Blog

Fem en fredag 2022 v3: Målbild

Vad hände med den här veckan? Känns som att det var måndag och sen vaknade jag imorse! Herregud! Men man tackar ju aldrig nej till en fredag, No sir! Så skönt med fredag!

Igår var första dagen på 11 dagar som jag vaknade utan migrän/huvudvärk, det var trevligt, men tyvärr varade det bara en dag. För imorse vaknade jag med huvudvärk igen. 🤕 Men så länge det inte är migrän med illamående så tänker jag inte klaga.

Fredagar betyder som ni vet vid det här laget Fem en Fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Målbild.

Många timmar i väntrummet på Allergicentrum blir det…

1. Vad gick du i mål med senast? I och med veckans “Getingspruta” har jag äntligen nått upp till full dos i min allergen immunterapi mot just Geting. Det innebär att jag har i sen september fått 1 spruta i veckan (nästan) med Getinggift för att vänja min kropp och nu har jag kommit upp i högsta dosen som jag nu ska ta var 6-8 vecka i 5 års tid, för att sedan (förhoppningsvis) vara fri från min getingallergi. Så detta “målet” är ju ett av många mål i immunterapin men ett stort mål för mig. Som ni också kanske vet så tar jag även sprutor mot Björk och Timotej och dessa har jag tagit sen september 2019, och blir klar till januari-ish 2023.

Förra årets stora renovering! Taket!

2. Vad blir du inte klar med? Oj, det är väl ganska mycket kan jag känna. Det finns saker/projekt som löper på hela tiden och det aldrig känns som att man blir helt klar med. Mig själv, huvudvärken, alla böcker jag vill läsa, alla projekt som bara fortsätter kommas på, huset… ja, ganska mycket!

3. Hur skulle du vilja göra om hemma? Det finns väldigt mycket som jag skulle vilja göra och fixa med. Eftersom vi har ett renoveringsobjekt som vi inte är klara med så är det ju mycket som ska fixas med, köket och badrummet är ju sånt som jag längtar efter. Speciellt köket, jag vill ha ett användbart kök att laga mat i. Vi har helt enkelt alldeles för många roliga projekt som vi vill göra.

Här framför boden ska vi ha vårt Växthus… som förhoppningsvis kommer upp i år! Tomten på båda sidorna av staketet fram till boden är vår tomt, men indelad för Maxen skull =)

4. Vad siktar du på i helgen? Tredje dosen! Det känns bra att det äntligen blir av. Sen har vi nog inte så många andra planer, vi får se vad det bär av.

Skåne!

5. Vad är något du vill göra i år? En semester till Skåne och svärföräldrarnas nya hus vore trevligt samt en längre semester till Gotland, Öland eller Norrland.

Gotland – Kärleksporten

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. alla vill röra på sig och resa. det låter jobbigt med de där allergisprutorna. jag har fått våldsamma reaktioner på bålgetingbett så jag är väldigt försiktig med getingar. det känns bra att ha fått tredje dosen

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så! Jo, jag med, när jag blev stucken senast (ca 10 år sedan) fick jag en anafylaktisk chock och fick svårare och svårare att andas. Men det gick bra och jag har haft tur sen dess…

 2. skönt att bli av med getingallergi, ha en bra helg!

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen, hoppas det funkar! Detsamma!

 3. Om projekten är roliga kanske det inte gör något att de är många?
  Hade inte en aaaaning om att getingallegriker kunde behandlas så där. Fascinerande!
  Jag ogillar getingar men de är inte livshotande i mitt fall (om man inte stoppar dem i munnen eller så och dt undviker man ju)

  1. Karoleen säger:

   Jo då, man kan försöka i alla fall. Det funkar tyvärr inte för alla men många. Vi får se om 5 år 😂 Ha en fin helg!

