Blog

Fem en fredag v. 14: Från knopp till tå

Oj, vad ljuset står snett! 😂

Fredag?! Hur gick det till? Redan? Känns som att det borde vara typ tisdag! Jaja, jag klagar inte 😉 Idag vräker regnet ner och det blåser halv storm, så det känns mörkt och grått ute. Förhoppningsvis är det bättre väder i helgen!

Idag är det som vanligt Fem en Fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Från Knopp till Tå. Lite annorlunda frågor om måendet och det kan bli spännande!

Kompis! Min räddare i nöden pga migränen… i alla fall ibland!

1. Hur känns det i kroppen den här veckan? Började veckan med dag 4 av migrän, och det har fortsatt hängande över mig i resten av veckan. Trött i kroppen, knät strular massor och ryggen värker. Det är faktiskt ingen bra vecka kroppsligt, trist att säga. Negativ start på FeF! 🥺

Böcker som går varma här hemma Sverige Rikes Lag, The Pharaohs och DaVincis Anteckningar!

2. Vad gör du för att träna knoppen? Jag håller igång hjärnan med att lära mig nya saker hela tiden, läsa böcker om sånt jag inte kan eller suga åt mig kunskap och information. Ibland löser jag korsord och nån gång ibland blir det lite sudoku om jag måste 😉

3. Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre? Att skratta gör oftast dagen bättre och vara med någon man verkligen tycker om.

4. Vad är vardagslyx för dig? God mat, tända ljus, vackra blommor, en stund i solen under en arbetsdag, en god kopp kaffe! Småsakerna är viktigast!

Sushi! 🍣

5. Hur känns det i sinnet om våren? Älskar vår, trots mina allergier, det är pånyttfödelse, värme och ljus! Detta blir ju 2:a våren med mina allergisprutor och det känns så mycket bättre, underbart! Något jag älskar att göra på våren är bara att sitta i solen en kvart varje dag på våren, jag får sååå mycket energi av det. Tyvärr har det varit lite trist väder den senaste tiden, men snart kanske snart kan jag tanka energi!

Du kanske också gillar…

25 kommentarer

 1. tråkigt med migrän, sånt har jag sluppit.

  1. Karoleen säger:

   Skönt! Inget jag skulle önska på någon, man blir helt mörbultad.

 2. säger:

  Fy vad det måste vara jobbigt med migrän! Själv är jag så lyckligt lottad att jag aldrig har huvudvärk.
  Om våren tycker jag precis som du. Det är en härlig tid.
  Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Va skönt att slippa huvudvärk, tyvärr har jag lidit mycket med det under mitt liv. Men det är ju så det är tyvärr 😉 Trevlig helg!

 3. skönt med de korta stunder det är sol så en kan vara ute. sitta ute och läsa är det bästa jag vet. migrän är inte roligt. det hade jag en lång period i livet. en var ju helt mörbultad efter en migränattack. jag uppskattar mycket att inte behöva bylta på sig en massa kläder när en ska ut

  1. Karoleen säger:

   Solen är verkligen en gudagåva, bara de där få minutrarna som ger så mycket energi är fantastiska!

 4. säger:

  Mars var ju skön, men april är kall! Idag blåser det 18 m/s men jag trotsade och cyklade ändå.
  Jo, det är många gånger de små tingen som gör det lilla extra.
  Trevlig fredag!

  1. Karoleen säger:

   Ja visst var det, april känns som ett ända långt bakslag. Men det finns ju något som heter aprilväder för en anledning 😉 Trevlig helg!

 5. säger:

  Migrän är inte kul! När jag arbetade hade jag ofta migrän, och speciellt efter helgjobb. Sedan jag gick i pension har jag ätit en migräntablett, så dom fick jag slänga p.g.a. utgånget datum. Något att se fram emot!? Aprilvädret gör att det känns som vår, hur illa jag än tycker om det! Ha en trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Haha, ja, jag för längta dit! Det är väl kanske en bit dit så jag hoppas att jag slipper det innan 😂😉 Ja, aprilväder brukar ju vara lite så sådär… 😉

 6. Ja vädret har lämnat lite övrigt att önska den här veckan, men det tar sig väl!

  1. Karoleen säger:

   Det lär det göra! Hoppas bara att vi får njuta av en varm sommar också!

