Blog

Fem en fredag 2022 v40: Gång

God morgon! Fredag igen, det är galet, men samtidigt som alla vuxna i min närhet alltid har sagt, när man blir vuxen går tiden mycket snabbare. De hade helt klart rätt!

Idag är jag på kontoret och väntar på fredagsfrukosten! Jag känner mig ganska hungrig idag så det ska blir gott! Sen har jag faktiskt tänkt att ta en tidig dag idag och ska åka ner och fixa några ärenden på Tornby. Sen väntar en ganska lugn helg för mig, jag ska försöka städa undan växter och sånt på tomten och göra den klar för vintern. Jag skulle också vilja måla insidan av några fönster så vi får se om jag får till det. Även sortera inför loppisen nästa vecka!

Känns verkligen som att hösten har kommit till Östergötland med både regn och rusk men med vackra färgskiftningar. Jag mår prima när det är soligt ute och man får njuta av de vackra färgerna som blir av träden och växterna. Väldigt passande med veckans tema hos ElisaMatilda tycker jag, då jag har gått omkring och fotograferat den vackra hösten på mina promenader med Max och Adde! Veckans tema är Gång!

1. Var gick du senast en promenad? Går promenader nästan varje dag med Maxen i byn, det finns bra och dåliga promenadstråk men inget som jag tycker riktigt bra om. Skulle vilja ha en “skogsrunda” som jag kan ta mig till lätt och är lagom långt. Men nu är vårt spår nästintill oåtkomligt när det är mörkt och vinter så det funkar inte riktigt.

2. Vad har du för vardagsskor? Jag använder nästan alltid en av tre par skor, ett par svarta läder Stövletter med låg klack, ett par “gympaskor” eller ett par typ icke-Converse sneakers.

3. Hur många steg ungefär går du en vanlig dag? Väldigt olika men försöker hålla mig någonstans mellan 5000-10000. Egentligen går jag alldeles för få steg tycker jag själv, skulle gärna vilja minst gå 10000 steg om dagen, men får inte till det riktigt.

4. Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken? Beror nog på, långsam om jag inte har något ändamål, men snabb annars.

5. När är du som mest aktiv? Aktiv som i på språng eller aktiv i annat. Tidiga mornar och förmiddagar är nog när jag är mest alert och aktiv. Efter lunch och på eftermiddagarna är jag oftast död!

På vägen in till jobbet imorse var solen på väg upp i öster…

Du kanske också gillar…

7 kommentarer

 1. Nu börjar dagarna bli kortare och mörkare, äger pannlampa och reflexer.

  1. Karoleen säger:

   Jo, det är ju ett måste! Tyvärr är det inte så kul att gå längst vägarna där bilarna åker 70 i mörkret, även om man har reflex!

 2. skulle också gärna vilja ha en fin promenadrunda som jag tycker om, men det har jag inte. försöker envist gå ändå, men några 10 000 steg blir det sällan. tror jag. har slutat kolla mätaren. det verkar ju som om du vore uppe jättetidigt på morgonen och då kan en verkligen förstå om du säckar ihop på eftermiddagen

  1. Karoleen säger:

   Jo, det blir ofta ganska tidigt för mig. Det jag dock inte förstår är hur andra pallar vara uppe sent, men har insett att andra sover längre på helgerna, jag vaknar nästan alltid mellan 4-5 på morgonen och somnar sällan om. Så jag behöver mina 7-8 timmar per natt, för att jag aldrig sover ikapp.

 3. säger:

  Ha ha, så olika det är! När du skriver att du är nästan död, då börjar jag vakna till! Men vilken tur det är att vi människor är olika. Hur skulle det se ut annars? Fina höstbilder du delar med dig av. Ha en bra helg!

  1. Karoleen säger:

   Tråkigt och meningslöst helt enkelt 😂😉 Tack! Ha en fin helg!

 4. […] Paula, Kina, Hanna, Janerik, Violen, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ejmis, Susie, Gerd, Evelina, Helen, Karoleen, Ninni, […]

Kommentarer är stängda.