Blog

Fem en fredag v10: Trängsel

Solsken och minus 7 grader i morse när jag rullade in mot jobbet vid 0600. Solen höll precis på att komma upp över horisonten och jag såg en grupp med dovhjortar på va 40 individer varav två var helt vita. Vi har sett en vit tidigare, men nu verkar det ha kommit en till! Så fina, en riktigt dålig bild av dem ser ni nedan, om ni zoomar in lite 😉

Här var det inte mycket till trängsel!

Fredag idag, och i helgen har jag jobb planerat samt att jag ska LÄSA! Adde ska iväg på äventyr och jag och Max ska försöka gå promenader, jag ska lägga semesterschema (det är moraldödande att göra det heldag, men bättre om man tar några timmar i taget) och läsa böcker jag är intresserade av. Det ska bli skönt och jag hoppas på lite fint väder så vi kan sitta i trädgården och dricka kaffe. Ja, jag alltså, Max får inget kaffe 😉

Men först, som vanligt på fredagar, Fem en Fredag och sen Fredagsfrukost som jag ska fixa och sen förhoppningsvis en tidig fredag! Veckans tema hos ElisaMatilda är Trängsel och “Here we go!”

 1. Finns det någon trängsel du undviker? Ja! Jag undviker trängsel i matbutiken på fredagseftermiddagarna som pesten. Det kan vara det absolut värsta jag vet, hungriga människor, som jobbat klart en ytterligare vecka på ett jobb de hatar, och behöver komma hem till ytterligare en kväll med Taco- och fredagsmys som de egentligen hatar! Eller shoppinghysterin som sker vid VARJE löning, Herregud! Det finns en anledning till att vi tidigare åkte till Ullared fattigaste veckan i januari och att vi nästan alltid håller oss ifrån butiker när alla andra handlar.
På Cirkus!

2. Vilken var den senaste större folksamling du deltog i? Hmm…..beroende på vad man menar med “större folksamling” så funderar på om det kanske var Metallica på Ullevi för Metallica WorldWired Tour 2019. Vi skulle gått på Iron Maiden 2020 men då kom Corona så den konserten går av stapeln i sommar istället! Jag kom på att Grevinnan och jag var ju på Pernilla Wahlgren har Hyrbris i höstas på Cirkus – det var ju ett stort gäng som skrattade ikapp ett par timmar – inser dock att jag inte har skrivit något om det på bloggen, det måste vi råda bot på i helgen!

3. Har pandemin medfört någon ändrad vana hur du hanterar trängsel?I didn’t like people before, and I don’t like people now” 😉 Ja, jag är nog mer benägen i att skita i att åka och “shoppa” eller bara gå på stan för att jag inte vill vara bland folk, jag kan inte förstå varför jag behöver gå bredvid Agda som snörvlar och hostar mig i ansiktet. Eller att Lennart vill hälsa på mig genom att krama och kyssa på kinden, trots att vi träffats i jobbet två gånger. Vi måste bli människor som respekterar varandra mer och det hoppas jag att vi lärt oss mer med pandemin!

Köar bland dem som handlar på Svenskt Tenn varje helg!

4. Vad är det längsta du stått i kö? Hmm…. jag är inte bra på att köa, så jag skulle tro inte speciellt länge och då menar jag inte sånt som man måste stå i köer för typ för att komma in på olika evenemang osv. Jag skulle t.ex. ALDRIG få för mig att köa för att komma in i en butik eller restaurang osv. Det är helt enkelt inte värt det för mig. Ja, förutom när Grevinnan och jag var i Stockholm, samma helg som ovan, så köade vi för att komma in på Svenskt Ten (kö pga Corona) men det tog väldigt kort tid trots lång kö.

Lilla älsklingen 😉

5. Var trängs du mest? I sängen 😉 Vi har en 180 säng och två vuxna och en stor Laika så är det fullt! Hundar har en tendens att bli större när de sover 😉

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. Ja idag var de lite kyligt vid 6, men på dagarna är det varmt o gott, eller varjefall 8 plus o sol. De är härligt. Who vad dovhjortar härligt att se dem på ängarna, här ser jag då och då rådjur eller ser jag inte skillnad på dem 😊
  Sitta i trädgården och fika går ann om det är sol som värmer, men stackas Max som inte får kaffe, nu vet jag inte vem Max är eftersom jag nog aldrig tidigare hälsat på i din blogg.
  Vilken gullig älskling du har. Min somnade in sommaren 21 och är så saknad. Att trängas med vovven i sängen är härlig trängsel.
  Kramiz

  1. Karoleen säger:

   Haha, Max är min hund och han får inget kaffe 😉 Beklagar din sorg, måste vara väldigt jobbigt! Kram

 2. trodde torsdagen var den stora handla-dagen, jag scannar och betalar själv, störs inte av trängsel… Härligt att kunna gå på konserter igen, ha en bra fredag!

  1. Karoleen säger:

   Jasså? Jo, så kanske det är, vet faktiskt inte!

 3. säger:

  Kön vid Svenskt Tenn är kvar fortfarande på helgerna, jag är lika fascinerad varje gång jag går förbi 🙂

  1. Karoleen säger:

   Galet att det är så många som vill in där varje helg!

 4. Skoj läsa dina svar – väldigt lika mig, man hoppar över vissa aktiviteter för att det är mycket folk, men sen finns det dom man bara vill vara med på, då står man ut. Som t ex en konsert med en bra artist/grupp. Jag kan också välja bort att göra något just för att det förstör upplevelsen med mycket folk, går inte att koppla av.
  Ha en fin helg.

  1. Karoleen säger:

   Jag tycker trängseln tar bort ganska mycket av upplevelsen. Tex 2010 var vi i Niagara, och såg på fallen och det var helt magiskt för vi åkte med sista båtturen för kvällen och vi var i stort sett ensamma. Det blev verkligen en magisk upplevelse och kunde fota och njuta. Men hade vi delat båten med alla andra hade vi knappt sett något alls.

 5. säger:

  Skrattade när jag läste ditt svar på fråga 1. Jag tror att folk är jättelyckliga och förväntansfulla när det rusar iväg till affären för att köpa godsaker till helgens njutfulla ledighet! 😁 När jag jobbade var fredagen den absolut bästa dagen, om jag inte jobbade på schema förstås. Men det kunde också vara mysigt! Hoppas du handlade hem dina godsaker i torsdags, så du slapp fredagsträngseln! 😜 Ha en underbar helg!

  1. Karoleen säger:

   Haha, ja, jag kanske var lite sarkastisk, men jag vet hur stressiga folk brukar vara när de handlar 😉 Ha en fin helg!

 6. det låter ju som om det kunde bli trångt i sängen! men det är väl bara sådana smällar en hundägare får ta. jag gillar inte heller trängsel. varken i pandemitider än annars

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, man får väl skylla sig själv att man låter hunden var i sängen, men det är bland det mysigaste också =)

 7. […] Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Karoleen, Anki, Madeleine, Debutsky, Gerd, Evelina, […]

Kommentarer är stängda.