Blog

Fem en fredag 2022 v44: Räknetal

God morgon fredag! Min första dag som 40-åring, igår räknades ju knappt då jag ”egentligen” fyller år 23.45, föddes sent, så det var ju knappt något kvar av dagen när jag väl ”fyllde”. Vaknade jag upp som en annorlunda människa? Nja, det tror jag väl inte med jag vaknade upp i en annan säng 😉 Haha, gårdagens hålligång och firande får vi ta i ett separat inlägg och även helgens kalas får komma senare, men dagens slutade i alla fall med att jag somnade hos mamma och pappa i barndomshemmet. Idag är jag ledig och ska förbereda inför kalaset och hinna hänga lite extra med mamma och pappa. Ska bli trevlig!

Som vanligt på fredagar är det först ElisaMatildas Fem en fredag, idag skippar jag dock frukost på jobbet och äter frukost hemma hos mamma och pappa. Och innan dagen börjar ska jag och Max ut på en promenad. Sen får vi se vad dagen innehåller, mamma och pappa har fixat massor redan. Ska bara skriva klart här… veckans FeF-tema är Räknetal!

Bjöd på tårta på jobbet och hittade dessa fina!

1. Vad är fem saker du gjort den här veckan? Jobbat, packat, ätit tårta, städat och ätit god mat.

Pizzan i onsdags som ett litet förfirande då Adde och jag skulle vara borta på kvällen på min födelsedag och att vi inte träffas igen fören på lördag.

2. Vilka fyra känslor har du haft i veckan? Glad, ledsen, arg och irriterad. Tyvärr inte i den ordningen dock, irritationen har varit väldigt hög på jobbet, men jag har också varit väldigt ledsen i veckan. Dock var gårdagen bara glädje och det var ju bra på min födelsedag!

En tät dimma låg över allt vissa dagar, både ute och inne så att säga. Den här dagen hade jag en Jurassic Park känsla då det mullrade á la T-Rex går i fjärran… väldigt udda, har ingen aning om vad det egentligen var…

3. Vad har du sett tre av i veckan? Tre avsnitt av The Winchestergevär spinoff serien av Supernatural. Jag älskar ju Supernatural och att Jensen Ackles har skapat en backstory serie är bara underbart. Är den lika bra som SPN, inte ännu, jag är inte lika investerad i karaktärerna ännu, jag hoppas att det kommer. För Dean och Sam är bland de bästa karaktärerna som någonsin gjorts!

Lilla korven… ser så mysigt ut!

4. Vilka två saker har du i veckan blivit glad av? Födelsedagspresenterna och all kärlek som finns runt omkring mig.

Finaste Cabe – en present precis i min smak 🥰

5. Vilket betyg får veckan, på en skala 1-5? Skulle säga 3, med tanke på all irritation och att jag gråtit ett par tre gånger. Men det är ju många dagar kvar av veckan, så det kan bara bli bättre hoppas jag.

Åh blombud! Tack Grevinnan och Sir! 🥰

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. Grattis i efterskott, vilken härlig halloweentårta!

  1. Karoleen säger:

   Tackar! Ja visst var den söt!

 2. säger:

  Grattis och ha ett underbart födelsedagskalas!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Ha en fin dag.

 3. säger:

  Grattis och jag hoppas också födelsedagsfirande blir fantastiskt! Vilken mysvovve som ligger så gulligt och tryggt på din bild, den föll jag för 😊

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla, kalaset blev väldigt trevligt! Ha en fin vecka!

 4. Grattis i efterskott! Pizzan ser så läskande ut! Hoppas helgen avslutar veckan med ett stort pluskonto.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Mmm… den var inte alls dum!

 5. Grattis på 40-årsdagen!
  De där tårtorna ser väldigt goda ut. Det gör också hunden, men då inte som nåt ätbart förstås ..

  1. Karoleen säger:

   Visst gör dom, de var väldigt fina! Haha, tror inte att hunden är lika god 😉

 6. säger:

  Grattis i efterskott! Härliga bilder på tårta med mera. Ha en trevlig helg med firande!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 7. grattis! så fina tårtor! och buketten! hoppas att den inte var ifrån Sir Väs. Max är så fin. blir jättesugen på pizza som jag bara äter vart 5:e år, ungefär. hoppas att du får ett härligt skut på veckan!

  1. Karoleen säger:

   Haha, oj, vad förvånad jag skulle bli om jag fick blommor från Sir Väs 😉 Haha, denna Sir är en mycket trevligare Sir 😉 Tack för dina snälla kommentarer om Max, jag är ju väldigt färgad, men han är finast! =)

 8. säger:

  Grattis och ha det så underbart! Födelsedagar ska firas!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla du!

 9. säger:

  Det där med att vakna upp i en annan säng lät ju spännande 😀 Men det är ju också nåt speciellt med barndomshemmet, tycker jag. Vissa dofter som finns kvar eller dyker upp och ger minnen.
  Fina kakor, speciellt den pumpaliknande!
  Sällar mig till raden av gratulanter! 4+0= 4 medan 3+9 = 12 så du blev ju mycket yngre och hoppas du har barnasinnet i behåll 🙂

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, bra uträkning, det känns genast bättre =) Tack snälla!

 10. säger:

  Stort GRATTIS i efterskott! Å du verkar ha firats rejält. Bra där! 40 är fortfarande ett ålder att fira, det blir “värre” när man fyller 50 med kris och allt;-)
  Hoppas du hade en toppen dag idag med:-)

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla =) Haha, jag får hoppas att jag missar krisen 😉

 11. […] Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ninni, corkystyle, Gerd, Karoleen, Violen, Hanna, Emilie, Jessie, Michaela, Tant […]

Kommentarer är stängda.