Festivities, Food

Nyårsmiddag 2021 som blev nyårsdagsmiddag 2022

Ibland blir det inte som man tänkt sig, planer man haft ändrats, folk blir sjuka, orken tryter, restriktion implementeras osv. För vår del så ändrades planerna för Nyår flera gånger, och sen blev det som det blev, och Nyårsmiddagen som planerades blev inte av. Så istället för att sura för det, så planerade vi om istället och tog och bjöd in till Nyårsdagsmiddag 😉

Vi korkade upp en flaska Othello som vi fått i julklapp från M till ”laga-mat-tilltugget”. En utrikisk flaska 😉

En hemmagjord guacamole med Doritos var det första tilltugget.

Andra tilltugget var snabba låtsas Chili Cheese. Superenkla med färdiga krustader och Kavlis färskost med Jalapeños eller Smokey Chipotle.

Även till förrätten blev det de vita vinet. Och förrätten var Kräftsoppa som serveras med kräftstjärtar, vitlökskrutonger, créme fraiche och riven parmesan. Kräftsoppa har jag gjort själv på egenkokad kräftfond. Den blev riktigt god! Mums!

Till huvudrätt serverade vi pepparstek med potatisgratäng, bearnaisesås, sugarsnaps och stekta champinjoner.

Och till köttet serverades en Casalforte Amarone som vi fått som från grannarna som Tack för barnvaktshjälpen. Så snällt! ❤️

Och till efterrätt körde jag på en klassiker Nigellas Choc Pots! Snabbt och så enkelt och perfekt att pimpa med lite god glass eller grädde.

Nigella Choc pots!

  • 110 g smör
  • 110 g mörkchoklad/en blandning
  • 2 ägg
  • 150 g socker
  • 3 msk mjöl

Smält smör och chokladen i en vattenbad. Vispa ihop socker och äggen. Blanda i smör och chokladblandningen tillsammans med mjölet. Blanda ordentligt och häll smeten i smörade småformar (Ramekins) och gräddans en 200 C ugn i 18-20 minuter.

Vi serverade Choc Pots med en kula Häagen-Dazs Brownie Macchiato och en kula Häagen-Dazs vaniljglass. Så gott!

En god middag i goda vänners lag! Och om jag får säga det själv riktigt vällagad, med goda smaker som jag bara älskade. Soppan är en ny favorit!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Kräftsoppa lät underbart gott – allt lät jättegott förresten utom vitlökskrutonger som jag skulle stå över!
    KRAM/Susie

    1. Karoleen säger:

      Örtkrutonger går ju lika bra, det viktigaste är nästan smöret de steks i 😉 Kräftsoppa var magisk, en riktigt favorit! Kram

Kommentarer är stängda.