 4. Som tur är är jag inte allergisk, annat än mot smaken av vitlök och ruccola! *fniss* Min gubbe är inte det heller, trodde vi. Men när han fick dom nya fruktansvärt dyra tabletterna mot prostatacancer så blev han rödflammig på bröstet och armarna och fick lite klåda några dagar. Alltså fick han visa upp sig för 2 läkare direkt, men “specialisten” så att det inte var nåt att bry sig om – och det trodde inte Rolle heller. Ett par dar senare var han som vanligt igen. Men att läkarna ville se det förstår jag, för han var den förste som fick den här nya medicinen på Gotland – och det är inte många som får den på fastlandet heller. Kan bero på att den kostar 30.500:- i månaden! Det är ju tur att man inte behöver betala själv…..
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Oj, det är läskigt sånt där.. att man helt plötsligt kan bli allergisk. Min allergi började när jag var 25 helt plötsligt utan förvarning. Skönt att Rolle mår bra nu, och jag hoppas han slipper mer komplikationer med medicinen. Kram

 5. säger:

  Ett fungerande kök är verkligen härligt. Jag bytte hela köket när jag flyttade till lägenhet förra året och det är så skönt med ett nytt, fräscht, fungerande kök. Jag hoppas du får ett bra kök snart.😊

  1. Karoleen säger:

   Härligt, måste vara skönt att ha precis som man vill ha det. Det gör jag också! Men det är väl tyvärr så att det kanske dröjer ytterligare, men frånvaron av förvaring gör mig tokig!

 6. säger:

  Det stämmer det där med att det alltid finns nåt man inte blir klar med. Vissa saker snurrar ju på hela tiden. Tvättmaskinen ska fyllas och tömmas, disken skötas, dammsugning osv.
  Kändes intressant att du skrev om andra slags sprutor än dem som alla talar om nu, det vill säga att det inte gällde covid-19 🙂

  1. Karoleen säger:

   Jag ska alltid vara annorlunda 😂😉 Nej då, men för mig är det en väldigt viktig sak, och eftersom Björk och Timotej har blivit så mycket bättre känner jag mig väldigt hoppfull. Sen blir man ju inte getingstucken speciellt ofta!

 7. säger:

  “Projektet” immunterapi mot geting verkar vara ett evighetsprojekt med olika delmål. Gissar att du gärna skulle göra samma behandling mot din migrän.
  Även ett hus är ett evighetsprojekt. Är man klar med en sak, vill man gärna påbörja nästa. Både min man och jag är uppväxt i hus, så vi valde bosätta oss i en bostadsrätt hos HSB. Så mycket “latare”. Men vi har ju ingen hund såklart;-)

  1. Karoleen säger:

   Oh ja, en migränbehandling hade varit magisk, vet dock inte om något liknande finns. Förstår er, jag skulle absolut kunna tänka mig att bo i lägenhet, så länge jag har en närhet till naturen och ha en ordentlig balkong! Men sen är det skönt med hus och gigantisk trädgård också, men många fler måsten. Inte latare, smartare skulle jag säga 😂

 8. säger:

  Så jobbigt att ha huvudvärk i så många dagar! Hör det till allergibehandlingen eller..? Hoppas verkligen att alla dina stick ger ett bra resultat också. Det här med renovering kan man nog hålla på med oavbrutet när man har hus. Men det är kul också att se hur saker blir som man önskat sig. Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Nej, tyvärr, det är nog annat som spökar med migränen tyvärr. Visst är det kul med att få det som man själv vill, det är värt stöket med renoveringen. Ha en fin dag! Tack för din kommentar =)

 9. säger:

  Visst är det otroligt hur man lärt sig att ha mindre krav på tillvaron nu under pandemin. Vart tog alla storslagna drömmar vägen? Det lät verkligen superjobbigt för dig med dessa allergier! Och vilken lång behandlingstid för getinggiftet! Men det förstås, det kan ju bli livshotande när andningsvägarna täpps till, fy så hemskt. Hoppas verkligen att du får uppnå några positiva grejer också, och att växthuset blir blomstrande!

  1. Karoleen säger:

   Ja, så är det, man är glad bara man kan vara hemma och vara frisk just nu. Märkligt det där egentligen! Tack tack, vi får se hur det utvecklar sig men jag håller mig positiv så länge jag kan =) Ha en fin dag!

 10. Renovering, ja då har man inte brist på något att göra. Det är bra att man kan få hjälp med allergier som är livsfarliga för en. Måste kännas skönt, mer tryggt.
  Ha en fin vecka

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, renoveringar och fix med hus tar aldrig slut. Ja, mer tryggt, mest för att om det skulle hända, inte så mycket för att jag är rädd att bli stucken.

 11. […] som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Karoleen, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Michaela, Tant Augusta, Debutsky, […]

Kommentarer är stängda.