Blog

Bloggutmaning Augusti, 2021: 6 augusti

Spökdimma

Orsakullan eller Madeleine har en bloggutmaning varje månad, som jag tänkte hänga på nu i augusti!

Då såg jag ett spöke…

Fråga för 6:e augusti.

När vi köpte huset för 7 år sedan bodde det en 95-årig man som hette Stig i huset, eller rättare sagt, Stig ägde huset innan oss. Han blev sämre och skulle flytta till ålderdomshemmet i byn och då skulle de även sälja huset i samband med det, tyvärr dog Stig samma dag som han flyttade till ålderdomshemmet och ett litet tag senare köpte vi huset. Det är i alla fall historien som vi hört från mäklaren, men vi har alltid funderat på om historien bättrats på för försäljningen och Stig dog i huset. Vi har egentligen ingen anledning att tro det då vi inte har sett något eller känt någon, men när M var valp var det väldigt ofta han satt i soffan och tittade ut genom fönstret på en speciell punkt på baksidan, alltid samma punkt och alltid samma fokuserade blick och då brukar vi säga “Där står Stig och håller koll på oss…” Och det har känts tryggt att han håller koll på oss. Sen tycker jag ganska ofta att jag kan känna en cigarettdoft i huset som bara fladdrar förbi och det är bara jag som känner doften och den försvinner lika snabbt. Stig rökte som en borstbindare och huset var inrökt när vi köpte det, så vi fick dra ut hela ytskiktet i huset när vi flyttade in. Det var så illa att det var några på visningen som vände i hallen och sa “Aldrig!”. Men vi fick bort all rökdoften snabbt och det kändes som ett av de “enklare” jobben som fanns i huset 😉 Kanske inte riktigt något riktigt svar på frågan “Då såg jag ett spöke…” men det är nog det närmaste jag kommit!

Dagen huset äntligen blev vårt…

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. säger:

    Spännande att flytta in i gamla hus, skönt att du känner dej trygg med ert spöke, min tanke är att det inte finns någon ondska på andra sidan och att ingen som kommer och hälsar på vill göra någon skada, utan att de är nyfikna och/eller ser till en.

    1. Karoleen säger:

      Ja, det är så jag ser det också… att de bara är nyfikna… dock kan jag inte riktigt bestämma mig om vissas erfarenheter med läskiga saker.

Kommentarer är stängda.