EFIT

EFIT & Fem en fredag v12

God morgon och välkommen till dagens mash-up av EFIT och Fem en fredag! Tidigare tillfällen av mash-up har varit ganska kul, så jag ser fram emot det men än vet jag inte vad det blir för tema på FeF, så vi får se när frågorna släpps.

04.33 Vaken! Urk, trött men kan inte somna om, så det går bli lite slösurfade i en timme tills klockan ringer…
05.47 Morning has Brooooken 🎶 där borta ser man en liten skärva av den röda solen när jag rullar mot jobbet
06.39 Frukost! En macka med kaffe framför semesterplaneringen. Om ni tröttnat på semesterplaneringen nu så kan jag glädja er att deadline är 1 april, så snart är det över för oss alla! 🥳

07.00 – Då är veckans Fem en Fredag släppt hos Elisa Matilda med temat Segt!

1. Vad går långsamt i ditt liv? Oj, jag tycker att antingen går livet SJUKT snabbt eller SJUKT långsamt! Det jag tycker känns som att det går långsamt är mitt trädgårdsarbete, sätta upp växthuset och bygga odlingslådorna samt renoveringen i huset! Samtidigt så går allt annat så jävla snabbt att man inte hinner med.

2. När är du som mest avslappnad? När jag är hemma hos mina killar. Något av det bästa jag vet och mest avslappnade är att lägga sig i sängen en eftermiddag med Adde och Max och där vi bara ligger nära och jag samlar kraft.

3. Vad har du slarvat med på sistone? Maten, jag har helt enkelt inte orken att ta tag i att jag ska äta nyttigt. Jag äter inte dåligt men jag äter det jag är sugen på.

4. Vad har varit tjatigast den här veckan? Ordet SEMESTERPLANERING och allas frågor om NÄR vi släpper den semestern till handläggarna. Och mitt håll-käften-svar som jag skulle vilja ge dem är “Om du bara hade gett mig det jag behöver och i tid, så hade jag kunnat leverera den mycket tidigare. Men eftersom jag 1 månad efter deadline FORTFARANDE får tillägg så måste jag ju göra om skiten hela tiden!”, istället säger jag bara “Det presenteras 1 april!”.

5. Har du någon surdeg att ta tag i? Nej, faktiskt inte. Inga surdegar eller bajsmackor som ligger och stinker…

07.58 KAFFE! Har lite begynnande huvudvärk och kör en kopp kaffe till och lite tabletter. Det kan ju bli bättre förhoppningsvis. Va konstig min tumnagel ser ut… ser ju smutsig ut, lovar att den inte är det 😉
08.55 Frukost! Nomnomnom, en kul stund med kollegorna på WFM och IT!
09.59 Bruten nagel! Har ingen nagelsax i min väska så jag hoppas att detta inte blir värre och sliter upp nageln.
10.30 Möte! Många möten blir det, men detta mötet är faktiskt ett av dem som jag ser fram emot! 😉
11.41 Siffror i massor! Mer och mer siffror blir det för var dag…
12.59 Mer siffror! Lunchen missade jag att fota, så vi jobbar vidare.

13 och 14 missade jag att fota då PP och jag kämpade oss genom ett jobbig fundering!

15.37 På väg hem… med en riktigt skitkänsla i kroppen. Jag gillar inte när vi kommer på saker som inte stämmer! En riktigt dålig start på helgen!
16.47 Laxröra! Kom hem till ett städat hem, Adde hade städat och jag började nästan gråta. Känslorna var överallt och jag blev så glad att jag slapp städa inför morgondagens kalas. Så istället för att börja med att städa så kunde jag fokusera på att fixa smörgåstårtan istället. Tre olika röror har jag i min smörgåstårta en laxröra, en tonfiskröra och en ägg- och romröra.
17.04 Montering! Känslorna har lugnat sig lite och smörgåstårtan är snart klar. Dekoration gör vi imorgon.
18.01 Trädgårdshunden! Bullen har varit ute i trädgården och Adde klyver ved. En bra eftermiddag för killarna!
19.32 Middag! Smörstekt torsk med koktpotatis och en hemmagjord skagenröra. Så jävla gott en riktigt pangmiddag!

Du kanske också gillar…

23 kommentarer

 1. säger:

  Morning, själv ligger jag i sängen ännu och åker inte förrän 07:30.

  1. Karoleen säger:

   Skönt för dig! Jag tänker att jag åker in tidigt och åker hem tidigt, älskar flex 😉

 2. säger:

  God morgon.
  Hjälp, insåg att det är första april om en vecka!

  1. Karoleen säger:

   Hahahahaha =) Visst är det underbart när man bara chockas över det!

 3. du får testa att vara här och nu, så livet får lagom fart, annars missar du det roliga 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ja, så är det kanske! Ska försöka tänka på det!

 4. säger:

  Vilken vacker soluppgångsbild

  1. Karoleen säger:

   Tackar!

 5. säger:

  God förmiddag!
  Många smörgåsar där du! Hihi
  Vilken morgonbild! Så otroligt vacker!
  // Kram Anna

  1. Karoleen säger:

   Haha… visst blev det många 😂

 6. jag hade också en förödande tidig morgon. jag vattnade krukväxter, ställde mig på trappan och lyssnade på fåglarna; hämtade in tidningen och bryggde kaffe. segt och härligt

  1. Karoleen säger:

   Låter väldigt mysigt! Hoppas du får fler härliga mornar.

 7. säger:

  Äta nyttigt betyder ju ofta mat som varken ser aptitligt ut eller som INTE växer i munnen. Tycker jag alltså. Å din frukost på jobbet – MUMS! Helt okej, aptitligt och en fröjd för ögat:-)
  Att du orkar! Med semesterplanering och alla Excel-ark! Bra jobbat där! Å semesterplaneringen är ju nästan en “jäsande” surdeg i ditt fall;-)

  1. Karoleen säger:

   Haha. Sant… överjäsande surdeg sim bubblar över och som man bara vill bli av med!

 8. säger:

  Jag avundas verkligen inte er som måste hoppa upp tidigt ur sängen och skynda iväg till jobbet! Pensionärslivet passar mig perfekt. Men det var en smarrig frukost! Ha en vilsam helg!

  1. Karoleen säger:

   Detsamma, njut av dina stressfria mornar, det unnar jag dig verkligen!

 9. Den där avkopplande känslan känner jag igen. Är också som mest avkopplad när jag får spendera den med min Skilla 🙂

  1. Karoleen säger:

   Hundar alltså! Dom är bra på väldigt mycket! 😉

 10. säger:

  Men vad firar ni? Jag får väl passa på att gratulera ändå, hoppas kalaset blev lyckat! Smörgåstårta med lax låter såå lyxigt och gott. Hoppas din nästa vecka blir lugnare på jobbet. Kram

  1. Karoleen säger:

   Halloj! Vi firade Addes (makens) födelsedag! Tack du! Detsamma 😉

 11. säger:

  Med tanke på den lilla solstrimman när du åkte till jobbet så lär det väl vara mörkt imorgon när du ska iväg! En nackdel med sommartidsomställningen, om du frågar mig. Jag vill ha ljusa morgnar för att vakna!
  Smörgåstårtan måste ha varit vansinnigt god, så mycket gott som du smetade dit. Mums!

  1. Karoleen säger:

   Jo, sant! Trist, men det är samtidigt ganska skönt att få en extra timma på kvällen, så slipper man åka hem i mörker =)

 12. […] Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Ejmis, Karoleen, Madeleine, Gerd, Hanna, Violen, Tant […]

Kommentarer är stängda.