Blog

Fem en fredag 2022 v45: Mörker

God morgon! Fredag idag och jag vaknade med fredags feber… men inte på ett bra sätt, utan riktig feber =( Hade varit roligare med Friday Fever så att säga 😉

Idag jobbar jag då givetvis hemma och hoppas att febern inte fortsätter till något värre, men en lugn helg väntar så det blir nog mycket vila hur som hur. Jag skulle vilja städa undan i trädgården, för det blåser en hel del just nu och det gör att många av de torkade krukorna kan börja flyga omkring. Men löser det i helgen och försöker plocka undan alla utemöblerna så att vi kan klippa gräset en sista gång och ta bort alla löven från ekarna och förbereda inför vintern.

Vackra födelsedagsblommor som verkligen står sig fortfarande!

Men först kör vi en Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Mörker! Väldigt à propos denna gråmulna och mörka fredagen!

Mamma och pappas batteriljus är tända varje kväll med hjälp av timers, och står vid mamma några vackra foton. Lillebrors student närmast, ett foto från Mamma och pappas bröllop och sen Addes och min bröllopsbild. <3

1. Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet? Idiotiskt! Jag tycker inte man vinner något alls vare sig med det ena eller det andra. Ljuset och mörkret är vad det är här i norden och jag tror inte någon mår bättre av att ställa om. Bör slopas nu!

Ett vackert träd vid Ytterjärna Kyrka!

2. Vad innebär mörkret för dig? Att man får tända hur många ljus man vill, vill man tända 100 värmeljus så får man göra det 😉 Jag tycker det är tråkigt att det blir mörkt, då jag älskar det ljusa i Sverige, men mörkret innebär att vintern kommer och är det en vit vinter blir det inte mörkt. Det är det här gråa och blöta som gör att mörkret blir tungt. Efter ha bott utomlands många många år utan olika årstider och samma ljus/mörker kvot hela tiden, så är det verkligen något jag uppskattar med Sverige!

Mörkt när vi åkte till Jord i onsdags, men det är så vackert när det är upplyst inne och välkomnade…

3. Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig? Hmmm… tror inte den har varit den ena eller den andra, vissa perioder har varit mörka och vissa ljusa, som vanliga livet =) Men jag måste säga att födelsedagskalaset i lördags med släkten och födelsedagsmiddagen i onsdags har verkligen varit ljusa ljuspunkter!

Mörkret omsluter PizzaTrucken, men värmen sipprar ut från Vedugnen och doften är magisk! Så bara för att det är mörkt är det inte “mörkt…”

4. När famlade du senast i mörker? Hmm… om man tänker lite filosofiskt så är det ofta när jag funderar på hur jag ska lösa saker på jobbet. Vissa dagar känner man sig lite “lost” men oftast handlar det om att jag behöver fundera genom något och sen ser man ljuset. Men jag känner lite grann att jag har blivit lite mer så privat också, jag funderar väldigt mycket på framtiden och vad jag vill och känner mig lite “lost” även där… Jag vet inte vilket håll jag ska ta mig, jag vet bara att jag kanske inte är helt nöjd som det är… Mer säger jag inte, men det finns många tankar just nu.

Ett Postogram till min 40-års dag kom väldigt oväntat från Pistolskyttklubben! Väldigt gulligt! Tack <3

5. Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten? Natten mellan onsdag och torsdag var Max väldigt orolig, var det Fullmåne kanske? Men det gjorde att vi var vakna mitt i natten då vi testade allt för att få Max att sova och framför allt låta oss sova. Vanligtvis om han inte kan sova så roar han sig själv, men den natten så ville han vara med oss och vi fick inte sova. Han ville helt enkelt ha sällskap.

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. säger:

  Ett trevligt inlägg med vackra illustrationer till frågorna!
  Det där med sommar/vintertid är vi helt eniga om. Sluta upp med det! Fast jag tycker också att vi ska ha sommartid som normaltid, för jag gillar de ljusa kvällarna.
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Absolut, vi ska ha sommartid, men jag tror inte att EU vill ha det så, men jag kan ha fel! Ha en fin kväll!

 2. Så är det, klockan ändrar inte solen…. Fina minnesbilder på väggen. Tråkigt med feber, hoppas vila sänker den.

  1. Karoleen säger:

   Exakt, och kroppen förändras inte! Det är bara jobbigt med att ställa om! Tack tack!

 3. Grattis i efterskott! Älskar att fira min födelsedag och ser att du firat ordentligt också. Jag har inga problem med omställning av klockan, jag anpassar mig oavsett. Sen kan jag ju undra över vitsen..

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Jajjamän, som sig börs 😉 H aen fin helg!

 4. säger:

  Ja, vi är många som tycker att vi kunde sluta vända visarna hit och dit 🙂
  Krya på dig!

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, onödigt dravel! =) Ha en fin helg!

 5. Hoppas febern går över! Vacker trädbild mitt i hösten. Såna där “falska” stearinljus är faktiskt riktigt fina! Och aldrig orsakar de en eldsvåda!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Ja, visst är de smarta dock så låter vissa lite tickande som är, men de är väldigt smidiga! Ha en fin dag!

 6. Precis, de där visvändarna har gjort sitt för länge sedan, bara jobbigt.
  Fina illustrationer till frågorna!
  Mörkret kan betyda olika för var och en.
  Ha en skön fredagskväll!

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma!

 7. säger:

  Helt underbara bilder som alltid hos dig. Sedan är jag tokförälskad i den stora spegeln i din första bild. Så läcker!
  Vad gäller daltandet med sommar- och vintertid så är vi helt överens. Hoppas det slopas när EU har nåt annat än pandemin och kriget i Ukraina att tänka på.
  Du verkar bo på landet, och där blir det ljusare med snö. I Stockholm är det ljusare i en kvart efter ett snöfall, sedan blir allt brunt och grått på vägarna. Så jag föredrar en grön vinter ändå.
  Hoppas att du kan kurera dig under helgen. Inte roligt med feber alls…

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Du är som vanligt alltid så snäll! Ja spegeln är väldogt maffig och vacker! Ha en fin kväll!

 8. säger:

  Visst är det kompakta mörkret i Sverige jobbigt när det pågår, men glädjen när dagarna blir längre är ju toppen, skulle inte vilja ha likadant året om. Max, är det en hund eller människa?
  Trevlig helg, jag har äntligen lyckats knäcka problemet att komma in o hälsa på dig, hade en datatekniker här igår och han gjorde underverk!

  1. Karoleen säger:

   Max är en hund! 😉 Men han är min bebis, trots storleken 😉 Va bra, glad jag blir att höra att du knäckt koden! Ha en fin helg!

 9. säger:

  Instämmer i de flesta av dina svar. Vi får göra det mörka så ljust vi kan efter förmåga. Vad fint det såg ut med de elektriska ljusen. Har inte upptäckt att det finns “vanliga” tjocklekar också. Men det är väl för att jag alltid tittar efter blockljus och de små värmeljus-liknande. Bra tips! Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Massor med fina, tror mamma har köpt sina på Ica Maxi! Rekommenderas! Ha en fin kväll!

 10. […] Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Gerd, Karoleen, Hanna, Tant Augusta, Anna, Sara, Helen, Anna, […]

 11. Håller helt med gällande klockan, kommer aldrig för mitt liv förstå den där grejen med att flytta den fram och tillbaka.

  1. Karoleen säger:

   Nä, det är mest stökigt bara!

Kommentarer är stängda.