Blog

Fem en fredag v19: Trevlig

God morgon! Idag vaknade jag 0445 och kunde inte somna om. Det är så ljust i sovrummet, persiennerna gör inte mycket nu under årets ljusaste tid. Jag var och köpte mörkläggningsgardiner på IKEA igår, men vi satte inte upp dem igår, vilket vi borde ha gjort, men det får bli ikväll eller i helgen. Ska bli riktigt skönt att få till en riktigt mörkt sovrum.

Denna vecka har verkligen gått väldigt fort, galet fort, men det har hänt en hel del också. Och det är ju kul och nu är det ju helt plötsligt vår också! Härligt! Vädret är underbart och jag är så redo att hänga ute i solen med en bok!

Men först kör innan vi tar helg har vi en full arbetsdag, fredagsfrukost på jobbet, och Fem en Fredag hos ElisaMatilda med veckans tema Trevlig!

1. Vad är det trevligaste någon sagt till dig i veckan? Vi satt och tittade på den nya dramatiseringen av “The Staircase” på HBO Max igår (mordet på Kathleen Petersen som är helt bisarrt) med Adde och helt plötsligt under scenen från obduktionen så säger Adde helt allvarligt “blodliknande besudlingar” och jag skrattade högt. Det är en fras som Adde hörde i helgen när vi var i Örebro och kollade på Över Min Döda Kropp-livepodd och det hade fastnat hos honom =) Haha, och det kanske inte alls är kul för någon annan men för mig betydde det allt!

Helgens föreställning i Örebro

2. Hur gjorde du veckan lättare för någon? Oj, svårt att komma på något exakt. Jag vill hoppas att jag gör flera saker som gör saker lättare för någon i och med att jag är hjälpsam och bollar alltid om någon behöver.

3. Vad fick dig att le? I morse t.ex. när jag vaknade så tidigt och istället för att bli irriterad för att jag inte kunde somna så gick jag upp och åkte till jobbet vid 0530 när jag lämnade Adde och Max i sängen och de båda låg och snusade och småsnarkade när jag klädde på mig och gav dem en hej då-puss.

Snusande vovve!

4. Vad är ett trevligt möte du haft från veckan? Oj, många! Har haft möten som jag trodde skulle bli dåliga eller svåra men som har blivit mycket bättre än jag trott. Har ju ganska mycket möten och det blir oftast trevligt. Har dock inte haft så många “möten” utanför jobbet.

Gårdagens trevliga middag!

5. Vad är en trevlig kväll för dig? Dagen efter ska vara ledigt, sitta i soffan ute med kvällsvärme med en drink och med grillen tänd med någon gott. Antingen bara jag och Adde eller i goda vänners lag. Det är en trevlig kväll just nu. <3

En sen natt förra sommaren när Shisha (vattenpipan) kom fram…

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. sånt vågar jag nog inte titta….

  1. Karoleen säger:

   Haha, då är det lika bra att skippa =)

 2. säger:

  Det låter verkligen allvarligt om det trevligaste någon sagt till dig är “blodliknande besudlingar” :))

  1. Karoleen säger:

   Haha, ja, det kanske är mest innebörden av att maken plockat upp något som jag är väldigt förtjust i =)

 3. läckert sushifat. Max ser verkligen avslappnad ut. vet att jag sett sen tidigare The Staircase. ska se denna också. sådana där uttryck som “blodliknande besudlingar” kan verkligen fastna. hoppas att det blir många trevliga utekvällar i soffan. det lät trevligt

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. den nya är väldigt lik den gamla men väldigt bra!

 4. Du verkar ha haft en väldigt trevlig vecka. Du har mycket att berätta om under temat “trevligt”. Kul att läsa. 🙂

  1. Karoleen säger:

   Visst vet du, jag gillar att blomstra ut lite med temat, det blir så kort annars 🙂

 5. säger:

  Du är ute och rör på dig och pratar med många, så det är väl alltid någon som säger något till dig 😀 Jag, å min sida, kunde ha gått här i min tystnad, som under pandemin. Men jag har ju snälla barn 😄

  Önskar dig en fin helg! 😎

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så =) Det är bra med snälla barn, hoppas man själv är ett snällt barn 😉 Ha en fin dag!

 6. Violen säger:

  Kul när man har interna familjeskämt som utomstående inte begriper! Gårdagens middag är nycket lik min middag förra fredagen. Jag älskar sushi!
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, det är den bästa typen av skämt tycker jag =)Ha en fin vecka!

 7. Vilka härliga bilder! Vi har mörka gardiner men jag vaknar ändå tidigt. Hoppas det funkar bättre för dig.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Jasså, men känner du dit utvilad när du vaknar?

 8. säger:

  Skrattade åt Robert W:s kommentar här ovan! Det kan han ju ha rätt i! 😁
  Men oj vad tidigt du vaknade! Visserligen brukar jag vakna och gå på toa den tiden, men somnar jag snabbt om igen. Sushibilden får verkligen mina smaklökar att rinna! Sååå gott! Sista bilden ser också mysig ut, även om jag aldrig rökt vattenpipa. Ha nu en trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Ja, jag går också på toa, men oftast kan jag inte somna om… det är jättetrist! Ha en fin vecka!

 9. säger:

  Småskrattar – inte för att jag förstod det där med “Blodliknande besudlingar” men jag vet hur värmande skratt är som man har tillsammans o som är ens egna privata saker – ingen annan förstår. Det är intima, personliga härliga stunder.
  Sushi – nu blev jag sugen, jag lovade mig själv att inte åka o köpa sushi denna helg, men när jag ser den bilden… kommer nog bli sushi i morgon eller rättare sagt ikväll 🙂
  Ha en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, älskar sånna skämt som man har privat! Sushi är ju så gott, och man “behöver” det i sitt liv! Ha en fin vecka!

 10. […] Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Paula, Kina, Ejmis, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Robert, Debutsky, Tant Augusta, Kenneth, Lotten, […]

 11. säger:

  Hej du glada positiva tjej! som vanligt kan jag inte komma in på din senaste bloggpost, karoleen.se/?p=46421 för då får jag upp Webbplatsen kan inte nås. Kontrollera proxyn och brandväggen…
  Det märkliga är att jag ju kan komma in på huvudsidan och jag kan läsa alla äldre poster, bara inte den senaste! Vill bara meddela dig så du inte tror jag är stroppig som inte kommenterar hos dig! För det vill jag gärna göra. Att stiga upp när man vaknar för tidigt skulle nog aldrig hända här, i morse hade jag chansen när jag vaknade klockan sju. Upp o kissa o sen fortsätta snarka till nio är mera min melodi.
  Ha nu en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Du är alltid så snäll! Och jag tackar för att du säger till, jag har försökt återskapa problemet på bloggen men jag lyckas inte. Jag vet inte vad det kan vara… jag blir ledsen att du inte kan se det! Jag vill ju att ska kunna se allt =( Tack för din fina kommentar!

Kommentarer är stängda.