Blog

Fem en fredag 2022 v28: Hemmastadd

Svalt imorse när vi åkte in till Linköping för att lämna in bilen, tröjan åkte på!

Men hallå eller! Humöret är på topp idag, trots en trötthet som heter duga, för idag går jag på SEMESTER! Såååå skönt! Inte en dag för tidigt, samtidigt som att det känns sjukt konstigt att gå på semester så här tidigt, så vi tidigare år gått i början eller mitten av augusti. Men i år klagar jag inte, jag är för trött för det 😉😂

Slänga saker är en favoritsysselsättning just nu! Bäst är ju om de kommer till nytta för andra vilket det gör om man lämnar in det på Återvinningen!

Jag har redan, fast klockan bara är 07.15, jobbat, sett till att vi inte står tomma på sjukskingan pga sjukskrivning (ironi i hög form 😉), lämnat in bilen på service, varit och slängt på återvinningen (2 gånger eftersom det var så mycket folk vid pantmaskinen) och köpt och ätit frukost på McD. Känns som att jag kommer stupa i säng ikväll istället för att fira in semestern 😉

Brekkie!

Fredag idag och det betyder som vanligt Fem en fredag hos ElisaMatilda. Förra veckan var det panik så mitt inlägg kom inte upp förrän på söndagen så jag missade LinkParty. Men men så är det… Vi gör det bättre denna gången istället 😂

Snäck 2010

1. Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor? Det kan tyckas konstigt men Gotland är mitt “Home Away from Home“… när jag är där känns det som att jag kan andas och jag känner ett väldigt lugn. Älskar ön och hoppas nån gång kunna bo där, men än så länge får det vara en dröm…

Langhammars raukområde 2010

2. Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma? Kaffe och något sött att tugga på. Vi kör ju kaffebönor i våran kaffemaskin, men vi har en undanstoppad kaffebryggare med tillhörande extra bryggkaffe, vi har frystorkat kaffe ifall att och nån förpackning med “Cappuccino på påse” och om det verkligen krisar så har vi Egyptiskt/Turkiskt kaffe i frysen. 😉 Och om det verkligen skulle krisa ännu mer har vi Kopiko–godis med kaffesmak 😉 Man kanske kan lösa upp dem i lite varmt vatten 😉

3. Vad är ett kännetecken för ditt hem? Renovering och hundhår? Så sorgligt 😉 Hahaha! En annan sak är nog att vi kan ha superfint och ordning i ett ställe i huset och sen ser det förjävligt ut i ett annat pga renovering eller något liknande 😉 Men har vi tur kan man bara stänga ett par dörrar 😉

Vårt “lilla” gipsskivelager som ska upp på väggarna!

4. Vad är något som fått följa med från tidigare boenden? Hmmm… Oj, det fick mig att fundera lite, då vi bodde så mycket “mindre” trots att vi bodde i hus då också. Men arbetsrummets möbler hade vi förut i Brains och även East Ride, 120 cm gästsängen hade vi i Brains, annars är det nog mest prylar… Vi har gjort oss av med väldigt mycket gamla möbler och sånt så vi hade i början innan vi valde något nytt.

Gästsängen tillika “Maxens säng” 😉

5. Hur hamnade du där du bor? Nån gång hösten 2013 började AJ prata med Adde om att det kanske fanns ett jobb som han skulle passa för på det nya företaget som AJ börjat jobba på. Och efter lite funderande så tog i beslutet att vi flyttar ifrån Stockholm och flyttar till Norrköping eller Linköping. Företaget låg i Linköping men vi visste inte riktigt var vi egentligen ville hamna, Addes föräldrar bor utanför Norrköping, lika så AJ med familj, och Hansson i Linköping. Så det blev till att fundera ytterliggare. Strax efter nyår 2014 gick det lilla flyttlasset till East Ride och till Svärförärldrarnas hus, där vi fick bo tills vi fått ordning på vår boende situation. Vi gick på visningar hela våren och jag letade jobb och tillslut i Maj efter många långa sömnlösa nätter pga inget boende, inget jobb och BRONKIT så löste sig allt på en gång. Vi åkte på en visning som vi inte alls var intresserade av, jag gick på en intervju på ett företag som jag inte trodde så värst mycket på och efter 3 månader släppte Bronkiten. Vi hade hittat vårt hus med stor H, Oaknose! Och nu har vi både jobbat och bott här i strax över 8 år =)

Du kanske också gillar…

10 kommentarer

 1. säger:

  Gottland vill jag gärna besöka någon gång. Jag har aldrig varit där.

  1. Karoleen säger:

   Om du får chansen tror jag absolut du kommer gilla det!

 2. Kaffe är ett måste här också! Fint i Linköping, dit har dottern flyttat så vi lär känna stan bättre nu 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ni kommer gilla staden! =)

 3. säger:

  Så roligt att läsa om er flytthistoria fast jag kan tänka mig att det var jobbigt innan ni hittade ert eget hem och du fick ett jobb. Härligt att allt löste sig så bra.

  1. Karoleen säger:

   Jo, så är det, men allt har ju sin tid och det brukar ordna upp sig som man så fint säger =)

 4. Renovering verkar jobbit, därför byggde vi nytt, för jag är inte gift med snickare…

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. förstår det! Jag är heller inte gift med en snickare, men han kan ändå 😉 Han är många färdigheter min man =)

 5. Gotland är väldigt härligt. och så typiskt att få en sådan energikick trots att du är trött bara för att semestern just börjat. du får se till att gå ner i varv och utnyttja varje sekund. Max ser ut att ha antagit semestermode.

  1. Karoleen säger:

   Visst, vet du! Semstern var väldigt vilsam, och det är ju bra!

Kommentarer är stängda.