Blog

Fem en fredag v. 16: Veckogöra

God morgon fredag! Hur gick det till? Det var ju precis fredag? Ibland hänger jag inte riktigt med men det är väl bara så det är tyvärr!

Dagens Fem en Fredag hos Elisa Mathilda har temat Veckogöra men dagens bilder är helt enkelt mina vackra orkidéer som jag fotade för att de gör mig lycklig. Men jag såg också att min finaste physalisplanta blommar också, tyvärr är det bara 1 blomma så det är svårt att hjälpa till med pollineringen men jag hoppas att det kommer fler blommor så jag kan pollinera den senare och få mer frukt!

1. Vad gör du sällan på måndagar? Känner mig sällan utvilad eller pigg på måndagar, men det är kanske inte så konstigt 😉Men det enda jag kan komma på att vi verkligen inte gör är att handla, annars finns det inget vi inte gör. Adde och jag har alltid gjort kanske lite knäppa saker, vardagen har varit rolig och knasig! Som när vi tex 4 veckor i rad hade oxfilé- och Amaronemåndagar… det var när vi dränerade kring huset, 2015, och det gick så dåligt för att det regnade syndafloder dessa veckor att vi var tvungna att göra något för att pigga upp vardagen. Vi hade även Ture att ha Svärföräldrarna på besök dessa veckor och fick dela våra knasigheter med dem. ❤️

Physalisblomma!

2. Vad händer ofta på tisdagar? Hmm… ja, det är oftast då jag har kvällsmöten med olika styrelser jag är med i. Men det också dagen som oftast är lugnast på jobbet, inte lika många möten.

3. Om du ska ha ”Lill-lördag”, vad gör du en onsdag? Pre-corona så var det oftast då vi körde AW med Hansson, i alla fall på höst och vintern. Käkade gott, oftast med ny restaurang i Linköping varje gång, och drack gott! Det var en bra dag för det var oftast ganska folktomt på restaurangerna. Men det är också dagen då Adde har Skeet vilket gör att mellan april och september är han iväg hela kvällen. Och då passar jag ofta på att ringa mamma och pappa för ett längre samtal 🥰

4. Vad är det bästa med torsdagar? Oj, det är min “mötigaste”, dvs fullsmockad med möten på jobbet. Vissa dagar har jag möten från 8-16. Dessa torsdagar är roliga men att man blir lite trött i huvudet och det som är det bästa är att man vet att helgen är nära. När det blivit torsdag vet man att man nästan kan säga att det är helg, fredagen brukar ju oftast vara en lugn och skön dag… Fredagen är ju min favoritdag, för att efter jobbet är det helg, vi äter oftast gott och sen har man HELA helgen kvar 😉

5. Hur ser dagens fredag ut? En relativt lugn dag på jobbet, några möten och en hel del avslutande analysarbete som jag skulle vilja få klart innan jag tar helg. Solen skiner men det är inte så varmt ute, men vi kanske kan ta en kylig fika utomhus i alla fall, och kanske även en god lunch utomhus om vi hittar lite lä. Sen har vi inte så många planer för resten av dagen, det blir nog en lugn dag över lag.

Du kanske också gillar…

25 kommentarer

 1. säger:

  Det är så härligt att det börjar bli möjligt att fika ute.

  1. Karoleen säger:

   Verkligen! Älskar det!

 2. säger:

  Så nydelige Orkideèr du byr på i dag, jeg har roser så det blir nok en blomstrende helg for oss begge 🙂

  1. Karoleen säger:

   Tack, dina rosor var väldigt fina! =)

 3. nu är ju dagarna ganska lika, varit så ett helt år…

  1. Karoleen säger:

   Jo sant!

 4. säger:

  Oj vilka vackra foton av orkidéerna!
  Här är onsdagarna ofta mötesdagar, eller är, jag skulle väl snarare säga var, för nu är det länge sedan det var något möte annat än digitalt.
  Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Ja, under Corona känns det som att inget är sig likt även om mötena kan hållas digitalt!

 5. Tänk det är konstigt! Trots att vi varit pensionärer länge nu så sitter det där med fre-lör-sön kvar. Fast numera firar vi aldrig nåt på fredagar och söndagar ägnar vi oss åt att titta på bilrace på TV. Så egentligen är det bara lördagar som är sig lika…..fast inte just nu i Covid-tider förstås!
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. rutinerna man skapar kan ju hålla hela livet, om man har tur i vissa fall och otur i andra =)

 6. jättefina bilder! här skiner solen men det är kallt osh blåser kraftigt. men jag ska allt testa altanen i eftermiddag. jag älskar att sitta ute och läsa och jag byltar gärna på mig för att kunna sitta ute

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Hoppas du hittar en stund i solen! Jag får nog inse att det inte blir något solhäng för mig idag, det är helt enkelt för kallt och blåsigt ute!

 7. säger:

  Härliga bilder på blommor! När jag jobbade så avskydde jag alla möten, tyckte de bara tog tid från allt anat jag skulle göra.

  1. Karoleen säger:

   Det tycker jag oftast också 😉

 8. säger:

  Härliga blombilder, och ännu härligare med era “måndags-firningar”! Det gäller att sätta guldkant på tillvaron, och speciellt när det är extra jobbigt! Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, det är vardagslyxen som gör livet värt att leva tycker jag!

 9. säger:

  Jag är glad över bättre väder för det är uteliv som gäller annars blir jag soffpotatis.
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Då längtar vi båda två efter lite härligare väder!

 10. säger:

  Orkidéer är nog de vackraste och mest sensuella blommor som finns. Å du har verkligen gröna fingrar i motsats till mig, som alltid lyckats ta kål på orkidéer efter max en vecka. Sund, för dom ÄR vackra. Dina bilder är enastående.

  Har förstått att det är extra många möten sedan ett år tillbaka då pandemin började. Mina f.d. kollegor har berättat att de är sååååå trötta på att prata med fyrkanter;-)

  1. Karoleen säger:

   Jag vet inte riktigt vad jag har gjort och för 1-2 år sen kunde jag inte inte heller hålla dem vid
   Liv. Men nu trivs det, jag tror att det har mycket att göra med var man har dem… och jag tror att jag helt enkelt har hittat rätt nu. Tack!

 11. säger:

  Välfyllda veckor minsann, möten hela dagarna, fy så jobbigt, då surrar det ju bara i skallen. Jobbar du hemifrån nu och har videomöten? Bekvämt om inte annat. Physalisblomman var jättesöt, gillar den frukten för den är inte ett dugg söt i smaken. Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Jo, bara hemifrån nu med videomöten, men vi hade redan mestadels sånt redan innan så det blir inte så stor skillnad kan jag tycka!

 12. […] Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Tant Augusta, Janerik, Ingrid, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Evelina, […]

 13. Underbara orkidéer! Själv har jag aldrig riktigt lyckats med dom – vilket är konstigt med tanke på att jag är rätt duktig med växter (Får man säga det.)! Kan vara att jag tröttnar på dom när dom efter nåt eller några år slutar att blomma och då slänger dom.
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. jag är så nöjd att mina håller sig fina just nu, men det kommer nog ge sig =)

Kommentarer är stängda.