Blog

Fem en fredag 2022 v47: Svart fredag

God Morgon Fredag!

Idag är jag FAKTISKT pigg, det är helt magiskt! Det var länge sedan jag var pigg när jag kom till jobbet. Men det känns riktigt härligt. Troligtvis är det för att jag sovit bra och är förväntansfull inför vår stundande Tjejhelg! Mina älskade barndomskompisar kommer till Linköping imorgon förmiddag och vi har bokat in spa och hotellövernattning, sen får vi se vad helgen har att erbjuda! Det brukar bli en hel del shopping och sånt, och nu i jultider så blir det nog en Julmarknad!

Vackert var det i veckan när första snön hade fallit! Fotocred: Adde

Men först idag, så blir det en arbetsdag på kontoret, en fredagsfrukost, ska försöka göra klart min v47-lista med tasks som behöver lösa sig. Sen blir det nog en relativt tidig hemgång, med en del packning för helgen och lite annat förberedande. Jag hoppas även ha lite tid att fortsätta läsa Keplers spindeln och ta fram några av adventsstjärnorna så att jag kan sätta upp dem på söndag kväll. Sen kör vi på någon god middag tycker jag också, det är ju något med fredagsmiddagar. Mys!

Men först tar vi tag i ElisaMatildas Fem en fredag med temat Svart Fredag!

1. Vad köpte du senast som du behövde? Jag var och köpte bröd och lite tilltugg till helgens “hittepå” på Hemköp efter jobbet i onsdags.

Sparbankseken – min favorit ek på tomten!

2. Vad köpte du senast som du inte behövde? Hmmm…. Inte behövde? Man behöver väl allt man köper, eller okynnesköper ni saker? Men visst jag kanske inte behövde köpa vår nya Nordform Alvar klädhängare till hallen, då vi har en hatthylla som visserligen sitter uppe men fungerar dåligt. Men för att få en fungerande hall behöver vi tänka om då våra behov inte möts med nuvarande möblering.

3. Finns det något Black Friday-erbjudande som lockar? Ja, men egentligen inte. Jag är väldigt sugen på att skaffa mig en ny mobil, min Apple X börjar må sämre än bra. Och jag har väntat på ev Black Week erbjudande som jag kan byta upp mig, men jag tycker inte erbjudandena som finns lockar. Men jag vet ju att 50% på abonnemanget är ett bra pris, men 50% av mycket pengar är ju inte nödvändigtvis bra pris. Telefonen är hutlös dyr hur som hur! Så troligtvis kommer det inte bli något köp för min del. CPU på telefonen är ju egentligen en väldigt liten med tanke på hur mycket jag använder min telefon, men det känns ändå dyrt med 15-ish tusenlappar för en telefon.

4. Vad köper du på rea men aldrig annars? Inredningsdetaljer som är “designer”. Jag har svårt att motivera att köpa en ljusstake för 2500 kr, men när den är på rabatt så känns det bättre 😉 Fortfarande mycket pengar, men när jag väl bestämt mig för en inredningssak så har jag svårt att släppa den. Men jag kan vänta tills rean kommer 😉 Jag är envisare än envis 😉 Just nu finns det ju inte så många saker på min Önskelista då jag fick en hel del av sakerna när jag fyllde 40! Så jag får kanske börja skapa en ny lista 😉

5. Hur länge skulle du kunna vänta i kö för att köpa något? Hmmm… en fysisk kö, inte speciellt länge. Tror att jag kanske har väntat max 1 timme på att få köpa något, men då ska det vara något väldigt speciellt. Något från en konsert eller en väldigt eftertraktad butik med högt tryck. Men om det gäller typ konsertbiljetter så skulle jag nog kunna vänta ett par timmar, och det har jag behövt göra flertalet gånger med både positiva och negativa besked.

Du kanske också gillar…

17 kommentarer

 1. nja, har jag en fungerande mobil… eller nåt annat så köper jag inte nytt 🙂

  1. Karoleen säger:

   Det är bra att inte köpa nytt, men jag hittar tyvärr oftast inte det jag vill ha begagnat. Men ibland så har man tur och hittar något på Tradera, då är jag först i “kö”

 2. “ny” telefon hittar en t. ex. på Swappie. har just plockat fram en vinterkappa somjag köpt second – hand och som är lång, varm och skön. lite extra varm känns den eftersom jag köpt den second – hand

  1. Karoleen säger:

   Ska kolla Swappie! Tack för tipset!

 3. Usch ja, telefoner är ruskigt dyra. Har dock tur och får min från jobbet så jag funderar på att byta upp mig i modell efter jul bara för att jag kan. Alla andra gör ju så, det är nog nästan bara jag som använder både dator och mobil till dess de måste bytas ut pga funkar inte längre.

  1. Karoleen säger:

   Det är ju väldigt smidigt! jag ska få en ny jobbmobil inom kort, men vi får inte använda den privat så jag kommer ha en nyare jobbmobil =( Men men, det är så sjukt dyrt med mobiler!

 4. Violen säger:

  Jag lägger inte så mycket pengar på en ny telefon, man får en bra mobil för en mindre penning. Men det beror förstås på vad man har för behov.

  1. Karoleen säger:

   Det beror lite på vad man vill ha för mobil, man får inte en iPhone för så mycket mindre pengar 😉 Om den ska vara ny. Men alla har ju olika behov och viljor gällande telefoner! =)

 5. säger:

  Har du så vacker snövinter nu? Fantastiskt, här i Dalarna har det töat bort nästan helt, bara slask på vägarna. Hoppas ni får en toppentrevlig tjejhelg, o det kan jag tro att det blir, har nog aldrig varit på en misslyckad tjejhelg. Såg igår en ljusstake för 2000 spänn som jag suktade efter men kan inte slösa pengar på något bara för att…
  Ha en toppenhelg

  1. Karoleen säger:

   Tackar, helgen var väldigt trevlig! Tack snälla!

 6. säger:

  Jag skulle verkligen behöva en ny mobil, men jag vägrar. . . . . Blir väl tyvärr tvungen eftersom man är tvingad att ha mobilt bankid m.m. nu för tiden! Få väl prova med second hand!😁 Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. jag med! Våga vägra betala massor av pengar för en mobil! 😉

 7. säger:

  Oj, så fint där med blå himmel och vit snö!
  Och en kväll med fina vänner, lite shopping och nåt gott att äta – det är ju alltid rätt 💕

  1. Karoleen säger:

   Ja, visst är det. Älskar sånna vinterdagar! Helgen blev så lyckad, perfekt!

 8. Det är miljövänligt att köpa second hand. Jag har skänkt jättemycket till just second hand men det fungerar inte längre för mig att köpa vad som helst. Med en besvärlig rygg så är jag kräsen och handlar inte så mycket nytt heller.
  Men ny teknik, det unnar jag mig.
  Ha en mysig lördagskväll!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det det! Desto mer man kan köpa sekondhand desto bättre är det! Ha en fin dag!

 9. […] Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Gerd, Karoleen, Hanna, Tant Augusta, Lotten, Susie, Violen, Ingrid, […]

Kommentarer är stängda.