Blog

Fem en fredag v. 22: Runt knuten

God morgon! Idag kommer inlägget från utanför Bilbörsen i Linköping. Vi ska lämna in bilen på service (igen) och då får man gå upp tidigare än vanligt (just nu i alla fall) och köra in två bilar och åka hemåt igen. Alltid lite bökigt, men ganska bökigt med Lånebil också tycker jag, oftast dålig bil med nån konstig lukt 😉

Men idag är det fredag och solen SKINER! Älskar’t! Sommaren är här på riktigt, nästa vecka börjar ”sommarperioden” på riktigt och jag älskar den här perioden när man har soliga dagar, långa varma kvällar och uteliv framför sig! Man lever upp och all mat från grillen, svala drinkar i soffan och allt utemys, gör att jag längtar!

Men som vanligt kör ElisaMatilda Fem en Fredag och veckans tema är Runt Hörnet. Sommaren är ju runt hörnet, hörrni! Yay!

1. Hur märker du av sommaren utanför? Värmen, solskenet, grönskan och all pollen på bilarna. Pollen på bilarna är ju i och för sig lite sen i år, brukar ju vara runt april men det var ju en så kall och regnig vår. Ni vet den där grönskan som nästan gör ont i ögonen? Så är det hos oss i Linköping just nu och det är så härligt!

2. Vad ser du fram emot i sommar? Att vara ute, att umgås med mina nära och kära, att bygga altan och skapa massor av fler härliga minnen. Vi har egentligen inga planer alls i sommar, inga bestämda saker men det är ganska skönt det också.

3. Vad saknas i ditt närområde? Beror väl lite på vad man tycker är närområde, eftersom vi bor på landet men det är ändå ”bara” två-ish mil till centrala Linköping med allt det innebär. Men om man tänker närområde så som byn vi bor i så finns butik (med apotek-, system-, och paketutlämning) och det mesta man kan tänkas behöva. När man flyttar ut på landet har man ju nånstans ställt in sig på att man måste åka bil för det mesta och man anpassar livet efter det. Så egentligen ”saknar” vi inget, då vi själva valt att bosätta oss som vi gjort. Men det enda vi kan sakna ibland är nån sorts matställe som man kan köpa mat när man är lite trött eller bara inte orkar laga mat. Typ pizzeria eller liknande, men samtidigt är det bra att det inte finns 😉 och en av Addes och mina ”regler” är att vi får inte åka in till stan bara föra att käka något, det ska alltid finnas en annan riktig/ordentlig anledning och än så länge så har vi lyckas hålla det sen vi flyttade ut 2014.

4. Hur långt behöver du ta dig för att komma till närmaste turistattraktion? Som sagt så ligger Linköping 2 mil bort så där finns Gamla Linköping som är ett friluftsmuseum och Flygvapenmuseum som har både flyghistorik och besökande utställningar. Senast vi var där var vi t.ex. på en Legoutställning, väldigt kul! Och en liten bit finns vackra Omberg!

5. Hur njuter du av sommaren där du bor? Troligtvis som alla andra i Sverige, njuter av varje solminut och bävar för ev regn. Vår trädgård försöker vi skapa till en oas där vi kan spendera mycket härlig tid utomhus. Vill ha ett ställe där vi vill vara på sommaren och slippa åka bort/långt för att hitta en vilsam plats för oss. Sen besöker vi gärna vackra naturen runt omkring i Östergötland för att njuta av vackra leder att promenera, utflyktsplatser och ta geocacher!

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. Aldrig kul när bilen krånglar, dyrt blir det alltid dessutom. Men sommaren är vacker, som på dina bilder.

  1. Karoleen säger:

   Tackar tackar!

 2. Sverige är alltid vackert, men alldeles speciellt på sommaren. men inte finns det blommande lupiner redan? jag gillar lupiner. trots att de är invasiva. skönt att ha en sommar som inte är så planerad.

  1. Karoleen säger:

   Tycker också lupiner är vackra! Ja, grannarna har dessa på kanten av sin tomt! Jag tycker de skriker svensk sommar!

 3. säger:

  Er du sånn som henger deg opp i lukter også? Jeg synes også det lukter mye merkelig i andres biler.

  1. Karoleen säger:

   Ja, usch ja! Jag har väldigt svårt för lukter! 😂

 4. säger:

  Härliga bilder (frånsett pollen då ;)) njuter av alla fina som så många delar med sig av idag. Pollen är verkligen överallt, många allergiker har det nog tufft, hittills har det gått hyfsat bra för min del, hoppas det fortsätter så. Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Tackar! Ja pollen är inte kul, är allergiker men tar motverkande sprutor och det känns som att de hjälper! Vi håller tummarna tycker jag!

 5. säger:

  Vilka drömbilder:-)
  När jag ser din bil så kan jag titta ned på min bil och konstatera att den heller inte är i sin originalfärg längre, utan gul. Nu vill jag ju inte ha regn (heller) men en naturlig snabb nattvätt skulle jag inte tacka nej till;-)

  1. Karoleen säger:

   Haha, så sant, men vi kan väl säga ja till regn på nätterna? Det tycker jag känns bättre 😉 så får naturen sitt också? 😂

 6. […] veckan var: Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Lena, Saija, Hanna, Ejmis, […]

Kommentarer är stängda.