Blog

Fem en fredag v18: Just nu

Uj, redan fredag! Det har varit en tung vecka på olika plan här… Vi har haft tusen saker att ta tag i privat och det har helt enkelt varit en sån där vecka där man inte känner att man har någon minut över. Det har hänt mycket och på det så har jag haft omgångar av feber, migrän och ryggont. Adde har sträckt ryggen och trots det varit tvungen att fixa inför helgen (skyttetävling) och allt annat som behövts ta tag i. Sen har allt som kunnat strula också lyckats göra det.

Bara som exempel – Igår hade vi bilen på service så vi åkte in med bilen på morgonen (två bilar) och åkte sedan hem för att börja jobba. Jobbar heldag och har tusen saker och möten att stå i. Vi behöver handla så när vi hämtar bilen efter jobbet, vid 17 så stannar vi till på Dollarstore för att inhandla några saker Adde behöver till tävlingen typ servetter osv. Sen åker vi till Ö&B för att hitta några andra grejer till tävlingen. Sen åker jag vidare till Willys för vi behövde handla privat och till tävlingen. Adde åker till City Gross i Tornby för att fixa dricka till tävlingen, sen ansluter han till mig. Det är slut på Bullens korv (storpacks konserven) på Willys, och det måste de ha till tävlingen. Adde får jätteont i ryggen och behöver avsluta handlingen och gå till bilen. Vi går till kassan, vi har två vagnar så Adde försöker betala, och få Medjes Ej. Jag försöker betala och får Medjes Ej. Vi testar igen och vi testar andra kort och inget funkar. Andra runt om kring oss börjar också nekas och det är något fel med banksystemet. Fint! Men efter några försök så lyckas vi betala för båda vagnarna och ta oss ut. Jag säger att jag åker till City Gross Tornby igen för att försöka hitta Bullens och Adde börjar åka hemåt, men om jag inte hittar så ska han stanna till på CG Djurgården. Det är slut på CG Tornby, så Adde åker in till CG Djurgården och det är slut där också. Jag har ännu inte lämnat Tornby och går då in på ICA Maxi, och Eureka, de har 100 st Bullens på hyllorna. Wohoo, success! Strulet med betalningen fortsätter och det tar tid. Adde rullar hemåt och för att ta hand om Max och eftersom vi är helt slut båda två, förbereder han en beställning på McD som jag hämtar på vägen hem. Så när jag är hemma och börja packa ur bilen har Adde lyckats ta ett varv med Max. Så när vi packat ur bilen och packat in all mat i kyl och frys och sätter och för att äta är klockan efter 20.00. Struligare eftermiddag har jag nog aldrig haft!

Klockan är strax innan 1900 och jag har precis avslutat jobbet. Jag brukar alltid hinna med att göra Fem en Fredag under/före arbetsdagen men idag har dagen verkligen gått i ett och det blev en riktigt lång dag, strax över 10 timmar. Men jag hade en deadline och det var bara att få till det kände jag. Och nu när det är fredagskväll tycker jag faktiskt att det känns riktigt skönt när det är klart. Nu tar vi helg tycker jag =)

Denna helgen har jag verkligen sett fram emot väldigt länge, sen i julas när jag fick biljetter till Över min döda kropp-live podd från Adde. Lena Ljungdahl och Anna Jinghede – Polisexperterna – är mina idoler – otroligt imponerande kvinnor som är så belästa och kan så mycket. Podden är fantastisk och jag älskar den och nu så när deras livepodd går av stapeln är jag överlycklig att få se den! Och jag är så glad att Adde hänger med mig, han är inte lika begeistrad, för att han inte har lyssnat lika mycket som jag, men han är ju snäll min man =) Vi åker iväg till Örebro och bor på hotell, det ska bli väldigt kul och spännande! Men mer om det en annan gång <3

Istället börjar min fredagskväll med att svara på ElisaMatildas Fem en Fredag. Veckans tema är Just nu:

