Blog

Fem en fredag 2022 v52: Gott slut 2022

God Jul från vår lilla tomte!

Host host host host! Välkomna till Hostcentralen AB, där lungorna får en egen plats vid bordet, för inte fan är de kvar i kroppen efter en veckas hostande! Har sån träningsvärk i hela överkroppen och vill helst bara ha något avdomnande så att jag kan vila och sova, men det är ju inget jag har tillgång till så jag fortsätter mitt kämpande. //Martyren over and out!

Mina bästa vänner just nu, (ej i bild hostmedicinerna Nipaxon samt Bisolvon och febernedsättande Ipren och Panodil)

Men eftersom jag fortsätter i mitt icke-avdomnade skick så tar vi och besvarar ElisaMatildas Fem en Fredag för sista gången i år! Veckans tema är Gott Slut 2022!

Jultraditionen som aldrig missas, The Lord of the Rings-trilogin under mellandagarna. I år såg vi även The Hobbit!

Tror dom flesta av oss har blandade känslor för 2022, vi trodde väl att Pandemin skulle vara över och allt skulle övergå till ”det nya normala” men “det nya normala” visade sig vara värre än vi trott. En väldigt trist “normal” med inflation, skenande priser och krig. Och så fortsatt sjukdom på det, de flesta större sjukhus har gått upp i stabsläge och situationen blir bara värre och värre. “Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk“, som Arne Hegerfors en gång i tiden myntade. Men i allt det mörka hittade vi självklart ljusglimtar, många små och några stora som gjorde livet värt att leva…

Mammas tomtesamling….ja, den som NÄSTAN får plats… resten bor på andra ställen 😉

1. Vad var det bästa med det här året? ÖMDK i Örebro, firade mina barndomskompisar 40-årsdagar, Iron Maiden på Ullevi (som jag inser att jag inte har skrivit om på bloggen ännu =( ), firade min 40-års dag (som jag inser att jag inte heller har skrivit om på bloggen ännu =( ), Tjejhelg 2022.

Min TBR för nästa veckas ledighet!

2. Vad ser du fram emot med ett nytt år? Ett nytt friskare år! Jag är så innerligt trött på att vara sjuk och hängig och trött! Nästa år ska bli mitt år där jag tar mig ur tröttheten och sjukdomarna. Jag orkar inte med en långdragen 3 veckors hosta/förkylning mer… Och Bruce Springsteen på Ullevi, kan nog vara den sista gången vi får se honom. Det sa vi iofs förra gången också, men tji fick vi. Och då är ingen gladare än jag! Och om vi får till det, med allt skit som nu pågår i världen, en hejdundrande 40-års fest för mig. Använda mig av mina finfina 40-års presenter, min nya pizzaugn och Stekhäll! Och fortsatt renovering på huset för att bli klara =)

Lite pyntning från årets julpyntning. Det kan vara så att julen redan har, för det mesta, fått flytta ut redan 😉

3. Gjorde du vad du tänkt under året? Nej, vissa saker blev inte som de skulle och blev inte av. Andra bliv annorlunda men inte som jag tänkt osv. Många saker blev inte som de skulle, men det är vad det är. Känns både bra och dåligt, men framförallt är det vad det är…

Jobbets julklapp i ett väldigt vackert kuvert! Älskar det!

4. Hur avslutar du året 2022? Vi har planer med vänner, men vi får se hur det blir, jag är ju inte frisk på långa vägar. Så troligtvis blir det bara Adde, Max och jag, hemma och så får vi se hur avancerade vi orkar vara.

När vi kom hem på juldagen var det väldigt svalt i huset! Men det gick snabbt att värma upp huset igen trots att det blev många minusgrader på natten igen.

5. Vad tar du med dig från 2022 in i 2023? Tänk på dig själv, du måste må bra för att du ska kunna gå framåt. Ingen annan tänker på dig, utan du måste göra det du måste för att komma vidare. Lita inte på att någon annan kommer att se till att du får det du förtjänar. Och känslan du känner nu kan bara du se till att bli av med, tänk på den känslan när du inte vill, orkar eller kan, den får vara din motivation…

Färden hem från föräldrarna vackert blå himmel och vit frost på träden. Ett riktigt vinterlandskap! Visst lite finare hade det varit om det var helt vitt, med mycket snö, men om man bara kollade över vägbanan så var det väldigt vackert 😉

Du kanske också gillar…

25 kommentarer

 1. tråkigt med sega sjukdomar, försenad grattis till födelsedagen! Vilken tomtesamlig din mor har, såg Bruce Springsteen i Göteborg 1981… Gott nytt år!

