för vad dom är INGÅENDE och UTGÅENDE moms. Det förvirrar mig utan dess like! Nån som har ett bra tips? 😉

Vad är detta för något som fastnade i kvarnen?

3. Vad dammade du av senast? Kaffebryggaren! I helgen brakade helvetet lös när ”nånting” blockerade kvarnen i kaffemaskinen. Det visade sig vara en pinne som satt sig på tvären, så Adde kunde peta bort den när vi skulle äta frukost på söndagen. Tyvärr verkade problemet komma tillbaka på måndag morgon efter morgonkaffet då det var något nytt som satt fast. Efter mycket pillande och nedmonterande av kvarnen i kaffemaskinen så fick vi till slut fram en kula i okänt material. Under denna SVÅRA tid var kaffebryggaren en gudagåva 😉 Dock hade vi inga filter hemma… hahaha! 😂

4. Vad har du för gammal surdeg som ligger? På trappen utanför entrén (vi använder nästan aldrig en dörren utan går in på sidoentrén) står en stor burk med pizzasallad som vi ställde ut i ”utomhuskylskåpet” när det var fullt i kylen och minusgrader ute. Hansson kom men en pizzasallad samma kväll så vi behövde inte båda till den hemmagjorda pizzan. Dagen efter kom snön och ”det som göms i snö, kommer fram i tö”… Så nu har vi en välmarinerat samt ev väljäst pizzasallad som vi behöver göra oss av med. Perfekt med utekylskåp men man ska komma ihåg det också 😉

En nermonterad kaffemaskin!

5. Vad har du siktet inställt på? En sommar på en nybyggd altan! Tills dess behöver vi bygga en altan på 160 kvm och få lite sommar! 😂 Men men det ska nog gå det med!

Här på baksidan kommer vi ha en superfin altan!

Du kanske också gillar…

23 kommentarer

 1. Ja visst är det skoj att läsa alla andras svar på samma frågor,
  Nej det där med bokföring är inte heller min grej så jag kan tyvärr inte ge dig något tips.
  Tänk vad man kan hitta för konstiga saker på ställen man inte tror att just en sån skulle kunna hamna *Ler*
  Förstår att du längtar till sommmaren o en ny altan 🙂

  Ha en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Ja, jag gillar när man kan utveckla sina svar lite så att det inte bara är en mening eller ett ord i svaret. Ja, det är inte lätt när man lägger saker på “bra ställen”.

 2. att inte få sitt kaffe när man blir sugen låter tufft…. 🙂

  1. Karoleen säger:

   Det är inte nådigt att inte få sitt kaffe 😉

 3. säger:

  Det är knepigt det där med momsen. Jag har hållit på med bokföring i många herrans år när vi hade jordbruk och när man kom till momsen fick man verkligen tänka till en extra gång.
  Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, hade önskat att jag hade hittat en ramsa eller något att komma ihåg så att man inte behöver fundera =) Men har tyvärr inte hittat något bra än… =)

 4. säger:

  Det där med minnet är inte lätt, jag ställde saft i mitt garage, fint nät de frös sedan.

  1. Karoleen säger:

   Haha… ja det är ju standard!

 5. säger:

  Inngående moms er det du selger, utgående moms er det du kjøper

  1. Karoleen säger:

   Va? Är det inte tvärt om?

 6. säger:

  Så härligt att se fram emot en sommar med egen altan! Speciellt nu när man fortfarande inte vet hur tillåtet det blir med rörligheten. Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Ja, det ska bli så skönt att ha en stor altan med massor av olika mysa alternativ. Tack detsamma!

 7. säger:

  Kasta kaffemaskinen och använd kaffebryggaren!

  1. Karoleen säger:

   Nej du, aldrig någonsin älskar våran som maler bönor och är den har gjort att jag har kunnat dricka kaffe svart, tidigare har jag druckit mer mjölk än kaffe 😉

 8. säger:

  Vilken maffig altan ni ska bygga. Där kan ni ha stora fester vilket år som helst, dvs. när vi genomlevt alla restriktioner och kommit ut på andra sidan…
  Kaffemaskin har jag aldrig ägt, bara vanlig bryggare, o du, det går att fuska med dubbelt hushållspapper om kaffefilter saknas.
  Din taggiga kaktus var jättesnygg! Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Ja, det är tanken att det ska bli ett ställe där vi kan både ha fester (sen) men mestadels att vi får många olika alternativ att njuta av. Kvällssol, matplats med skugga och loungedel där vi kan sitta långt in på natten och njuta av stjärnorna. Och om vi vill sen kanske också ha en jaccuzzi men det får bli senare i så fall!

   Tack för tipset, jag funderade på det men blev lite fundersam över om det var något läskigt i produktionen av hushållspappret som var dåligt att dricka men nu vet jag bättre! Tack snälla!

 9. säger:

  Så generös du är när du ger personer 14 chanser. Jag stannar hos tre försök, sedan får det vara.
  Siffror är inte min grej alls, och moms brukar ju vara belopp. Jag vet inte ens skillnaden mellan in- och utgående moms. Kan inte Excel hjälpa dig där;-)
  Så fin och stor er altan kommer att vara! Ett perfekt byggprojekt i dessa pandemitider.

  1. Karoleen säger:

   Jag tycker att jag är generös, men vissa är inte värda det tyvärr, och jag tycker det är extremt irriterande när de inte lyssnar då!

   Hahaha, jag önskar att excel kunde hjälpa mig där, tyvärr inte! Det är helt enkelt så att jag måste lära mig! Suck 😉

   Tack, jag längtar efter en hängmatta och en bra bok, och så kommer jag inte lämna altanen varenda skolminister i sommaren!

 10. jag använder mig ofta av utekylskåp. inte minst i sommarhuset där det blir svalt på nätterna.så förfärligt att inte få morgonkaffet!

  1. Karoleen säger:

   Älskar utekylskåpet, ska bara bli bättre på att kompanichef det 😂😉

 11. Ja svikt förtroende kommer man aldrig igen med. Jag ger folk chans men förbrukar de mitt förtroende är de körda.

  1. Karoleen säger:

   Och tyvärr tycker jag att folk inte förstår varför det är så… märkligt!

 12. […] Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Saija, Lena, Tant Augusta, Janerik, Susanne, Hanna, Åsa, Evelina, […]

Kommentarer är stängda.