Blog

Fem en fredag v20: Om

Morgon! Ja, det är inte en god morgon. Jag är tröttare än tröttast och detta varma åskväder gör mig trött i huvudet och jag har en dov huvudvärk. Men men, det är fredag och snart helg, det är alltid något! Jag kommer vara gräsänka från och med imorgon och fram till onsdag nästa vecka, så helgen kommer att bli lugnt. Även vädret är trist så jag kommer hinna vila en hel del, vilket jag behöver! Men jag ska också vara Zenit-vakt så det ska bli väldigt mysigt!

Lilla Z!

Men som vanligt på fredagar kör vi en Fem en fredag hos ElisaMatilda med temat Om. och det är så vi startar dagen. Vid nio har vi fredagsfrukost och det är ju också trevligt. Jag blev skjutsad av Adde nu på morgonen, så även det är något som känns mysigt. Så det kanske inte blir en helt tråkig dag i alla fall 😉 Och nu skrev en kollega i våran teamskanal att han tagit med sig Wienerflätor med pekannötter, alltså den här dagen kanske inte blir så dum trots allt! 😉

1. Om du kunde se en film igen för första gången, vilken skulle det vara? Alla gånger The Fellowship of the Ring, dvs första delen i Lord of the Rings! Det finns ingen film som har gett mig så mycket härliga stunder och en helt ny värld som jag kan hoppa ner i. När filmen kom 2001 så försökte jag läsa böckerna, men det gick inte, det var för mycket ordbajseri från Herr Tolkien, (Förlåt!) men jag har sen dess läst böckerna både en och två gånger och jag känner att jag var bara ung och dum 😉 visserligen var jag bara 19 så det var väl sant.

Från förra julen när vi kollade på The Lord of the Rings, vår årliga jultradition!

2. Om du kunde begå ett brott och inte åka fast, vad skulle du göra? Oj, detta är ju en så dum fråga egentligen, för det finns väl massor med saker man skulle göra om det det inte var något man åkte fast för men för det men samtidigt skulle jag ju bara göra det om jag kände att jag inte “skadade någon annan”, säg t.ex. råna en bank, som är tom och bli snuskigt rik. Om jag inte ger någon PTSD för att de blir “rånade” så är ju pengarna försäkrade. Så det borde vara ganska oskyldigt, men väldigt roligt 😉

Grå, grå, grå….

3. Om du skulle vara expert i ett ämne, vilket skulle det vara? Oj, det finns så otroligt många spännande ämnen att vara expert inom. Rent spontant skulle jag säga Hajar, älskar hajar! Ville bli Marinbiolog när jag var yngre och få dyka med hajar hela dagen. Men expert inom Revision hade varit häftigt, eller intressant, hjälpa företag att ha stenkoll på sin redovisning. Eller varför inte krimexpert, inom något sjukligt smalt område som ingen annan är expert på. Jag blev rekommenderad ett tv-program på om engelska brott av Svärmor, kommer inte ihåg vad det hette, men där visade de en dam som var expert på strandnära växter som kunde tala om för mordutredaren EXAKT var på stranden kroppen kunde hittas, då det blev exakt rät sammansättning av växter på den 2×2 m arean. Helt otroligt!

Finns det något så gott som avokadomacka? Nope…. det är något som jag gärna äter om jag hittar en fin avokado… men det är ju lite som ett lotteri!

4. Om du kunde skriva en toppsäljande bok, vad skulle du skriva om? Krim, garanterat! Men jag kan inget om polisen så det kanske skulle bli en bok från en icke-polisiär utredare, a la Miss Marple fast yngre. Det hade varit kul!

Längtar så efter denna bok som kommer i höst!

5. Om du kunde lägga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara? En till två timmars simning! Älskar att simma, tävlingssimmade förr i tiden och det är något av det bästa jag vet för att få saker att rinna av mig. Men jag tycker inte Linköping har något bra ställe att simma på, på utesäsongen skulle Valkebobadet i Vikingstad absolut vara ett alternativ, men det är inte lika smidigt det behöver vara för att jag ska göra det seriöst!

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. de där pecanwienerbröden är livsfarliga. fast på ett helt annat sätt än hajar. aldrig i liveet att jag skulle våga ge mig i närheten av en haj. den där mackan ser inte dålig ut heller. tycker mig urskilja avocado. vad gör en när en är Zenitvakt?

  1. Karoleen säger:

   Haha… en Zenit är en kompis katt, så man är helt enkelt kattvakt. Katten på bilden är Zenit! 😉

 2. Sagan om ringen är fin, pecanwienerbröd är gott, delar EN med maken

  1. Karoleen säger:

   Visst är den! =)

 3. säger:

  Simma skulle jag vilja börja göra igen. Tyvärr fungerar inte öppettiderna för mig, eller egentligen så är det inte öppettiderna det är fel på utan de tider de har alla 50 meter öppna. Jag orkar inte simma längder på 25 meter, det blir så oerhört många.

  1. Karoleen säger:

   Jo, det blir ju det… förr simmade jag flera kilometer och med 25 meters blir det extremt många vändningar 😉

 4. säger:

  Det är roligt att läsa andras svar, den här utmaningen är populär 🙂
  Skulle gärna simma, men vi har inget badhus/simhall här som jag bor.
  Och jepp – det där med “vilket brott skulle du begå” var ingen lätt fråga.

  1. Karoleen säger:

   Ja visst är den, jag gillar när man får blomma ut lite med sina svar =) Nej, verkligen inte.

 5. Jag har precis tagit upp simningen igen efter ett ganska långt uppehåll. Nu är jag uppe i 2 morgnar i veckan innan jobbet och det är helt underbart!

  1. Karoleen säger:

   Duktigt! Måste kännas skönt!

 6. […] var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Paula, Kina, Ejmis, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Debutsky, Tant Augusta, Kenneth, Lotten, Gerd, […]

Kommentarer är stängda.