 7. säger:

  Det er litt dumt med allergi, det har jeg også om våren. Men så godt når den perioden er over og en kan starte å nyte varmen og alt det nye som skjer i naturen fra dag til dag.

  1. Karoleen säger:

   Ja visst är det, värme och njuta av den längtar jag efter 😂

 8. säger:

  Som vanligt – helt fantastiskt fina bilder här hos dig.
  Lider också av migrän och kan meddela att den avtar när du kommer in i klimakteriet, men det lär nog dröja ett tag för din del gissar jag. Jag tar Naproxen mot migrän. Funkar jättebra.

  Det är faktiskt rätt kul att se att Sveriges Rikes Lag fortfarande finns i gammalt, hederligt pappersformat. Det visste jag inte. Är du jurist/advokat kanske?

  God mat – håller helt med. Å sushi tillhör den kategorin:-)

  1. Karoleen säger:

   Låter bra att det försvinner vid klimakteriet men jag hoppas det dröjer ett tag tills jag är där 😉 även om jag slipper migränen då! 😉 Haha, nej inte jurist eller advokat bara väldigt intresserad av både det ena och andra! Gillar att ha mycket böcker och ”referenslitteratur” även om det mesta kan googlas idag. Tack för dina snälla ord om fotografierna, värmer som vanligt! 🥰❤️

 9. Fy för sådan migrän, jag har också långgående då och då. Känns ibland som att man blir misstrodd. Eller ja det är väl hur jag känner det, är ju inte så för alla. Men när man ligger så där utslagen med migrän så är det sista man vill att bli misstrodd.

  1. Karoleen säger:

   Oh ja! Det är inte kul att bli misstrodd… och det där att folk som inte upplevt det inte tror att det är förlamande ibland. Det gör mig tokig att höra, så illa kan det ju inte vara… 🤬

 10. säger:

  Hej, nu har jag läst om den fantastiska egyptiska frukosten. Men inte har man väl alla dessa rätter varje morgon? Låter som en heltidssyssla att få till….mest spännande var den där grejen som låter som en surdeg som går i arv…I Finland där jag växte upp hade vi en filbunke som aldrig tog slut, man tog alltid en sked av det sista ur den gamla och så påbörjade man en ny. Himla spännande med mat från olika håll i världen. Lärde mig äta stark mat i tunisien på 70-talet, mitt ex var därifrån. När flyktingarna kom till Sverige 2015 fick jag smaka det eritreanska och iranska och syriska köket. Så berikande! Så bra att du har effektiv migränmedicin, min dotter lider av migrän, hela dagar kan försvinna i ett töcken.
  Ha en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Det finns nog de som äter detta varje dag eller åtminstånde delar, men desto ”modernare” de blir så blir det nog mer mackor osv. Min mormor äter nästan alltid den vita osten, mish (oströran med tomat) och bröd. Så det varierar nog en hel del! ☺️

 11. säger:

  Tur det finns mediciner. Jag knaprar tabletter mot både det ena och andra, men migrän har jag tack och lov inte.

  1. Karoleen säger:

   Migrän är trist! Men det är väl bara att inse att man inte riktigt kan göra så mycket åt det.

 12. Har aldrig haft det själv men vad jag förstått så är det en hemsk upplevelse att ha migrän. Men nu för tiden finns ju i alla fall hyfsad medicin att få som ibland kan hjälpa.
  Att skratta är nog det absolut bästa man kan göra. För det är ju precis som det sägs; Ett gott skratt förlänger livet!
  Sen gjorde din bild att jag blev vansinnigt sugen på sushi. Jag väntar på att turistsäsongen börjar, då kommer nog fiskaffären i Hemse att ha det varje dag….. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Hoppas turistsäsongen kommer igång ordentligt snart hos er, och att det slipper bli som förra årets pandemi-turism.

 13. […] Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Tant Augusta, Janerik, Ingrid, Gerd, Teskedsgumman, Debutsky, Saija, […]

Kommentarer är stängda.