Blog

Bloggutmaning September 2021: 3 september & Fem en fredag v35: Thank you for the music

Fredag hörrni! Underbart! Idag är jag på kontoret för andra gången i veckan pga Workshop och det känns knasigt med också trevligt!

Men fredag betyder Fem en Fredag hos ElisaMatilda och temat för veckan är Thank You for The Music! (frågorna ser ni längre ner) och i Orsakullans bloggutmaning frågar hon:

Gårdagen var det förflutna, vad ser du tillbaka på?

Fråga för den 3:e september
Studenten 2001, vi fick klättra upp på Giza-pyramiden!

Jag har haft ett väldigt händelserikt liv, innan jag fyllde 20 hade jag bott i 5 olika länder och flyttat mellan dessa 8 gånger innan jag flyttade hem till Sverige efter studenten i Egypten. Det har jag att tacka mina föräldrar för, en tre-språkigt uppväxt med så många härliga minnen och upplevelser som de flesta inte skulle ha hunnit med på ett helt liv. Jag ser tillbaka på det med glädje och tacksamhet! Och sen hade jag turen att hitta Adde som också ville uppleva och resa och vi har nu upplevt saker tillsammans i 16 år! Ett liv fyllt med fantastiska minnen att minnas!

Dubai – utsikt från mama och pappas gamla lägenhet på Palm Jumeijra (Palm-ön)

1. Vilken artist eller band skulle du gärna se göra en comeback? Helt klart Queen, alltså tänk att få gå på en Queens-koncert med den otroliga Freddie Mercury! Wow! (Sen att det är en viss svårighet i den drömmen, är den helt annan sak 😉).

Metallica 2019

2. Om du bara fick lyssna på en artist/ett band i ett år, vilken/vilket skulle det bli? Bruce Springsteen helt klart, där finns en enorm variation!

Bruce senaste skiva

3. Vad spelar du mest för typ av musik? Rock och Hårdrock med inslag av Bruce och annat som jag tycker är bra. Jag fastnar för låtar och de går varma på spellistorna, kan vara allt ifrån Rammstein, Josh Turner, Metallica, Iron Maiden, Korn, Slipnot, Backstreet Boys osv.

Metallica 2019

4. Har du något speciellt musikminne? Sting i öknen framför Pyramiderna i Giza, Egypten eller Metallica på MTK Stadion i Budapest, eller min första ”riktiga” Bruce Springsteen koncert med Adde i Göteborg ❤️

5. Vilken artist eller band gjort första stora intrycket när du var barn? Bruce Stringsteen lyssnade mina föräldrar extremt mycket på när jag var barn och jag satt och sjöng med i baksätet på bilen även fast jag var en hårdrocksunge som älskade Metallica!

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Åh då har du verkligen fått se världen och många kulturer tänker jag. Det måste gett hur mycket som helst att få uppleva allt detta. Då har du vänner världens över också tänker jag?

  1. Karoleen säger:

   Absolut så är det, jag har fler vänner ute i vida världen är här hemma, så är det helt klart!

 2. såg Bruce Springsteens konsert i Göteborg

  1. Karoleen säger:

   Jag har sett ett par stycken, alltid lika bra tycker jag i alla fall.

 3. fantastiskt att ha fått resa och bo i så många olika kulturer. Freddie Mercury var ju outstanding. Sting i öknen – sublimt! hur länge har Metallica funnits med egentligen

  1. Karoleen säger:

   Sen 1981 skulle jag säga att Metallica funnits… året inna jag föddes bildades dom 😉 Såg du någonsin Freddie?

 4. säger:

  Queen har jag upptäckt nu på “gamla dar”. Min dotter lurade med mig på filmen Bohemian Rhapsody och jag blev helt frälst. Freddie Mercuri hade jag ju lyssnat på tidigare, men bara några enstaka låtar.
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Filmen var magisk, kul att upptäcka dem nu, men synd att de längre ej finns tyvärr.

 5. säger:

  Student på Giza slår det mesta! Själv irrade jag runt på en gigantisk asfalterad urful skolgård och letade efter en försvunnen mamma tills det var helt tomt på folk och jag slutligen fann henne i en korridor inne i skolan. Det var innan det där ordentliga studentfirandet hade kommit igång igen.

  1. Karoleen säger:

   Oj då, det låter jobbigt!

 6. Håller med om Queen – men då skulle det vara med Freddie Mercury, inte nån ersättare…..
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Absolut, ingen kan ersätta Freddie! Kram

 7. säger:

  Queen och Bruce Springsteen har vi helt klart gemensamt här. Varje gång Bruce besökte Stockholm och Stadion kollade vi. Queen har jag tyvärr inte sett live heller, men än idag får jag gåshud när jag tänker på Freddie Mercury & Montserrat Caballé med låten “Barcelona”.
  Du har verkligen haft en fantastisk uppväxt. Att samla på erfarenheter i olika länder och kulturer präglar ju resten av ens liv på ett positivt sätt. Var i Dubai 1994. Då var landet ju inte så “exploaterat” som det är nu. Vi älskade Dubai och Ras al-Khaimah som då hade ett enda hotell som vi bodde på.

  1. Karoleen säger:

   Kul att vi tänker så lika! Dubai är väldigt trist nu, jag besökte Dubai första gången i 2005 och sista genaste gången 2013 och det var sån enorm skillnad att det var tragiskt!

 8. […] Hannele, Susie, Robert, Susanne, Gerd, Petra, Paula, Debutsky, Michaela, Ejmis, Tony, Karoleen, Ingrid, […]

Kommentarer är stängda.