Blog

Fem en fredag v.25: Långdraget

God morgon och Glad Midsommar! Äntligen får man väl säga, för mig är den officiella starten på sommar Midsommar och då infinner sig oftast mer vila, mindre stress på jobbet och inre frid. Får hoppas att sånt som forfarande hänger i luften kommer lösa sig snart så att det blirnsom det brukar.

Regn och härliga 15 grader… som vanligt på midsommar det är ju sen gammalt!

Men innan vi firar Midsommar tar vi och svarar på ElisaMatildas Fem en Fredag, för det är ju trots allt fredag idag! Veckans tema är Långdraget och lite mer eftertänksamma denna vecka!

Såååå många knoppar! ❤️

1. När senast har du dragit på något? Just nu har jag väldigt lite som hänger över mig. Jag har sett till att avsluta så mycket som möjligt för att jag vet att mycket behöver slutföras innan semestrarna bröjar och man behöver hoppa in där det behövs. Så det enda jag kommer på är att jag drog på middagen igår för att jag trodde att Adde inte skulle komma hem framåt småtimmarna efter en AW på jobbet. Men ringde och sa att han skulle hämtas upp vid tåget 20.22. Då sprack mina middagsplaner lite men ersattes med andra när Max och jag hämtade Adde från tåget och körde hem i solnedgången!

Vackra skira blad på physalisen.

2. När senast hade du en riktigt skön sovmorgon? Imorse, längsta på väldigt länge! Jag vaknade vid 3 och stängde fönstret då regnet lät otroligt högt, sen vaknade jag vid 5 och gick på toa. Men istället för att pilla på telefonen la jag mig igen och försökte sova och lyckades och vaknade 09.22. Skönt! Ute regnar det fortfarande och Max verkar det inte vara någon akutkissning på gång så vi tar det lite lugnt och skönt!

3. När drog du senast det största strået till stacken? Svårt! Försöker komma på något men det är inte helt lätt, på jobbet t.ex. gör jag ofta en större grundligt jobb men en analys men sen tar jag en diskussion med min chef och får massor med nya infallsvinklar eller idéer för att förbättra eller fortsätta. Så det känns inte som att det ena eller andra strået är större utan behövs som komplement till varandra. Här hemma är det nog jag som står för det mesta av planerandet, matlagningen och sånt samtidigt som Adde sköter planering/inköp inför byggen, underhållet av huset och trädgården, alla bilar och alla maskiner. Vi drar helt enkelt olika strån som kan vara större eller mindre men balanseras ut ganska bra. Men om jag ska hitta ett specifikt tillfälle så var det kanske när vi ”firade in semestern” som jag fixade planeringen, maten, menyn, musiken osv medan kilarna fixade med grillning. Men samtidigt så meckade de ATV, så de var ju inte overksamma 😉

Älskar’t att knopparna tagit sig!

4. Vilket samtalsämne suckar du oftast åt? Oftast handlar det inte om samtalsämne utan när personer som inte kan något ska uttrycka sig i alla fall, för att bara få sitt sagt eller att få höra sin egen röst. Eller dom som bara återger samma sak som redan sagts i egna ord. Så otroligt onödigt och innerverande.

Fler knoppar! 4 av 6 oblommande orkidéer har knoppar just nu.

5. Känns sommaren kort eller lång när midsommar nu är här? Som jag började inlägget, så tycker jag att sommaren börjar vid midsommar omar, så den är lång! Har ju inte semester än på några veckor så det kännns lång och skönt!

Så söt orkidé jag fick från Svärmor!

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. skönt med avslutade saker, vackra foton, killgissningar är tråkiga… ha en bra midsommar.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, killgissningar avstår jag helst! Glad midsommar!

 2. du verkar vara duktig med orkidéer! tyvärr har jag ingen hand med dem. jättefina bilder. vi väntar otåligt på regn. trädgården är så torr och jag är jätterädd om alla mina fina rosor som blommar för fullt. trevlig midsommar!

  1. Karoleen säger:

   Tack! Det är verkligen på senare år som jag lyckats med dem, tidigare har de bara dött. Jag tror jag hittat ett fönster där de trivs!

 3. säger:

  Så nydelige orkideer du har i din vinduskarm. Det er trivelig med blomster i vinduene.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, numera kan jag verkligen uppskatta det mer!

 4. säger:

  Vackra orkidéer! tips, knep på att få dem så fina? Jag har hyfsat bra med enstaka men en del inte alls. Trevlig midsommar!

  1. Karoleen säger:

   Jag har inte många tips egentligen, jag hade jättesvårt innan men nu har jag hittat ett fönster med kvällssol och vattnar ungefär 2 gånger i veckan =( Hoppas du haft en trevlig helg!

 5. säger:

  Vackra orkidéer! Härligt att kunna avsluta en massa och kunna lägga sånt åt sidan. Sovmorgnar är mysiga, det är ju så skönt att gosa ner sig i sängen ett litet tag till när det regnar ute.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, hoppas ni också fått en härlig helg!

 6. […] förra veckan var: Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Michaela, […]

Kommentarer är stängda.