Adde Food

En eftermiddag i Berg

Adde var iväg och fällde träd på söndagsförmiddagen i utkanten av byn (Eckes Trädtjänst) och jag påtade omkring hemma, men när han kom hem vid 1; föreslog jag att vi skulle ta en tur, det var loppis i byn och jag behövde hämta ut ett paket i affären och ville förbi Billa Country Interior som har söndagsöppet. Sagt och gjort, vi gjorde oss i ordning och sen gjorde delade vi upp oss för första delen, så slapp Adde gå på loppis, vilket kanske är hans minsta intresse i världen 😉 Därför tog Adde en promenad med Max runt ”gårdarna” och jag påbörjade loppisrundan och pakethämtningen (från Åhlens) och när jag var klar hämtade jag upp honom på grusvägen. vi åkte gemensamt till Billa och som vanligt hade de massor med fint! Björn och Marcus (Addes föredetta kollega) har verkligen skapat en vacker butik med mycket fint här ute på landet! Vi kikade på denna ljushållare och jag vill ha flera, men insåg att de kanske är lite ”hundfarliga” hemma hos oss, då fönsterbrädorna är i svanshöjd. 😂

Vi köpte dock med oss en vacker fotogenlampa i glas, två lådor i metall som jag ska ha till bestick och sånt på altanen och en ljushållare att ha i burkar, så att man kan omvandla vilken vas eller kruka till en ljushållare. Svårt att förklara men snygg, får visa nån gång!

Vi kände oss inte riktigt “hemfariga” och funderade på att ta en tur till Bostället för fika, men klockan var halv fyra och då Bostället stänger 16 på helgerna kändes det lite tight. Istället fick det bli en tur till Berg. Vi körde upp via småvägarna och det visade sig att vi åkte förbi Bostället i alla fall, utan att tänka på det 😉 Allt är på väg till något annat på Slätten. I Berg började vi med en promenad runt Slussarna i höstfärgerna. Max älskar denna promenadsträcka och vi med för den delen. Vi pratade om att vi borde ta en cykeltur eller gå mellan slussarna, göra en dag av det. Får se om vi tar det snart eller till våren.

Älskade fina Maxen! Passar bra i hösten!

Och efter promenaden så fick det bli en burgare på Delimo! Riktigt goda burgare och det slår det mesta i hästväg i min bok. Älskar ju burgare!

Vi delade på Tempuraräkor till drickan och medan vi försökte bestämma oss för vilken burgare att ta. Godare denna gång än tidigare gången med Hansson, då kändes de gamla. Men vad kan gå fel med räkor? 😉

Min favoritburgare Sankt Lars har tyvärr tagits bort från meny =( Men eftersom jag vill testa olika så gjorde det kanske inte så jättemycket egentligen. Jag valde en Brask med cheddarost, karamelliserad lök, rödlök och vitlöksdressing med sötpotatispommes! Så gott! Riktigt bra burgare!!!!

Och Adde tog en Birger med Jack Daniels BBQ-sås och rejält med bacon och ost. Riktigt bra!

Dagens vinnare var helt klart Brask! Men båda burgare riktigt goda! De 7 vi har testat har alla varit riktigt riktigt bra, och rekommenderas verkligen! Det finns några jag aldrig skulle testa med jordnötssmör (Citygymmet) och Nutella (LiU), men alla andra känns trevliga!

En hel eftermiddag och vi rullade hemåt i solnedgången, en erfarenhet rikare och ett bra minne i minnesbanken. När vi rullade förbi Tornby passade vi på att åka till nya Willys. Älskar att Willys öppnat på ett bra ställe i Tornby nu, blir nog vår go-to-butik!

Du kanske också gillar…