Adde Food J-Family

Consid Summer BBQ

På årets varmaste dag var det dags för Consid Summer BBQ!

Vad är det här tänker ni? Det är GRILL svarar vi. Vi ser framför oss en härlig ljummen junikväll där du och alla andra Considare runt om i landet tänder grillen, öppnar en kall och spelar sina favoritlåtar. Du har handlat tidigare i veckan, kikat på receptet för någon dag sedan och är nu redo för vad som komma skall. Ölprovning, grilltips, lekar och kvalitetstid med dina nära. Antingen med familjemedlemmar, vänner eller några få nära kollegor. Oavsett vad du har för situation hoppas vi du ska få en kväll fylld av god mat och skratt i Considanda.

Consid.se

Älskar hur mycket bra Consid ger tillbaka till sina medarbetare. Företaget har förstått att de är ingenting utan sina medarbetare! ❤️ Och variationen är underbart kul! Älskar denna fras, den har använts mycket under det senaste året och det har Consid verkligen tagit fasta vid.

Men vid det här laget vet ni vad som gäller, vi ställer inte in utan om.

Consid.se

Vi hade bestämt att vi skulle ha eventet tillsammans med familjen J-skog, så efter arbetsdagens slut och mitt i Sverige-matchen rullade vi hem till dem. Vi hade bett snällaste Hansson att vara Max-vakt så vi inte behövde oroa oss för värmen. Och under andra halvlek lagom till målet korkade vi upp en Ar Lenoble och eftersom jag skulle köra hem blev det bara lite smuttande för min del, men wow, riktigt gott! Rekommenderas varmt om man vill ha en flaska är lite dyrare men gott som stryk!

Och när matchen avslutades var det dags att börja titta på matlagningsvideon som skickats ut. Där kocken Fredrik Zäll lagade mat och gav grilltips. Ni som var med på 90-talet kanske känner igen namnet då det är gitarristen i Escobar! Så efter alla tips och knep inför matlagningen, ställde vi oss i köken och lagade mat tillsammans. Så mysigt och J-Jay fixade lite tilltugg som vi kunde äta på under tiden. Mums!

Under matlagningen körde vi också Ölprovningen som var en del av konceptet och det var dessa tre som skulle testas. En Nils Oscar God Lager, en Sierra Nevada Pale Ale och en Young’s Double Chocolate Stout. Betyget var bra på de två första men Youngs var ingen höjdare enligt panelen!

Och matlagningen fortsatte och AJ grillade förrätten –ZUCCHINI & SERRANO SKEWERS – Som var en riktig höjdare!

När alla förberedelserna blev klara, gick vi ut i värmen och försökte hitta fläktande platser att sitta på och avnjuta middagen. J-Jays blommor är fantastiskt vackra!

Till varmrätt blev det – RIB EYE & PICO DE GALLO – en Entrecote med Pico de Gallo (salsa) och en guacamole med tortillachips. Mycket gott! Men jag hade gärna haft någon mer grönsak att äta till, tex grillad zucchini eller eleotes kanske. Men annars riktigt fint!

Och till efterrätt blev det en riktigt spännande dessert! GRILLED PINEAPPLE N’ COCONUT ICE CREAM – som var riktigt riktigt god! Perfekt

Efter massor med god mat och som vanligt rungande skratt satt vi kvar ute i värmen och umgicks. Vi kom på att senaste gången vi träffades på det här sättet var Nyår 2019, innan Corona! Helt galet egentligen! <3

När det närmade sig midnatt var det dags för oss att åka hem och avlösa Hansson! Och när vi kom ut till bilen så såg våran bil ut såhär… Det var någon som hade äggat våran bil 😉 WTF, helt udda! Haha!

Tack familjen J-skog för en härlig kväll och Tack Consid för ytterligare en rolig kväll i Considanda! “You gone and done good!” <3

Du kanske också gillar…