1. Vad stör dig? Under arbetsdagen har jag stört mig på att vissa av mina kollegor inte respekterar min och PPs kompetens. Det är otroligt frustrerande när de ena sekunden att “Ni är experterna!” och i nästa, så vill de se ett underlag för att vara säkra på att vi har gjort rätt, utan att ha kompetensen för att ta kontrollera. Det rimmar inte och stör mig! Och en annan sak som jag börjat störa mig på ganska ordentligt är att det är väldigt många som säger mitt namn fel. Jag heter Karoleen och det uttalas som (Karoline) och alla vet det. Men på jobbet så är det väldigt många som bara fastnat på att jag heter Karo-Len, trots att jag sagt att jag inte heter så. Och jag orkar inte rätta dem.

Möten!

2. Vad är det som luktar gott? Mina fina rosor som Adde köpte till mig igår. Sötis!

3. Vad behöver du tvätta? Har nog 2-3 “högar” med tvätt som ligger i tvättkorgen. Det som var viktigt att fixa inför helgen var att tvätta sängkläderna till gästsängen eftersom Hansson ska vara hundvakt när vi åker till Örebro.

Lilla fluff som får leka hela helgen med Farbror Hansson! Lycka!

4. Hur länge har du varit vaken? Sen 0750, vi råkade försova oss idag. Adde hade det lite jobbigt inatt med ryggen och när han äntligen somnade vid 0100 så kunde jag inte somna om, så jag la mig och lyssnade på några poddar istället. Och då vaknade vi helt enkelt inte av larmet.

5. Vad är planen för idag? Nu ska jag packa för morgondagen, ta en promenad med Max, försöka fixa något att äta till middag och kanske ta mig en fredagsdrink det vore ganska trevligt. Eller så avvaktar vi till imorgon istället, då blir det kanske några drinkar 😉 Kanske lite plantering också, om jag hinner, annars tar jag det imorgon bitti när Adde åker iväg på sin Skyttetävling. Som sagt, just denna veckan har gått i ett och vi är så dubbelbokade att det är galet.

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. underbara rosor! du verkar ha en fin man. och Max är ju också jättefin. hoppas att ni får en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Tackar 🙂 Det har jag garanterat! Detsamma!

 2. Väldigt vackra rosor!

  1. Karoleen säger:

   Tackar! Ha en fin vecka!

 3. Violen säger:

  Trist när folk inte vill uttala ditt namn rätt trots att du har rättat dem. Undrar vad som ligger bakom. Vilka vackra rosor du fick och rosor kan dofta väldigt gott.
  Önskar dig en trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Jo, det känns dumt att man inte kan lära sig något som egentligen ska uttalas enklare än vad det skrivs 😉 Tackar! Detsamma!

 4. säger:

  Ojojoj, jag blir trött bara jag läser om allt ni åstadkommit under det senaste dygnet. Men jag tycker faktiskt att jag hann och orkade mycket mer när jag dessutom hade ett heltidsjobb. Det går liksom inte ihop. Men jag vet ju att det har med ålder och minskad ork att göra. Hoppas ni får en trevlig kväll i ÖrebroX!

  1. Karoleen säger:

   Haha, det blev jag också ska jag säga =) Visst är det så, måste man så har man energin, så är det ju bara. Ha en fin vecka! Tack!

 5. säger:

  Tornby, är du Linköpingsbo? Vilket strul det blev med betalningarna men skönt att det löste sig till slut. Jobbigt för Adde med hans sträckning dock. Hoppas nästa vecka blir lugnare för er. Det låter verkligen som att det varit fullt upp.

  1. Karoleen säger:

   Jajjamän! Bor strax utanför Linköping. Du med? Ha en fin vecka!

 6. […] Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Ejmis, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Robert, Debutsky, Tant Augusta, Ingrid, Kenneth, […]

 7. säger:

  Puh, jag blev trött bara av att läsa allt du/ni har att göra, hoppas att ni får en skön helg ! Rosorna är ljuvliga, fick också rosor av min man när jag kom hem från Italien, tyvärr höll de bara en dag…så kan det bli ibland!
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Haha =) Trist mina har hållt i nästan 2 veckor, det är galet!

Kommentarer är stängda.