Photography

Fånga Februari 2/2 – Familjehistoria

2 februari är temat hos UnderbaraClaras Fånga Februari Familjehistoria och för mig är familjehistorier något jag ”samlar” på… Vad folk har gjort, hur de levt och träffat är spännande och gör mig rik i själen. Jag försöker komma ihåg historierna och pappa och jag har pratat om att vi måste börja skriva ner dem för att bevara historierna från tidigare generationer.

En bild som för mig betyder familjetid med spel och pussel och då vi har tid att berätta historierna!

Historier från vår familj som man skulle kunna berätta om är den där gången pappa spelade golf med Robbie Williams och inte hade en aning om vem han var, historien om att det höll på att aldrig bli något giftermål mellan min mamma och pappa, historien om att samma år som Addes föräldrar flyttade ifrån Visby flyttade en okänd släkting (?) in i samma trapphus (Svärmor är en släktforskningsdetektiv av rang), historien om att jag höll på att drunkna i Medelhavet som 2-åring, historien om när vi fick träffa pappas kollega som var en av de tre Eriksson svenskarna som satt i fängelse i Saudi, historien om hur Adde blev attackerad av en pundare med brandsläckare, historien om att pappa hittade Sveriges längsta huggorm i Moraån, historien om när faster fick valla hem farbror från Polisen, historien om hur mamma upplevde 6 dagars kriget, historier om svärfars tid som pilot, historien om hur vi överlevde en voltning med bilen, historien om vårt märkliga äventyr i Bahraya, historien om hur jag höll på att bli skjuten av en kompis pojkvän, historien om hur vi bilade från Egypten till Sverige osv osv osv osv… så många historier och så mycket liv som levts.

#fångafebruari

Du kanske också gillar…