Blog

Fem en fredag v. 28: Oundvikligt

Dagens gråa himmel…

God morgon! Efter en hel vecka med supervärme och solsken är man inte van vid att vakna upp till moln. Värmen hänger i luften som en tung påminnelse men termometern visar ”bara” 22 utomhus. Va skönt det vore med lite regn och svalka nu, eller vad säger ni? Man får inte klaga på värmen men eftersom vi inte riktigt är rustade för denna värmen i Sverige blir det lite jobbigt.

Titta så söt min lilla gosiga kille är efter frukost <3

Utomlands har jag upplevt upp till 48 grader. Det är varmt vill jag lova, men i länderna som jag varit är det varmt men det är en torr värme. I Sverige får vi ofta en helt galen luftfuktighet tillsammans med värmen så det blir en tung och blöt värme. Och utomlands, i t.ex. Dubai (när jag hälsat på mamma och pappa, när de bodde där) eller i Egypten (ca 45 grader när jag och Andreas gifte oss i augusti 2008) så är man helt enkelt inte utomhus alls och all hus och bilar har AC. Så man åker från sitt hem med AC, i en bil med AC till ett Shopping Center med AC, eller hem till någon med AC. Det är ett annat liv där. Men i Sverige har vi sällan AC i hemmen och vi är ett folkslag som vill njuta av naturen och världen utanför våra hem.

Kvällens middag i Sous Vide:n – ikväll firar vi in Addes semester!

Men vi i Norden får nog inse att våra somrar kommer bli varmare och varmare och att installera AC är nog ett måste. Vi har börjat prata om det här hemma, då våra två portabla inte riktigt kyler ner huset ordentligt. Och Max tycker det är varmt så fort vi har över 20 grader inomhus, så i stort sett från maj till september, stackaren. Men men nu ska jag sluta klaga, det var inte alls detta jag tänkte att inlägget idag skulle handla om, men när jag tänker efter är det nog Oundvikligt! Vilket råkar vara temat på veckans Fem en Fredag hos ElisaMatilda.

Dagens orkidé! Den är helt galen just nu… och det är 10-ish knoppar kvar…Tror det är 15-ish blommor utslagna… Galen!

1. Vad gör du när solen går i moln? Beror lite på vad jag gör just då. Om jag ligger och läser i solen så grämer jag mig nog lite för att jag vill ha mer sol. Men om det är så att man jobbar ute och sliter, njuter man av lite svalka 😉 men oftast går jag nog in och gör lite “tråkiga måsten” för att sen gå ut igen när solen skiner igen.

2. Hur tar du en paus en sommardag? Oftast i en solstol med en bok. Älskar’t! Får jag med mig maken tar vi nog en glass också.

3. Vad händer alltid under din sommar? Vi åker iväg på geocaching-turer, allt ifrån spontana dagsturer till planerade rutter med planerade geocaching-listor. Men vad det innebär i praktiken är att vi får se vackra delar av vårt avlånga land, vi har hittat så många härliga ställen som andra aldrig ens har hört talas om.

4. När är din sommar slut? När det blir blixtkallt på kvällen när solen går ner. Tills dess kan man njuta av sommaren och oftast gäller det hela september ut för min del.

5. Vilken är den bästa aktiviteten under sommarregn? Läsa böcker i soffan eller spela spel med familjen.

Bullen ligger ute på trappen och bara myser. Flyttade ut hans säng så att han inte skulle ligga så hårt men jag tror att han gillar kylan från stentrappen.

Du kanske också gillar…

17 kommentarer

 1. säger:

  Efter mycket gnällande tidigare över kyla och regn så välkomnar jag sommar och värme. Och då finns inga speciella behov att göra någonting för mig mer än att bara vara, cykla, promenera.
  Vovven där, han tycker säkert bäst om stentrappan 😀

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, det känns som att det är gnäll om det är för varmt och gnäll om det är för kallt 😉 Mmm… favoriten om vi inte kan vara ute i trädgården med honom, bra när vi jobbar att han kan få vara själv en stund och ändå vara ute.

 2. säger:

  Så nydelig dørvakt du har 🙂 Det er så mye kos og selskap med slike firbeinte.

  1. Karoleen säger:

   Visst vet du, han är väldigt fin och duktig 😂

 3. AC inomhus är verkligen inte dumt. Vi har en luftvärmepump som även kan kyla ner huset. Helt underbart skönt när det är smällhett ute. Jag har nog aldrig legat ute i en solstol med en bok men det låter ju helt ljuvligt. Förutom när det är för varmt.

  1. Karoleen säger:

   Bästa när man bara vill vila i solen, så himla skönt!

 4. det stämmer precis. en tolererar högre värme när värmen är torr. läsa böcker i soffan är aldrig fe, var sig det regnar eller inte

  1. Karoleen säger:

   Sant sant!

 5. säger:

  Helt suveräna bilder som vanligt hos dig!
  Ja, du har verkligen bott och besökt länder där det är betydligt varmare än här. Den högsta temperaturen jag upplevt var 45 grader i Turkiet, och det var inte roligt. Man bara satt på balkongen i skuggan och läste böcker. Först klockan 22 på kvällen tyckte man att det var riktigt svalt, och då var det ändå 32 grader.

  1. Karoleen säger:

   Du är för snällt som vanligt <3 45 grader är inte skönt, men jag känner igen det där att man börjar leva när kvällen kommer 😉

 6. Åh förstår där :D. Om man arbetar utomhus är det nog jobbigt att vara utomhus. Jag älskar värmen och njuter som få. Jag mår som bäst den här tiden på året 🙂

  1. Karoleen säger:

   Härligt! jag tycker också det är väldigt härligt så här års!

 7. säger:

  Ett sent svar på frågan du nog inte ens minns att du ställde; JA, Icas porchetta är supergod! Låg värme och länge i ungen och bara jag skriver om den vattnas det i min mun …

  1. Karoleen säger:

   Förstår det…. låter supergott! Nästa vecka går jag på semester och då ska jag ta mig till ICA Maxi och inhandla lite Porchetta =) Tack för tipset!

 8. säger:

  UGNEN inte ungen …

  1. Karoleen säger:

   Haha 😉

 9. […] förra veckan var: Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Paula, Susie, Ejmis, Debutsky, Hanna, […]

Kommentarer är stängda.