Blog

Fem en fredag 2022 v37: Val

En gråmulen septembermorgon och jag sitter hemma i mitt arbetsrum och jobbar. Det har regnat en skvätt nu på morgonen och det ser ut som att det kan komma mer trots att prognosen säger att det ska vara uppehåll idag. Hur som hur så är det FREDAG!

Dagens mood…..

När jag vaknade i morse kom jag på att jag har varit hemma i Covid i två veckor nu. Blev sjuk i början på september och nu har jag bara hostan, tröttheten och orkeslösheten kvar men jobbar hemma för att inte störa mina kollegor och ej smitta. Trots att både jag och Adde har varit dåliga så känns det som att man får vara tacksam för att det ändå varit relativt lindrigt, vi har ju inte behövt uppsöka läkare och det är ju alltid positivt. Nästa vecka hoppas jag vara tillbaka till kontoret, men vi får väl se hur det artar sig med hostan, har ju haft kronisk Bronkit sen ungefär 8 år tillbaka så det kan hålla på ett tag.

Men innan vi tar riktig fredag här hemma så ska vi jobba och det står ganska mycket på agendan idag. Har varit en period med mycket beräkningar och simuleringar på jobbet nu (har jobbat trots Covid) så det känns ibland som att hjärnan är lite trött, men måste man köra så kör man, det är ju sen gammalt! Fredag betyder ju också Fem en fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Val.

1. Vad stod du senast och valde mellan? Middagen igår, orken finns inte riktigt till något avancerat så vi har ätit mycket “färdigmat” dvs sånt som man bara lägger i ugnen eller i ActiFry:en. Så igår åt vi Thaiinspirerade kycklingnuggets, det räckte gott matmässigt, aptiten är verkligen inte på top och det var lagom nivå på matlagningen 😉

Här om dagen åt vi däremot Hummerrisotto som jag gjorde från scratch. Den kvällen fanns det helt enkelt ork och vi försöker rensa ut frysen och Hummern som vi tog fram i helgen behövdes helt enkelt tillagas. Jag älskar risotto, det kan vara bland det godaste som finns om den är krämig och umami-ig, och med smörstekt hummer till kan det inte gå fel.

Hummerrisotto! NOM!

Det är lite det jag älskar med matlagning, ytligheterna. Som min pappa brukar säga, “Vissa dagar McDonald’s och vissa dagar Saffron“, som helt enkelt betyder vissa dagar äter man “sämre” och vissa dagar äter man “7 stjärnig-restaurang på Atlantis på Palm Jumejra i Dubai“.

2. Hur kommer du fram till ett beslut? Beror väl på vad det är för beslut egentligen. Jag är ganska snabb i mina beslut, men kan ändra mig både fram och tillbaka om det är ett viktig beslut. Samlar på mig mycket information och tar ett informerat beslut oftast. Men är också ganska säker på vad jag vill och inte vill.

3. Hur länge velar du? Beror åter igen väldigt mycket på vad det är för beslut. Ett viktigt beslut brukar nog gå snabbare än ett enklare beslut som t.ex vad jag vill äta. Det kan ta lång tid att bestämma, till Addes stora förtret…. Han kan föreslå 17 maträtter som jag ratar men kan ändå inte tala om för honom vad jag vill äta…. Jag är rätt säker på vad jag INTE vill äta t.ex. 😉 Men när det gäller t.ex. inredning bestämmer jag mig väldigt fort på en viss färg, eller en viss tapet. Det som oftast stoppar mig från att ta beslutet jag redan tagit är om saker inte finns, är enormt dyra eller är krångliga att få fram eller till.

4. Ångrar du någonsin dina val? Självklart, jag är väl människa! Har tagit många beslut i mitt liv som jag ångrar till 100%, men som man säger “Hindsight is 20/20“, dvs man ser alltid mycket klarare när saker väl har hänt. Ångrar ganska ofta mat jag har valt på restaurang om jag tagit något som “lät gott” men var egentligen helt fel. Det “grämer mig” fortfarande att jag inte lyssnade på mina svärföräldrar när vi var på Baton Rouge i Montreal och de tipsade om att ta deras supergoda Ribs. Jag hade fått för mig att jag inte gillade ribs då jag inte gillar kött på ben. Så jag tog en tonfisk stek, supergod! MEN Ribsen var magiska och jag suktade på Addes Ribs hela kvällen 😉 Tur att vi kunde ta oss dit fler gånger 😉

5. Vad kommer du välja härnäst? Vad som ska ätas till frukost? Kommer jag orka att laga en lasagne idag, eller blir det ett moment till helgen? Vad ska vi äta för middag till kvällen, finns det något fredagsmysigt som vi kan göra? Vilken bok jag ska läsa nu när jag läst klart den efterlängtade Någon måste dö av Lena Ljungdahl och Anna Jinghede? MYCKET fokus på mat idag, aptiten kanske börjar sakteligen återvända 😉

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. Hoppas du snart kryar på dig, tänk att dagens måltiden vållar så mycket huvudbry.

  1. Karoleen säger:

   Visst gör dom, det är hemskt!

 2. Fin hund! Hoppas du kryar på dig. Gillar dina tankar kring mat och matlagning.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Du är snäll du!

 3. Violen säger:

  Den boken, Någon måste dö, har jag just valt att lägga in på min läsplatta. Ser fram mot att komma igång med den.
  Trevlig helg! Hoppas du snart är fri från covidsymtomen!

  1. Karoleen säger:

   Den är såå bra! Härlig att du har den framför dig!

 4. säger:

  Känner igen mej i dina val…det där med vad man ska äta till middag, suck! Precis som du skriver, ibland orkar man lite mer, och ibland mindre! Risotto, såååå gott!
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. det gäller att passa på när orken finns, då får man små ljusglimtar i vardagen =) Detsamma!

 5. Jag är astmatiker sedan 9 års ålder och när jag fick covid (i våras) så höll hostan i sig i 4-5 veckor. Hoppas din ger upp mycket tidigare! Den boken skriver jag upp på min önskelista, älskar att läsa nya författare och de där har jag inte hört talas om. Ang. beslut och val har jag också svarat på min blogg, i går.

  1. Karoleen säger:

   Usch, stackare! Jag har mild astma så jag tänker mig att den kommer hålla i sig! Hoppas du får en fin lässtund! =)

 6. […] Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Helen, Ninni, Paula, Karoleen, Kina, Hanna, Janerik, Violen, Biggan, Susanne, Debutsky, Ingrid, […]

Kommentarer är stängda.