Adde, Food, Hansson

Norsholms vilt

Vi bestämde oss för en spontan AW på Norsholms Vilt i torsdags. Adde, Max och jag åkte in till Norsholm för att ta en promenad innan middagen, så att Max lite trött och kunde sova gott i bilen, och sen skulle Hansson hoppa av bussen I Norsholm, så skulle vi sammanstråla och äta lite gott.

Trots att väderleksrapporten utlovade molnigt väder och regn så kändes det varmt och framförallt lite för soligt för att lämna Max i bilen. Men vi fick se vad vi vad i för läge när vi kom fram.

Vi hittade en liten avtagsvägs längst med Göta kanal och stannade till vid en av broarna och tog en promenad längst kanalen.

Otroligt vackert! Och där borta ser ni Norsholmsbron/E4:an, som man åker på mellan Norrköping och Linköping. Jag ogillar den där bron när jag åker på E4:an, jag tycker det är lite för högt för mig, är ju ganska höjdrädd egentligen, eller inte rädd för höjden så mycket som rädd för att ramla ner…

Från ”lilla” bron, mot Norsholm och mot vårt mål för kvällen.

I vad som tidigare kunde varit en röd lagerbyggnad, längst Göta kanal tillsammans med andra restauranger, minigolfbanan och husvagns- och husbilsställplatser ligger Norsholm Vilt. Vi hittade en perfekt parkeringsplats i skuggan så vi kunde lämna M i bilen, väldigt nära oss, med rutorna nervevade och hade full koll på honom hela tiden. Han sov gott så fort vi gått ifrån bilen!

Norsholms Vilt erbjuder en restaurang med råvaror från våra svenska skogar, med fokus på vilt och en viltvårdsanläggning.

Menyn för kvällen (?) erbjöd Gösfilé, Vildsvinsfilé, Schnitzel, Hjortytterfilé, Vilthamburgare, Langos och Caesarsallad.

Adde och jag som länge velat gå hit hade nog väldigt höga förväntningar, och trodde nog att restaurangen var lite mer ”proper” än vad det visade sig vara. Man beställer och betalar direkt vid disken inne i huset och sen väljer man själv plats att sitta, och tar ut drycken själv. Och det är absolut inget fel på det, men vi hade förväntat oss något lite annorlunda av det vi hört och läst om Norsholms Vilt. Så jag tror vi blev lite ställda iom prisklassen och ryktet, men det kan vara förväntningarna mer än något annat.

Killarna tog varsin öl och jag nöjde mig med en Cola Zero. Det blåste nästan storm där vi satt i solen under ett parasoll som inte gav så mycket skugga. Men det var underbart skönt i senmiddagssolen!

Till förrätt beställde vi in två rätter att dela på, Vitlöksbröd med tzatziki samt Norsholms plockbricka! Båda goda men plockbrickan med Norsholms egna korvar och chark var grym!

Tunt skivade charkuterier av älg, hjort och vildsvin, samt ölkorv av älg och vildsvinskrock, syrad kantarell, brie och vällagrad ost (prästost tror jag), svarta oliver, cornichon, tzatziki, kiwi och en brödpinne.

Jättegott alla charkuterier och dessa går att köpa i butiken, tyvärr var de slut när vi var där men vi kommer garanterat tillbaka för att köpa korvarna! Supergoda!

Ett förslag vi har till restaurangen är att om man är tex tre personer och brickan egentligen är för 2, så kanske mannan erbjuda att fixa brickan för 3, med ett tillägg så klart, så att det finns 3 ostbitar eller och jämt delbart korvar osv. Det är bra service och skulle i alla fall uppskattas väldigt mycket av oss😉.

Alla tre valde Viltburgaren till huvudrätt, ovanligt för oss då vi brukar ta olika och smaka av varandra, men idag blev det så. Kanske lite konstigt på en viltrestaurang, men ibland blir det så. Dagens viltburgare var gjord med Dovhjort!

Hamburgaren var riktigt god, saftig och perfekt tillagad med bra sotning på utsidan med svagt rosa i mitten. Serverad med cheddarost, sallad, tomat, rödlök, chipotlemajonnäs och pommes frites. Mums! Enda kritiken var att det hade varit supergott med en dipp till pommesen, en liten skål med chipotlemajo eller bearnaise hade gjort att burgaren gick från en 4:a till en 5:a!

Min fina nya handväska Cross Croco från Ellos.

Där satt vi och njöt i kvällssolen, med otroligt god mat, gott sällskap och underbart väder, äntligen fick vi testa ett ställe vi hört mycket gott om! Vi kommer garanterat tillbaka, om bara för att köpa charkuterierna 😉

Sen rullade vi mot Linköping och så blev vi lite glasssugna och svängde av mot Bergs slussar för att hitta en glass. Tyvärr var kiosken vid Slussen stängd, så vi åkte ner till nedre slussen och turistinformationen där det också finns glass. Vi plockade ut Max ur bilen och gick mot glassen, Hansson och jag gick in för att köpa och kom ut med varsin glass som vi skulle äta medan vi promenerade. När vi kom ut öppnade sig himlen och det ösregnade, så Adde gick tillbaka till bilen med M och sen kom han bort till oss under taket. Dock regnade det in under taket och blåste halv storm, glassen smälte och flög överallt och jag har aldrig varit så kladdig om händerna som då. Men vi åt glassen, var blöta, frös och var kladdiga men skrattade åt alltihop och det blev en riktigt kul grej trots allt! 😂 En kväll helt klart i The Crazy Three-anda! 😆🎉

Du kanske också gillar…