Blog

Fem en fredag v30: Temperaturväxlingar

Halloj i stugan! God morgon känns lite fel att skriva när klockan närmar sig lunch… 😂😉 Men har man semester så har man! Mellan regnskurarna tar vi en Fem en Fredag tycker jag och ElisaMatildas tema är idag Temperaturväxlingar.

1. Vad får dig ofta att koka? När folk som inte kan något, står fast vid det de säger och tror att de har helt rätt och vägrar ändra sig trots att man påvisat en, två, tre gånger att de har fel. De kan helt enkelt inte erkänna att de har haft fel eller att det finns saker de inte kan. Och genom att fortsätta envisas med att bevisa att de har rätt bevisar de egentligen bara hur korkade de är. Kan bli helt skogstokig då… 🤬

30 grader och strålande sol, tur att bilen har AC!

2. Vad fick dig nyligen att frysa? När vi körde hem från en AW igår och bilens AC var inställd på 17 grader och det var ungefär samma temperatur ute. De senaste värmeböljan har krävt sin AC-kyla men gårdagen krävde det verkligen inte och jag frös rätt bra i bilen 🥶

Lite svagt ser man konturerna från min ring…

3. När senast gick något upp i rök? Min vigselring verkar ha försvunnit helt och hållet. Jag hittar den ingenstans, som tur är det min släta vitguld ring och inte diamantringen, då skulle jag vara väldigt väldigt upprörd! Men släta ringen har jag på mig jämt, när jag sover, duschar och tränar, så det känns väldigt tomt på fingret just nu… 😞

En smältande hund…

4. Vad fick dig nyligen att smälta? När vi satt i pappa och mammas uterum och det var 30 grader och vindstilla… då kändes det som att det snart skulle bildas en blöt fläck på golvet. Värmen får man inte klaga på men ibland är det helt enkelt liiite för varmt för allas bästa. Tycker väldigt synd om äldre och djuren i denna hetta!

5. Vad får dig att rysa? Frigolit! Urk va hemskt! Jag shoppar ju för det mesta online och det innebär att vi får mycket lådor med frigolit… dumt när man tycker det är obehagligt! 😉

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. visst är killgissningar irriterande 🙂

  1. Karoleen säger:

   Usch ja!

 2. säger:

  Kul att läsa dina svar! Ja, värmen kan få en att smälta och man får vara försiktig med barn, äldre och djur. Dock, jag älskar värmen!
  Trevlig fredag!

  1. Karoleen säger:

   Jag med, egentligen 😉

 3. säger:

  Det är lustigt med temperaturväxlingar, hur det kan bli. AC kan verkligen göra att det känns kallt i hela kroppen, obehagligt. Hoppas ringen dyker upp! Trevlig helg.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så. Tackar, det hoppas jag med!

 4. säger:

  Det er bitte små detaljer som setter følelsene i sving. God helg!

  1. Karoleen säger:

   Så är det!

 5. säger:

  Så kallade besserwissers är det värsta jag vet, å det är liksom ingen idé att ge sig in i clinch med dom, vilket är ännu värre;-)

  Vilka snygga fingernaglar. Hur f*n får du dom att växa så fint och långt????? Det har jag aldrig lyckats med. Nu är jag riktigt avis;-)

  Idag vaknade jag till 18 grader och jag frös. Så jag skulle inte välja tempen i din bil för att förflytta min från A till B 😉

  1. Karoleen säger:

   Haha, nej du besserwisser ska man hålla sig ifrån! Mina naglar är ganska korta och fula just nu, så tack 😂 När jag var tonåring vet jag på naglarna men sen nån dag bestämde jag mig att jag skulle ha långa naglar, punkt slut, och så blev det. Har väl naturligt ”bra” naglar, det är ju bara att tacka och ta emot 😂☺️

 6. säger:

  Hej, så trist att du tappat din ring! Och människor som inte går att överbevisa kan man bli galen på. Även om man så trycker in fakta i dem på olika vis så finns inte att de skulle ändra sig. Såna människor lämnar jag därhän…

  1. Karoleen säger:

   Smart, så borde man nog tänka, man borde nog inte tro att man kan förändra idioti! 😉

 7. […] som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Paula, Susie, Ejmis, Debutsky, Ingrid, Lena, […]

Kommentarer är stängda.