Blog

Fem en fredag v. 15: Konsumtion

Gotland

God morgon! Hur har det ni det ute i världen? Jag börjar denna fredagsmorgon med en lätt migrän, men lyckades få den att avta med hjälp av tabletterna. Skönt! Jag vet att jag har att göra idag på jobbet, måste avsluta en hel del långkörare för att kunna gå vidare med annat. Solen skiner och det är inte varmt, men varmare än minusgrader i alla fall 😉 Det vore skönt med en liten stund i solen idag!

Idag är det fredag och det betyder som vanligt Fem en Fredag hos ElisaMathilda, med Konsumtion som veckans temat. Klurigt värre! Både ytligt och lite mer djupt blir det, häng på vet ja! =)

Älskade Gotland, tänk att ha den här utsikten varje morgon ❤️

1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser? Denna fråga är ju en riktig fantasifråga och ni som känner mig vet att fantasti är inget som jag saknar 😉 Jag diskuterade genom frågan med Adde medan vi lagade frukost och vi kom på massor med onödiga saker som skulle vara kul att ha, fordon och hus/boende vi skulle vilja ha om vi var ekonomiskt oberoende på Gotland, Egypten, jaktstuga i Norrland osv. Och om man ”behöver” kunna transportera sig runt Sverige lite snabbare och smidigare men något som egentligen är helt onödig men skulle vara väldigt bra att ha är en Helikopter! 😂 Jag tänker så här, det hade varit guld att kunna ta helikoptern till mamma och pappa i Stockholm eller svärföräldrarna i Skåne (när de till slut flyttar ner på heltid), eller vännerna i runt om i Sverige eller våra olika boende. Men iom detta skulle Adde och jag också behöva ta pilotcert, men så kom vi på att vi kanske då egentligen behöver ha TVÅ helikoptrar 😂 Ifall A åker iväg till nån jakt så kan jag åka till mamma och pappa. Jobbigt läge 😂😉 Sen ska jag nog inte glömma bort att jag lätt skulle köpa mig mina favoritmärkeshandväskor en NeverFull Monogram från Louis Vuitton, en Oak Bayswater från Mullberry, en klassisk Chanel Flap bag quilted, en Christian Dior Sadle bag och några fler skönheter.

Handväskor…. kärlek! 👜

2. Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen? (Frågan i listan var en annan än den ElisaMatilda svarade på i sina svar så jag besvarar den hon svarade på 😂) Adde och Max skulle jag ju självklart inte sälja för alla pengar i världen, men att sälja sin familj känns som något som inte görs! Men om man bara tänker på prylar så skulle jag inte vilja sälja min vigselring för alla pengar i världen. Den betyder väldigt mycket för mig, och den är en symbol för allt Adde behövde “utstå” för att det skulle bli vi, och det är något jag bär med mig med ödmjukhet, Alltid. 😉

Vigselringsdrömmen som blev min…

3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör? Hmmm…. jag tror att vårt hushåll äter mer ost än andra hushåll. Alltså vårt familjemotto är ju “When in doubt, more cheese!” Det säger ju allt. Vi har alltid ett par olika typer av hårdostar hemma, en hushållsost som vi river och har på pizzor, i pasta, i varma mackor och till Max (läs bortskämd hund 😉 ). Sen vill vi ha smakrik lagrad ost till vanliga mackor. Därefter har vi en plastlåda i kylen med diverse mögelostar, färskostar och dessertostar osv. Jag tror att många tycker om ost, och är man ostälskare kanske man har som vi, men jag känner många som inte har en ost-besatthet! 😉

Cheeezus!

4. Vad är något du sällan lägger pengar på? Märkeshandväskor 😉 Hahahaha! Men om man ska vara lite mer seriös är det nog lotter och triss osv. Vinner aldrig något så jag köper det väldigt sällan. Köper också väldigt sällan sånt som jag inte gillar, märkligt eller hur 😉 Haha!

Marmelad, mjöl och choklad från vår ägglada…. som man kan köpa till vänner när man får börja besöka varandra igen.

