Blog

Fem en fredag v48: Mummel

Godmorgon i vinterkylan! -12 och snön täcker marken med några centimeter. Dimman ligger tung och jag mötte en ambulans, två brandbilar och en polisbil på väg in till jobbet på vår lilla väg, så det är många tankar som går i huvudet just nu. Jag hoppas att de som behövde ringa Räddningstjänsten strax innan 7 en fredagsmorgon i december mår bra <3

Fredag betyder som vanligt Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Mummel! I övrigt så har vi fredagsfrukost på jobbet, som alltid är väldigt trevligt men sen har vi också Julfest ikväll! Det ska bli väldigt kul att träffas lite “utanför” jobbet trots att vi ska vara på kontoret! I helgen har vi det ganska lugnt annars, men det blir nog både det ena och det andra om jag känner oss rätt. Lite mer julpynt måste fram men först måste jag rensa bort allt annat som inte känns så juligt först!

Frosten är tacksam att fotografera…

1. Vad har du gjort som alla andra i veckan? Njutit av att vi har en “riktigt vinter”, ordentligt med minusgrader och snö! Magiskt!

Några snabba mobilbilder eftersom jag inte hittar min kamera =(

2. Vad har varit otydligt den senaste tiden? Hur det ska arta sig med Covid och Omikon? Blir det ytterligare restriktioner och gick vi tillbaka till “vanligheten” lite för fort? Och vad händer med den svenska politiken, är det inte lite av ett skämt alltihop?

Så häftigt!

3. Vad har du varit tyst om i veckan? Fick hålla tungan i schack igår när jag och PP fick ett mejl från kund och jag tänkte “Oj, vad fel hen har och säger man verkligen så till en leverantör?!”, men eftersom jag är professionell så håller jag tyst och leker att jag är den vuxna människan även om hen beter sig som ett barn.

Vacker frost!

4. Vad knorrar hos dig? Magen 😉 Hungrig!

5. Vad har funnits en antydan av i veckan? Irritation, något ligger och bubblar under ytan…

Du kanske också gillar…

17 kommentarer

 1. Visst är det vackert med all snö, ovanligt, önskar en bra dag.

  1. Karoleen säger:

   Superhärligt! Tack detsamma! =)

 2. Det är vackert med vinter! Och en knorrande mage ska man se till att få tyst på, det gör man bäst med något riktigt gott …

  1. Karoleen säger:

   Haha, jamen precis. Tur att vi hade Fredagsfrukost!

 3. Kul att det finns nån som gillar den här hemska årstiden. Själv är jag stor motståndare till den, men trots det så har vi haft ett fruktansvärt väder med snöstorm. Vi har varit insnöade sen i onsdags kväll, men idag har vår snälla granne varit här med sin traktor och plogat upp hela vår infart. Rolle var på väg ut för att ta fram snöslungan och sätta igång när han upptäckte att jobbet redan var gjort. Det är bra med snälla grannar…..
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Jag tycker det är 1000 gånger bättre med kyla och snö än regn och grått. Jag mår så dåligt av det gråa…. Visst är det underbart med snälla grannar, min Adde brukar vara den snälla för att vi har snöslunga och grannarna handskottar. Det är tungt. Men nu har vi en ATW med snöplog, så det kommer gå ännu snabbare om vi får lite till. Yay! Ha en underbar helg och jag hoppas er snöstorm mojnar snart, men jag älskar Gotland på vintern, det är så vackert!

 4. säger:

  Ibland gäller det verkligen att knipa, trots att man kanske skulle vilja vräka ur sig…. Men tålamod är alltid det vinnande receptet och inget kan väl tysta en kritisk människa bättre än ett vänligt bemötande. Ha en trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Ja, du har så rätt! Man ska “kill them with kindness” som det så fint heter!

 5. ibland får en räkna till tio och hålla tyst! snön är vackrare än det mulna, våta, gråa. bäst så länge snön är torr. när det börjar slaska och snön blir smutsig är det inte så kul. det låter som om du känner till ursprunget till irritationen?

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, men jag kan tycka att jag förstår inte riktigt hur vissa agerar i proffessionella sammanhang. Att de inte förstår att de skämmer ut sig själva efter noter. Är det så blinda? Jo, jag vet grunden till irritationen, men jag hoppades att det skulle bli bättre men den blev bara sämre!

 6. säger:

  Så vintrigt det ser ut på dina bilder. Å du bekräftar det ju i texten också. Kul att du gillar snö och kyla, det gör inte jag. Men vi är ju alla olika;-)
  Hoppas er AW var lyckad. Mitt gamla jobb hade också planerat en “myskväll” idag, men den ställdes in på grund av Covid-19. Bra eller dåligt – jag vet inte.
  Vi svarade i alla fall likadant på fråga 2.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, och det är ju halva tjusningen! =) Tack, det var den, mycket kul hade vi!

 7. säger:

  Det är verkligen vackert med frost. Vi har haft helt vitt i veckan, trots att snön kom först igår.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, nu får vi hoppas att det håller i sig fram till jul!

 8. säger:

  Vilka fantastiskt vackra bilder på frosten! Vintern kan verkligen vara vacker och jag njuter av den vita värld som vi har just nu, speciellt när jag får chansen att vara ute i dagsljus. Så duktig du var som kunde hålla mun, det är inte alltid man lyckas men det brukar ändå löna sig i längden att “vara vuxen” 😊

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, jag är lite stolt att jag är vuxen och kan hålla tyst 😉 Men ska inte hymla med att ibland är det väldigt svårt 😉

 9. […] Teskedsgumman, Madeleine, Monika, Bokdamen, BP, Janerik, Kina, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Gerd, Karoleen, Susanne, Klimakteriehäxan, Tant Augusta, Petra, […]

Kommentarer är stängda.