Festivities

Påsk 2021

Som ni läste i Fem en Fredag bådade det Migrän och tyvärr blev det inte bättre under dagen. Men när de slagit till så satt vi redan i bilen på E4:an så jag tog tabletter och hoppades på att det skulle gå över. Som tur var var jag inte lika ljuskänslig som jag ibland blir vid migrän så det gick bra i bilen med solglasögon.

Men om vi tar det från början så började dagen tidigt med en morgonprommis med Max, espresson medan Max fick frukost och så kaffe på vägen i bilen. Koffein hjälper ju min migrän men tyvärr var det inte riktigt tillräckligt denna dagen.

Lämnade Linkan!

Vi var framme hos mamma och pappa strax innan nio och på bordet stog frukosten och väntade på oss! Mums!

Egyptisk frukost! Som vanligt hittar ni mer info om frukosten här!

Det dracks mycket kaffe för min del, jag behövde se till att ta bort udden av huvudvärken. Dessa söta muggar hjälpte ju lite!

Mamma hade pyntat med påskris
När koffeinet inte hjälpte åt jag lite sött för att göra steg tre av min fyrastegskur…
Max njöt i uterummet… solen strålade men vi hade öppnat fönstrena så att det skulle fläkta lite.

Inget hjälpte så jag behövde gå och lägga mig och vila.

La mig i min favoritsoffa som jag legat så många kvällar och sovit i! Det är en tvåsitsiga som man jag behöver lägga mig i fosterställning för att få plats i, men det är tryggt. Jag lägger mig alltid med ryggen utåt och tittar Unni ryggstödet eller upp mot fönstret…

Efter att ha sovit nån timme så bjöds det på fika. Migränen hade släppt lite och illamåendet var i alla fall borta.

Mamma hade bakat superfina briochebullar till fikat.
Max sov skönt på fotpallen mellan husses ben!

Jag fortsatte och vila – inte speciellt trevlig mot mina föräldrar men jag orkade inte umgås!

Grillpremiär

Det skulle grillas till middag och Wilderbeast skulle komma ut vid 16. Så vi fixade middag tills dess och mamma hade fixat så mycket gott! Vi skippade påskmaten och körde på en massa godsaker istället! Så fort grillen sändes började det småregna 😉

Mamma hade pyntat ägg.

1:a april skulle ha varit min farfar Karl-Eriks 100 års dag! Tyvärr gick han bort 1997 så han har varit oss saknad länge, men vi skålade för honom i hans vackra snapsglas!

Skål Farfar 🥰

Mamma och pappa hade fixat med grillad oxfilé samt kalvkotlett, majs och champinjoner. Mammas babaganoug och sen potatis. Och för den som gillar’t lite sill!

Nomnomnom!
Kalvkotlett!

Efter middagen mådde jag bättre, migränen var nästan borta men övergått till en vanlig huvudvärk. Då passade det bra med att mamma gav oss varaitt påskägg!

Rosa!

På kvällen kom solen fram igen och uterummet fylldes med ljus! Jag satt med solglasögon och vi spelade 0-100!

Max vilade på ytterligare en plats!
Sen visade Max väldigt tydligt att det var dags för en prommis. Adde tog en tur med honom och jag gick åter igen och vilade en stund.

När mörkret lagt sig ute och vi flyttat in för att det blivit lite för kyligt ute och åt dessert!

En biskvitårta på pistaschnötter.

Och efter ett parti Yatzy åkte vi hemåt, tyvärr hade migränen försämrats igen och jag blev ganska hängig men jag kunde ju vila i bilen på väg hem. Tror vi kom iväg strax innan 22!

Supermysig Långfredag med god mat och trevligt sällskap trots en jobbig migrän!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] veckan har det hänt en hel del, Taco Hey, besök hos mamma och pappa, det har varit Påsk, jag har äntligen kunnat publicera semesterschemat för närmare 600 […]

Kommentarer är stängda.