5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv? Hmmm…nja, det skulle väl vara typ nån lyxig matpresent, typ jag gillar att ge bort matvaror när jag hälsar på någon istället för en blomma, då kan jag spendera mer pengar på något lokalt lyxigt mjöl, eller nån marmelad som kostar mycket mer än vanlig marmelad för att man köper den på marknad, är lokalproducerad eller något annat. T.ex. honung från grannarna, eller ost från granngården. Missförstå mig rätt, jag köper hemskt gärna dessa matvaror till mina nära och kära men tycker att det duger bra med “vanliga” produkter hemma. Men det är lite vardagslyx tycker jag och det är mina nära och kära väldigt värda! <3

Du kanske också gillar…

17 kommentarer

 1. säger:

  Haha roliga och bra svar. 🤭 jag är ostoman och det verkar ni också vara, kanske till och med lite mer besatta än jag 😀 helikopter skulle jag inte våga åka (höjdrädd och de är ju så små) 😉
  trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Fler ostomaner! Yay!

 2. handväskor är väldigt trevligt, men numera lägger jag band på mig. parfym gillar jag också och den kan ju stundom vara ganska dyr. jätteroligt att få ostar och marmelader och olika sorters mjöl.

  1. Karoleen säger:

   Alla har vi olika laster 😂😉

 3. säger:

  Så jag skrattade åt ditt svar till första frågan. Det är nog en himla tur att du inte lär få lösa problemet med helikoptrar. Det är nog ändå bäst med “lagom” pengar.
  Dina ringar är sååååå vackra och annorlunda. Klart du inte vill sälja dom. Du ger bort matvaror, jag ger bort vin istället.

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, kanske lika bra att jag inte har för mycket pengar!

 4. säger:

  Många matiga och nyttiga svar, kul att läsa!
  Trevlig fredag!

  1. Karoleen säger:

   Detsamma, tackar!

 5. säger:

  Älskar dina crazy svar framför allt på första frågan där du verkligen går all in! Höjdrädd som jag är skulle jag lätt avstå från helikoptern och istället se till att min familj bodde på ett ställe.
  Att köpa personliga gåvor med omsorg, det är en konstart som jag försöker lära mig. Ibland stupar det på utbudet i byhåla..men vi har en jättebra ostbutik som jag ofta gynnar.Jag såg också att en fråga var ändrad, vet inte varför….
  Ha en fin vårhelg, det blir läge för att vända näsan mot solen

  1. Karoleen säger:

   Hahahaha! Skulle jag ha crazy svar, nu förstår jag inte 😂

 6. säger:

  Svaret på fråga ett är helt underbart! Om man nu har obegränsade resurser så varför inte ta i på en gång, och låta fantasin löpa amok! Ostoman är jag också, men det är svårt att vara det i ett en-persons-hushåll! Visserligen har vi en jättebra ostaffär i stan, men det känns inte så bra att gå in och köpa flera småbitar av olika ostar. Då köper jag oftast en i taget, och det är inte lika kul! Ha det gott (inte bara i ostsammanhang)!

  1. Karoleen säger:

   Men man kan ju frysa vissa ostar och då kanske man skulle kunna köpa större bit och skära den i smidiga bitar och sen frysa? Kanske ett alternativ.

 7. säger:

  Du skulle verkligen shoppa loss förstår jag. Ja, en helikopter skulle göra sig fint på gräsmattan 😀

  1. Karoleen säger:

   Hahaha…yes, det skulle funka perfekt!

 8. Kul att läsa svaren hos andra 🙂
  Ja, ostar gillar vi båda och har man sambo, make, barn – inte säljer man dem fastän tanken kanske föresvävat nån gång om man varit riktigt arg 😀
  Och att köpa bil, hus, husbil, resor (om man kunde resa) – det hör ju till det där lite onödiga men så lyxigt trevliga 😀

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så! Lyxiga trevligheter =)

 9. […] Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Tant Augusta, Janerik, Ingrid, Gerd, Teskedsgumman, Debutsky, Saija, […]

Kommentarer är stängda.