Blog

Fem en fredag v8: Ge och få

“Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera“.*

Sparbankseken i vinterskrud!

Ett snöigt vinterlandskap vaknade jag åter upp till… Igår var det spöregn och nästan barmark på gatorna och trottoarer, idag ligger det drygt 5 cm snö överallt och där det har hunnits plogas, halt som ett bananskal. Jag gillar verkligen inte när det är halt, snön älskar jag, men jag har så dålig balans!

Dåååligt väglag på lilla vägen till stan…

Men inte ska vi deppa ihop för det, för det är ju trots allt fredag och snart helg! Då kör vi igång en Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Ge och få!

1. Vad är en bra present att ge bort? En present som man inte unnar sig själv eller något som man har klurat fram att personen behöver =) Jag älskar att försöka klura fram saker som någon inte själv vet att de vill ha, eller kanske inte har tänkt på själv. Eller att ge dem något som de har gått och trånat efter. Problemet i min närhet är väl att de flesta inte trånar efter något, utan de köper det själva 😉 Jag är dock precis tvärt om, jag går och trånar om saker ganska ofta som jag tycker är dyra eller känner att jag inte “behöver”, dessa saker skulle jag verkligen uppskatta att få i present!

Lilla Bullen ligger och väntar på att husse ska komma upp från Källaren/Arbetsrumet…. ibland måste man ligga så nära trappen/sidoentrén som möjligt så att husse inte kan smita 😉

2. Vad är en dålig present att få? Något som man inte vill ha, något man redan har eller inte behöver. Nödpresenter helt enkelt! Då tycker jag det är bättre att ge personen pengar eller ett presentkort – tråkigt kanske man tycker men jag tycker det känns som att det är något som ger mer “värde”.

3. Vad står just nu på din önskelista? Ett par ljusstakar från Klong – Tender – en hög och en låg och om jag ska vara riktigt “girig” så vill jag även ha den minsta – Small – i Nickel! Dom är så otroligt vackra och jag älskar dem, men de är inte helt billiga. Men jag har faktiskt tänkt att jag ska ta ock beställa dem snart, för jag såg precis att Cervera har en ganska seriös rabatt tom 28/2.

Klong Tender – Bild lånad från Cervera

Även dessa Piccolo-ljusstakar från Hilke, jag vill ha många ljusstakar, både No.1 och No.2 i en blandning på ett bord, det tror jag skulle vara väldigt vackert. Har svårt att välja om jag vill ha mässing eller förnicklad mässing eller om man ska ha en blandning. Och George Jensen Cafu ljuslyktan gör mig svag i knäna =)

4. Har du någon gång bytt en present du fått? Nej, jag tror faktiskt inte det. Det flesta presenterna jag fått har passat mig bra eller så har jag sparat saken för att det är något som jag fått från någon jag håller kär.

Max fick en ny tuggis från Hanson i helgen, en helstekt kalkon där man kan ta av drumsticks. Max älskar den och använder den som kudde 😉 Sötis, han vill garanterat inte lämna tillbaka sin present 😉

5. Vad tycker du särskilt mycket om att få? Inredning som står på min önskelista (som är tom just nu, för det mesta har jag fått eller köpt själv) eller presentkort till inredningsbutiker som t.ex. Ikea, Cervera och Nordic Nest =)

Du kanske också gillar…

17 kommentarer

 1. Verkligt fina ljusstakar! Konstigt nog verkar man kunna ha nästan hur många som helst … Klong har fina saker rent generellt.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det konstigt att ljusstakar är något som aldrig bli för många… det går allt att ställa undan några ett par månader , de tar ju inte så mycket plats, och sen ta fram igen kch använda. Det är Supersmidigt!

 2. säger:

  Nödpresenter är inte kul att få. In med dom i skåpet! Till hemmet vill man också helst välja själv. Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Ja precis, man är ju lite mer kräsen i sitt eget hem 😂

 3. jag blir nästan alltid glad när någon har tänkt på mig.

  1. Karoleen säger:

   Självklart! Det är trevligt att nån tagit sin egen tid och lagt dem på mig!

 4. Violen säger:

  Vilka vackra ljusstakar! De väcker mitt habegär! Jag fyller år snart så hag tror jag visar bilden för min man och ser om det händer något. Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Gör det! Kan vara så att de är på väg hem till mig as we speak! Jag kunde inte låta bli…

 5. det är roligt att tänka ut presenter till folk. en blir så nöjd när det blir bra. de där Klong – ljusstakarna är väldigt fina. bäst att passa på när det erbjuds rabatt

  1. Karoleen säger:

   Yes, och det har jag gjort! Blev ordentligt med rabatt! Wohoo!

 6. Läckert med de blåa tonen som ett några bilder har. Bullen ser ut att ha koll och må bra. 🙂 Intressant att läsa dina svar, trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack, ja, det ser lite mer vintrigt ut då tycker jag.. kallare! Trevlig helg!

 7. säger:

  Dessa ljusstakar är helt i min smak. De är annorlunda. Om jag gillade levande ljus skulle jag gå direkt till min Cervera-butik i Täby Centrum.
  Älskar Max utsträckt på golvet och med sin nya leksak. Trots att jag är hundrädd börjar jag faktiskt vänja mig vid just Max – på distans alltså;-)

  1. Karoleen säger:

   Haha, kan vara så att jag gillade dem så mycket att de är på väg hem till mig nu… kunde inte låta bli! Älskar dem! Haha, helt rätt, han är väldigt söt på bild 😂 Han är snäll, men han är ju också 35 kilo hund med mycket varg i sig och det är klart att det blir fart på honom då 😂

 8. […] morgon på långa vägar 😩 Men vi går se om vi somnar om… 05.21 Hoppsan! Ni som läste mitt Fem en Fredag inlägg kanske förstår vad som har hänt… 😂 Men 20% rabatt samt 300 kr ytterligare rabatt […]

 9. […] Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Ingrid, Karoleen, Evelina, Violen, Anki, Efwa, Madeleine, […]

 10. […] fina! ”Mine, my own, my precious!” Lycka är total! Ibland är lycka en […]

Kommentarer är stängda.