Blog

Fem en fredag 2022 v41: Dagens ord

Vilken vacker höstmorgon! Så där gyllene och mysig! Jag kör hemifrån idag få Adde har en “konferens” med jobbet. Så jag kör hemma och njuter av hösten utanför mitt fönster. Mitt kaffe ryker och jag har lite musik på i bakgrunden, mys!

Fredag idag och i helgen ska vi ha Loppis i byn. Jag hoppas vi slipper regn och vi får många besök så att jag kan sälja mina saker som behöver ett nytt hem. Håll tummarna för mig 😉

Eftersom det är fredag kör vi som vanligt en Fem en fredag hos ElisaMatilda, dagens tema är Dagens ord.

Tungel

1) (numera bl. i vissa trakter, bygdemålsfärgat) himlakropp, särsk.: måne; ngn gg äv.: månstråle, månsken.

torsdagens ord i SAOB

1. Sover du sämre vid fullmåne? Ja, tyvärr. Men jag vet egentligen inte om det är för att Max sover sämre och rör sig mer under natten, vår lilla Varg, eller om det är jag som inte kan sova.

2. När var du senast vaken mitt i natten? Ehm… för några dagar sedan hade jag somnat men vaknade vid 01.00 och kunde inte somna om till kl 04.00. Det var lite tröttsamt.

3. Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av? Det beror på hur trött jag är och när i sömnen det är. Jag sover väldigt lätt vanligtvis och hör när Max är ute och knatar på nätterna, byter sovplats. Vaknar av ljud osv. Men om jag är jättetrött och precis när jag har somnat så är jag död 😉 Om jag kollar en sömnapp så ser det ut som att jag är vaken stora delar av natten, för jag rör mig så mycket i sömnen och jag sover väldigt lätt och jag är medveten om att jag nästan är vaken. Det är väldigt märkligt.

4. Vad lyser upp i höstmörkret? Ljus! Älskar att tända ljus så snart hösten har börjat komma. Jag ska se till att fixa min stora lykta som jag har på bron, som blåste sönder förra året. Men jag ska försöka fästa den i trappen på något snyggt sätt 😉

5. Vad gör dig överlycklig? Hmmm… När jag är med dem jag älskar!

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. Kul med byloppis, jag är gärna ute i mörker, sista var det planeten Jupiter som var nära jorden, barnbarnet är också intresserad. På midsommarnatten hann vi se när alla planeter på rad!!

  1. Karoleen säger:

   Mysigt! Det är fantastiskt när man kan se så mycket fint!

 2. visst sover en sämre vid fullmåne. jag har tagit fram min lilla oljelampa och den lyser så fint. om jag kunde få tag i ved skulle jag tända i kakelugnen också. håller tummarna för god loppisförsäljning

  1. Karoleen säger:

   Mmm… brasa är nog det allra mysigast, det har du rätt i =) Ska se om vi ska tända en brasa i helgen! Tackar!

 3. säger:

  Loppis är alltid kul. Lycka till med försäljningen! Sover oberoende av månskenet. Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack! Skönt med jämn sömn! Trevlig helg ☺️

 4. Kul med loppis, den skulle nog min gubbe vilja besöka. Själv sitter jag kvar i bilen och läser – så får han överraska mig med vad han köpt. Oftast böcker!”
  KRAM-Susie

  1. Karoleen säger:

   Smart! Överraskning är alltid kul, Adde skulle nog inte överraska mig med något ”bra”, han är inte så mycket för att köpa saker på loppis. Ha en fin helg!

 5. Väldigt vackra bilder! Låter jobbigt att inte sova, å andra sidan kanske apparna inte är 100% pålitliga. För några år sedan hade R sömnapp o när jag frågade om han sovit gott så svarade han med en procentsats utan att känna efter. Han slutade med appen 🙂

  1. Karoleen säger:

   Nej apparna är nog väldigt varierande kvalitet. Använder dem inte själv, har bara kollat bilbana när jag har kollat annat i ”Hälsa” på telefonen. Ha en fin helg!

 6. säger:

  Det där med sömnen kan man prata mycket om, jag har också svårt att sova när man ska sova, men är man nattarbetare så blir det lätt svårt med sömnen. Visst är man överlycklig när man är med sina nära och kära!
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Så är det ju, Adde var nattarbetare förr och det tror jag har rubbat hand nattsömn ordentligt. Nu har han ibland svårt med sömnen och det är ju inte alls kul när man ligger vaken en hel natt.

 7. […] Paula, Kina, Hanna, Janerik, Violen, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ejmis, Susie, Evelina, Karoleen, Ninni, Robert, Tant Augusta, […]

Kommentarer är stängda.