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen! Tack tack, ha ett fint ny år! =) Oh, old school, hoppas att det var lika bra som jag hoppas att sommarens konsert blir!

 2. Nej det som kommit efter pandemin har inte varit särskilt roligt. Hoppas på ett bättre 2023. Hoppas också på att du snart mår bättre.

  1. Karoleen säger:

   Verkligen! Det kan bara bli bättre, hoppas du har en bra helg!

 3. säger:

  Kryapådig-hälsning och en önskan om ett Gott Nytt År till dig och din lilla familj! 🤶

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! ❤️

 4. det har varit väldigt mycket sjukt denna julhelg. vår lilla familj brukar vara åtta pers men vi blev bara fyra. så har de flesta familjer haft det. hosta är förfärligt. en blir alldeles utsliten! underbar tomtesamling! min mamma samlade också på tomtar. krya på dig! Gott nytt år!

  1. Karoleen säger:

   Usch, ja, alla är sjuka, tyvärr! Tack detsamma!

 5. Usch vilken trist hosta! Många är förkylda nu, fast det är ju inte till stor tröst förstås.
  Hoppas du orkar ta dej an en fin nyårshelg och hostar mindre, snart inte alls!

  1. Karoleen säger:

   Tack smälla, det hoppas jag med!

 6. Vad trist med sjukdom och långvarig sådan! Hoppas du piggar på dig och får en skön nyårshelg!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla, hoppas du får en fin helg!

 7. Violen säger:

  Att bli sin egen bästa vän och vara rädd om sig skulle vi nog tänka på lite till mans. Tråkigt med alla förkylningar, hoppas du kryar på dig snart.
  GOTT NYTT ÅR!

  1. Karoleen säger:

   Ja, på något sätt har jag insett det på äldre dagar. Har märkt att jag tar mindre och mindre skit och jag har mindre tålamod för dumhet. Tyvärr uppskattar inte de i min närhet det, men jag ger dem inte makten längre och det gillas inte.

 8. säger:

  Oj så massor av tomtar hos din mamma 😀
  Hoppas du snart blir kvitt den envisa, kraftsugande hostan.
  Gott nytt år!

  1. Karoleen säger:

   Jo du, den är gedigen! Tackar, det hoppas jag med!

 9. säger:

  Så trist med sjukdom, men nu kan det bara bli bättre!
  Gott slut och ett Gott Nytt år önskar jag dig!

  1. Karoleen säger:

   Jamen det har du helt rätt i, hoppas bara det går ganska snabbt. Är trött på att hosta 😉 Tack detsamma! 🥰

 10. säger:

  Svaret på sista frågan är klockren! Man är verkligen närmast sig själv, och det gäller att komma ihåg det inte bara dåd och då utan dagligen.
  Det är ingen tröst men just nu är det otroligt många som är “långtidssjuka”, mest med en eländig hosta. Man kan ju tycka att det räcker med två Covid-år och ett krig i Ukraina som sett till att priserna skjutit i höjden. Man behöver liksom inte få “långtidshosta och/eller -snor” utöver det.
  Krya på dig! Önskar dig ett bättre 2023.

  1. Karoleen säger:

   Nej precis. Man kan ju tycka att det räcker med ”skit” men det är helt enkelt så att man behöver bita ihop. Det finns dom som har det mycket värre! Tack för dina alltid så stöttande ord 🥰 Gott Nytt År!

 11. säger:

  Jag tycker det är viktigare att kontemplera över året som gått än att ge en massa löften man ändå inte håller. Problemet när man är äldre är att det inte händer så himla mycket, man går i sin egen lilla bubbla och dagarna går ändå. Tycker synd om dig som hostar lungorna av dig, kan du ens sova om nätterna? Din mammas fina tomtesamling påminner om min grannes. Där finns inte utrymme ens för att sätta ner en kaffekopp på en liten bordskant…
  Krya på dig och bättre nytt år tillönskas

  1. Karoleen säger:

   Nä, sover väldigt lite. Har svårt att sova sittande. Men det ger sig, nån gång kanske 🥰 Hoppas du får en fantastisk start på det nya året!

 12. Jag tycker du skall vara glad över att det inte var så mycket snö. Vägbanan så helt klart säkrare ut…..?
  KRAM – GOTT NYTT
  Susie

  1. Karoleen säger:

   Jo, så är det väl. Man ska vara glad att slippa isbanan. Ha en fin dag!

 13. […] Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Karoleen, Hanna, Anette, Susie, […]

Kommentarer är stängda.