Blog

Bloggutmaning Augusti, 2021: 16 augusti

Orsakullan eller Madeleine har en bloggutmaning varje månad, som jag tänkte hänga på nu i augusti!

Att åka snålskjuts…

Fråga för 16 augusti

är en fördel som utnyttjas på någon annans bekostnad. Och det finns ju sånt varje dag, varje minut av varje dag. Och till viss del är det sånt som gör att världen går runt, att vi hjälper varandra och vissa då i så fall åker snålskjuts men på ett bra sätt. Tänk bara på hur stora rikare länder hjälper fattigare länder med att betala skulder, att ge dem mediciner osv, men då kallar vi det välgörenhet. Och när det gäller välgörenhet tänker vi säkerligen att de stora och starka behöver hjälpa de mindre och fattigare, typ som Bamse säger “den som är stark måste också vara snäll…“.

Problemet är att i det vardagliga livet är vi oftast inte stora och små, rika eller fattiga, snälla eller elaka, utan vi är på samma nivå. I alla fall när man tänker i Sverige (och ja, jag vet att det är en grov generalisering, det finns även dem i svårigheter i Sverige, men det är en helt annan diskussion). I våran eller jag säger min så jag inte trampar någon på tårna, för jag tycker nog att i min umgängeskrets är vi nog alla ungefär lika. Där tycker jag att snålskjutsen är väldigt obefintlig också, jag är nog väldigt förskonad helt enkelt. Det enda stället jag känner att jag har varit med om det är på arbetsplatsen. Och då känns det förjävligt om jag ska vara ärlig, och bör stoppas i på alla sätt som går, då ingen tjänar på att ha en snålskjutsar på företaget, ja, förutom snålskjutsaren då… Och det förlorar alla på!

Du kanske också gillar…