Blog

Fem en fredag v. 18: Hänt i veckan

Gladast i världen! <3

Hej på er! God morgon och Välkomna till dagens inlägg! Glad idag för jag vaknade faktiskt inte trött idag, det är ju helt magiskt! Vaknade även av en ooo-ande superglad slickmaskin tillika Max, och även om det kanske inte är supermysigt att bli dyngsur av pussar innan man hunnit slå upp ögonen, men hans glädje smittar ju av sig. ❤️

ElisaMatildas Fem en Fredag har denna veckan temat Hänt i Veckan, känns lite á la 90-talet men det kan bli kul ändå! Lite reflekterande av veckan och sig själv.

1. Vad i veckan fick dig att längta efter något? Regnvädret som har legat som en blöt handduk över hela Sverige, har lämnat en dyngsur längtan efter vår och sommar. Jag vill ha värme och solsken, jag vill ha lätt solkyssta kinder och jag vill ha lässtuder i soffan med värme! Jag är på jakt efter en stor hängmatta som jag kan ligga läsa i. Hade en när vi bodde i Stockholm som tyvärr inte lever längre, men jag har många härliga soliga och vilosamma minnen i den. Nån som har tips på en bra stor hängmatta som jag kan njuta i när värmen kommer.

Livet är bra skört…

2. Vad i veckan fick dig att sakna något? I veckan var jag hos mamma och pappa en snabbis p.g.a. en operation så kände jag då att jag saknar att kunna kramas och umgås ordentligt. Bara känslan av att vi fick släppa av pappa utanför Sjukhusentrén och fick inte vara med under operation eller uppvak, det kändes inte bra i hjärtat! Jag tänker på alla människor som haft sjukdomsfall eller mist familj/vänner under pandemin och hur jobbigt det måste ha varit för alla. Jag har haft tur och det tackar jag alla som går att tacka men i veckan kändes det verkligt jobbigt!

Nomnom!

3. Vad i veckan gav dig lyckokänslor? Igår var vi och slängde mängder av skräp på återvinningen. Det kändes fantastiskt skönt att bli av med skiten som växt till ett berg. Och sen åt vi sushi, det är ju också lycka fast i en lite annan form. En annan form av lycka fick jag när jag kom hem till mina killar efter att varit hos mamma och pappa, det är en annan typ av lycka det!

4. Vad i veckan fick dig att fundera? Pappas operation fick mig att börja fundera på livets skörhet och allt som har med det att göra. Jag har haft såna funderingar tidigare, men de har kommit mer och mer under sen senaste tiden och jag måste säga att jag inte gillar det!

5. Vad i veckan fick dig att vilja testa något nytt? Fick hem Smakboxen i veckan och jag såg att Kavlis nya Mozzarellamjukost fanns med i lådan, det tyckte jag kändes som en väldigt kul nyhet. Annars tycker jag tyvärr att boxen var ganska tråkig denna gången, trots att det var en Jubileums box.

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. säger:

  Vilka underbara bilder – som vanligt hos dig. Du skämmer nog bort dina läsare:-)

  Här har du en länk till Chilli. Älskar deras produkter och hängmattorna är inget undantag:
  https://www.chilli.se/utem%C3%B6bler/hangmattor-hangstolar/h%C3%A4ngmattor

  Ditt svar till trean kunde jag ha skrivit. HSB ställde nämligen upp tre bautastora containrar för grovsopor/el-/elektronikavfall. Det var nästan lycka att slänga in saker där. Åsså firade vi med Sushi från ett nytt ställe – LYCKA:-)

  1. Karoleen säger:

   Haha, kul att dom ses av några! Jag gillar dem, älskar att fota! Tack för tipset, ska kolla direkt. Älskar att slänga!

 2. det är riktigt tråkigt när man inte får följa med till sjukhuset dessa tider

  1. Karoleen säger:

   Usch ja, det är känslosamt!

 3. säger:

  Lätt solkyssta kinder var poetiskt.

  1. Karoleen säger:

   Haha, visst vet du!

 4. säger:

  Jag tycker att tankarna om livets skörhet dyker upp allt oftare, ju mer vi isolerar oss.
  Men snart så….. då ska vi sitta där i solskenet och umgås och le mot varandra. Snaaart, hoppas jag!

  1. Karoleen säger:

   Ja, hoppas hoppas! 👍🏻

 5. jag skulle vilja ha en hammock. det har jag velat ha i många år. gullvivor ska jag få av min syster. vad är smakboxen?

  1. Karoleen säger:

   Smakboxen är en prenumerationslåda men produkter, kolla inlägget jag länkade till!

 6. säger:

  Söt hund, är det slickmaskinen Max? 😉 ja det finns mycket att fundera kring särskilt nu under pandemin. Ha en fortsatt skön helg

  1. Karoleen säger:

   Jajamän! Det är Max!

 7. säger:

  Smakbox, det har jag testat en gång. Dottern prenumererar. Ja, det var spännande med nya smaker men på tok för mycket för mig en person, så tyckte jag.
  Helt rätt att man ska testa ändå!
  Trevlig söndag!

  1. Karoleen säger:

   Ja, visst det blir mycket om man är en person, men ändå kul att testa tycker jag ☺️

 8. […] Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Evelina, Michaela, Lena, Saija, […]

Kommentarer är stängda.